Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

mekmar

Placa podotek.
To co zarobi bankier(dajac skrzynie obcym) wedruje na kamien.
To co zarobic treser(przechowujac zwierzaki obcym) wedruje na kamien.

Vilku

diab teraz to juz chyba placzesz dla samego plakania , system dopiero wszedl i chcac czy nie chcac musisz sie do niego przyzwyczaic , wystarczy ze w ciagu dnia zarobisz 2k co dla rolnika nie jest wielkim wysilkiem a majac chociazby 5 ludzi w miescie juz bedzie 10k dla miasta (jesli wszyscy beda tak pracowici jak ty  :mrgreen:  ) pozatym rolnik nie zyje tylko roslinami i tu ciebie calkiem nie rozumiem
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Spider

Nalezenie do miasta kosztuje jakies... 700 gp tygodniowo? (chyba ze burm ustawi inny podatek niz 100 gp). Zarobienie 700 gp to maksimum 5 minut pracy byle jaka klasa na byle jakim poziomie skoxania (nawet 45/10/10 i 33 % skilla), tak wiec jesli grasz mniej niz 5 minut tygodniowo to chyba nie powinienes sie nawet wypowiadac na forum  :lol:
System ten nadaje sie na DM i spowoduje usuniecie miast posiadajacych 2-3 mieszkancow, bo ci najnormalniej nie wyrobia z oplatami.

Karcharot

Diabellus..Ty na pewno na DM grałeś?

aktualnie wbijam rolnika 3 raz..
po pierwsze: w godzine bez problemu zarobić można coś koło 150k, jak się umie to dużo więcej.

po drugie: jeśli masz 50% rolnika, to można na luzie ściąć 1k warzyw w godzine (pomijam fakt, ze jak przy 50% zetniesz 1k, to juz masz cos kolo 55% jak nie wiecej ;P )

(jak gracz wpłaci 10k tygodniowo, a graczy jest 10, to miasto juz na luzie zyje..10k to nawet w innym miescie wyzbrzesz)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Diabellus

Cytat: "Karcharot"
po drugie: jeśli masz 50% rolnika, to można na luzie ściąć 1k warzyw w godzine (pomijam fakt, ze jak przy 50% zetniesz 1k, to juz masz cos kolo 55% jak nie wiecej ;P )

Może tobie wszystkie akcje przy 50 wychodzą, ale mi nie. I nie używam Easy, wiec nie mam zautomatyzowanego cięcia... Więc uważam, że się nie da zrobić 1k warzyw w godzinę GRY przy 50% rolnika

Poza tym, żal.pl . Nie chce poświęcać każdej minuty gry by koxać/zarabiać, chce grać i bawić się.

Karcharot

dokładnie :D

a pozatym.. pierwszy raz koxałem bez macra...

hmm..wiesz co? da sie ;)   i nie musi to byc "ciągły kox" bo jak już powiedziałem...

niech każdy z 10 graczy wpłaci 10k... wiesz ile to roboty? hmm...20 min? i to przyjemnej, podczas ktorej mozna swietnie klimacic.

ale z tego co zauważyłem sam zarzucasz wszystkim, ze nie rozumieją Twoich postów, że to że tamto, a sam jesteś zupelnie taki jak zarzucasz nam.

90% shardu Ci mowi, ze się da łatwo i przyjemnie, to Ty idziesz w zaparte.

ale jeśli Ci ulży.. tak!! DMII to shard dla koxów i nolifów!! nie chcemy Cię tu, bo jesteś niekox. wyjć i nie wracaj! :(  (pisownia zamierzona)

PS: nie odpisuj mi, masz ignora, bo zygać mi się chce, jak widze Twoje płacze nie mające ŻADNEGO odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Spider

To zmien shard/gre. Najsmieszniejsze jest to ze najbardziej placze osoba, ktora od dluzszego okresu czasu nie gra (lub gra baaaaaaaardzo malo) i ktora nie przetestowala osobiscie nic z tego o czym mowi, a jej wiedza opiera sie na czytaniu forum i relacji znajomych...  :mrgreen:

Szmaglomea

Prosze skonczyc offtopowy placz.
I rozwiazanie spraw TeE odpowiedniego Gma dzis wieczorem.

Diabellus

A mnie śmieszy wasze podejście, ale zapomniałem że na forum DM posiadanie innego zdania = płacz. Czyli prościej mówiąc z mojego punktu widzenia wszyscy co się nie zgadzają ze mną to płaczki.

Ja nie płacze, ja uważam system za idiotyczny i niedopracowany.

Spider

Nikt ci tego nie broni. Wymagamy jedynie abys sie z tym pogodzil, bo obecny system NIE ZOSTANIE ZMIENIONY.

Diabellus

Cytat: "Spider"Nikt ci tego nie broni. Wymagamy jedynie abys sie z tym pogodzil, bo obecny system NIE ZOSTANIE ZMIENIONY.

Wymagać możesz od swoich dzieci na przykład. Nie ode mnie. Ja wymagam na przykład naprawienia wielu bugów zanim zostanie wprowadzona kolejna zmiana.

zolta

masz Diab bardzo nieodpowiednie podejscie... mozesz prosic albo nalegac... a nie wymagac...

Co do pytan odnosnie ksiestw to ja rowniez chcialbym poznac zasady jakimi beda przyznawane odpowiednie wartosci surowacowe danym miastom.

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Diabellus

Cytat: "zolta"masz Diab bardzo nieodpowiednie podejscie... mozesz prosic albo nalegac... a nie wymagac...

Zolta, to była ironia ;) .

mekmar

Azyl, jak dziala:
-otrztmalem list, z ktorego wynika ze place za azyl dwu krotny podatek. Teraz czy moglby mi ktos to przelozyc z polskiego na nasze?

Chodzi o to, ze jezeli w danym miescie jest podatek 200 a ja mam w nim azyl to dziennie sciaga mi z konta 400 gp?  Czy tylko wtedy gdy uzywam tam bankiera tresera ?

K278

Właśnie... tym bardziej, że na azyl wcale nie trzeba się zgadzac
Wystarczy, ze ktos nas wpisze i finito... wszystkie oplaty razy 2 ??
<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl