Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diabellus

Cytat: "Vilku"w moon jest 10 i jakos kasa powoli sobie rosnie , jak zalezy komus na miescie to te pare zlota moze dolozyc oprocz podatku  :wink:

Zrozum, że nie każdy gra 5h dziennie, żeby mógł sobie pozwolić na dorzucanie kasy.

Gofer

Diabellus najwyzszy czas Cie uswiadomic, bo mylisz odbicie gwiazd na tafli lustra wody z firnamentem

miasto rasowe to miasto, gdzie na kamien moze zapisac sie tylko dana rasa, np. czlowiek, niziolek, pol-szczuroczlek
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Diabellus

Cytat: "Gofer"Diabellus najwyzszy czas Cie uswiadomic, bo mylisz odbicie gwiazd na tafli lustra wody z firnamentem

miasto rasowe to miasto, gdzie na kamien moze zapisac sie tylko dana rasa, np. czlowiek, niziolek, pol-szczuroczlek

Misiu, krzycz sobie gdzie indziej. Skoro TK np rozważa, by dopuścić przyjazne nie krasnoludy do kamienia, to znaczy że przestanie wtedy być rasowym wg twojej definicji. Poza tym misiu, miasta rasowe mają jeszcze większy problem z kasa niż ludzie (po przykładzie TK, gdzie za dużo osób nie ma).

Gofer

I bardzo dobrze ze są problemy z kasą. Odpowiedni poziom postaci i 3-4 godziny gry dają spokojnie 100k, które można dać na kamień. Jeśli dane społeczeństwo jest biedne, to żyje w slamsach, jeśli skąpe to u kogoś za piecem.

Chcesz miasto rasowe, płać za to, że nie masz standardowego podejścia do sprawy. Ba teraz jest nawet lżej niż wcześniej dla krasi... bo aby mieć pieniądze na TK, nie muszą wszystkie tam mieszkać.

Widzisz Diabuś, krzyknąłem i załapałeś mechanikę za pierwszym postem. Zuch z Ciebie.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się

Badalaman

Coz takie juz chyba zalzoenia tych ksiestw ze miasto kosztuje.
Szczegolnie jak cos ma w nim byc - np vendorzy i straznicy ;)

Miasto z mala iloscia mieszkancow, chcace miec vendorow i straz bedzie musialo miec inne niz tylko podatki zrodla dochodow do budzetu - w praktyce kase od graczy.

Koniec koncow i tak niesa to duze wydatki wiec niema tak zle.
Jedyny minus, ktory bedzie zawsze negetywnie rzutowal na cale nowe ksiestwa to metoda ich wprowadzania zwiazana ze zniszczeniem zlota z wczesniejszego systemu no i wal zwiazany z pojawieniem sie z niczego zlikwidowanego wczesniej Scara  :evil:
A szkoda bo inaczej nowe ksiestwa bylyby zmiana prawie idealna.

Diabellus

Gofer, właśnie dlatego uważam że system jest debilny, bo zakłada że każdy ma 100 jakiegoś skila i jeszcze poświecą cały swój czas w grze by zarabiać. Ja spędzałem średnio 5h tygodniowo, starczało by uzbierać na ten tygodniowy podatek i jeszcze troche czasu miałem na zabawę. Teraz wymusza się na mnie, bym grał więcej i zarabiał więcej bym miał vendora u którego mogę sprzedać swoje wyroby na szybko. Sorry, po prostu ten shard idzie w stronę "jesteś młody? trudno, to shard dla starych graczy".

Gofer

Odkąd to młode postacie przejmują miasta? 0_0

3h miłej pracy przy 4-5 skilach na 50 daje zarobek 10-15k na godzinę. Zawsze miasto może dobrowolnie zostać lennikiem, w zamian za kasę - nie zawsze seniorowi się płaci. Dla mnie jest debilizmem, że 3-4 graczy chce mieć miasto, na które ich nie stać. Masz miasto jesteś magnatem, nie masz to najlepiej płakać na forum.

Polityka Księstw jest dla aktywnych graczy, nie dla osób relaksujących się 3-4h tygodniowo. Taka jest rzeczywistość i mimo, że nie mogę się przez to udzielać w polityce księstw tak, jak bym chciał, przyjąłem to, bo jest to faktyczne oddanie polityki graczom, co grają.

Roszczenia do miast od graczy o niskim on-line, przypominają mi puste zamki rozsiane po sosarii, w których nikt nie mieszka...

Kam

Diabellus, niestety, nie masz racji i piękny chłopiec już tłumaczy Ci dlaczego:
definicja miasta rasowego wg. gmów, została podana To księstwa rasowe, co oznacza, że zapisywać się i głosować w tych miastach mogą jedynie przedstawiciele danych ras. Plusem jest fakt, że jeśli jestes zapisany firstem do miasta rasowego, nie tracisz praw politycznych drugą postacią, jeśli TK przyjmie ludzi, przestanie mechanicznie byc miastem rasowym, przez co druga postać takiego krasnoluda straci prawa wyborcze w swoim miescie.

Tak, system zkłada, że władca powinien grać troche aktywniej, niż 5h tygodniowo, inaczej nie da sobie rady(ostatecznie moze miec zastępców(komorzy, kasztelan etc)).
mors vincet omnia

Shao

Tak, poniekąd te stanowiska są takżę po to.

Diabellus

Gofer, puknij się w łeb. Czytasz w ogóle co piszą ludzie? I teraz pokaż mi sposób, by w godzinę np. ścinania roślinek na polu zarobić 10k.

Prościej mówiąc, Polityka DM jest dla aktywnych graczy, a sam shard niechce by grał tutaj ktoś kto loguje się raz na jakiś czas. Ja nie piszę o władcy, a o sytuacji ZWYKŁEGO, SZAREGO gracza. Ale spoko, wiem już dzięki wam że DM nie chce by tutaj można było pograć bez zobowiązań. Albo jesteś aktywnym graczem, albo wypad...

Ukulele

To jeszcze zależy kim grasz.
Założ sobie postać mniej wymagającą.....wędrownego barda, czy żebraka z Minoc, do klimatu i dobrej zabawy nie potrzeba wiele.
Zwykli szarzy gracze mieszkają w mieście, a gracze aktywni rządzą miastem.
Czego tu nie rozumieć?

Diabellus

Cytat: "TajFun"To jeszcze zależy kim grasz.
Założ sobie postać mniej wymagającą.....wędrownego barda, czy żebraka z Minoc, do klimatu i dobrej zabawy nie potrzeba wiele.

A ty się skasuj, to takie proste, nie? Jak masz jeszcze jakieś inne złote myśli, to proszę cię o zapisywanie ich sobie w notatniku.

Gofer

1000 warzyw po 15k, a zamówienia miałem i po 20-22 za sztukę - mam rolnika

To jest MMORPG a to oznacza, że potrzeba zgrania więcej, niż 2-3 kumpli, nie ma zgrania, nie ma współpracy, to nie ma miasta.

Chcesz sam prowadzić miasto - kup sobie SimCity. I zamiast się rzucać, weź policz ile kosztuje utrzymanie vendorów tych niezbędnych i zrób symulację jaki podatek i ile osób na to potrzeba.

mekmar

Diabelus szary gracz jest tylko mieszkancem i placi podatki. Wladca Kasztelan i Komorzy odpowiadaja za to by jego podatki sprawily iz w miastach beda vendorzy i straz. Wiec wcale nie musi byc aktywny.

Diabellus

Cytat: "Gofer"1000 warzyw po 15k, a zamówienia miałem i po 20-22 za sztukę - mam rolnika
I scinasz przy 50% skila 1k warzyw w godzine? Fajnie, też chce poznać tego buga.

CytatTo jest MMORPG a to oznacza, że potrzeba zgrania więcej, niż 2-3 kumpli, nie ma zgrania, nie ma współpracy, to nie ma miasta.
To zwiększ online DM, a nie zmniejszaj. Ten system NIE NADAJE się na aktywność tego serwera. Nie trafia?

CytatChcesz sam prowadzić miasto - kup sobie SimCity. I zamiast się rzucać, weź policz ile kosztuje utrzymanie vendorów tych niezbędnych i zrób symulację jaki podatek i ile osób na to potrzeba.
Po pierwsze, nie pisze nigdzie o władaniu miastem.
Fajnie, ale czemu vendorzy którzy zarabiają nie płacą podatku, tylko są im wypłacane pensje? Dzięki, ale ja po prostu postoje z boku nie bede grał.