Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Badalaman

Tylko nie zrob Daltar z DMa startegi turowej z przliczaniem wynikow bitew co miesiac ;)

K278

Daltar... Gowen pytał, czy tajne sojusze będą się liczyły do ogólnego rozrachunku ekonomiczno-gospodarczego kraju.
Bo jeśli tajny sojusz ma nic gospodarczo nie wnosić, to będzie to pogwałceniem prawa do spisków. A powszechnie wiadomo, że niejedno będzie zależało od posiadanych sojuszy.
<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl

Daltar

Mechanicznie można zastanowić się nad opcją "sojuszu ukrytego lub tajnego". Tak naprawdę poza władca i kasztelanem chyba nikt wglądu w sojusze mieć i tak nie będzie. Sprawa do przemyślenia, żeby czegoś przy okazji nie rozpaprać. :wink:
Faza rem.

Pho3niX

Jak to znika? A co z wyexpionymi demonami Delucji, które stacjonowały w Maginci? Bez przesady nie róbcie już jaj w tym momencie.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

zolta

pytanie:
Jak i czy wogole naliczani sa wendorzy "przynalezni" do Britain, czyli straznicy i pracownicy kamieniolomow, oraz straznicy i pracownicy kopalni.

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Thorus

hmm co do armi uwazam za dobry pomysl da to kazdemu rowne szanse. Nowy system nowe mozliwosci, nowy swiat no i nowe armie.

Co do demonow w Magincji:
- same przyszly same poszly normalna kolej rzeczy ktora fabularnie zostala uwieczniona w swiecie dm.
Pozatym demony znikly juz dawno temu a nie wycofały sie :)

Daltar

Co do demonów, to będzie je można sobie wykupić za odpowiednią ilość surowców pochodzących z handlu, urobku własnego Delucji i wpłat. ( Są wyepregowane i dostępne, ale nie opłacone w nowym systemie, podobnie jak wszystkie inne armie świata )

Co do robotników w Britt itd. Tylko vendorzy użytkowi pobierają pensję. Npc-e na bazie townperson są tylko kwestią fabularno-ozdobną i system ich nie wlicza w opłaty.
Faza rem.

Spider

Skoro sa elementem ozdobnym, to ich zamrozcie i zdejmijcie skrypt nowej strazy...

Daltar

Ja pisałem o robotnikach a nie strażnikach.
Faza rem.

Ukulele

Ja zdobywać wg. nowego systemu, nowe połączenia żeglarskie?

Prorokpl

TajFun wybacz, że wklejam swoje pytanie zanim ci ktoś odpowiedział na twoje :mrgreen:

Czy jeżeli mam azyl w jakimś wieście, a nie jestem przyłączony (bo jeszcze nie moge po wywaleniu z innego) to jak bedę mógł i sie przyłącze tam gdzie mam azyl on zniknie automatycznie? Chodzi mi o to czy mam sam się zgłosić do władzy o zniesienie azylu (głowie chodzi tu o płacenie podwójnego podatku).

A jakbym zostawił azyl (bo to klimatyczne według mnie) to będe płacić podatek+2x podatek za azyl?

Zanderradcer

Ja nie chce nic mowic ale te demony byly karmione... poszlo ponad 60 k obsydianu... zeby tylko staly w miejscu a wy je delete. 20 milionow w zlocie + to co dzieje sie teraz... zenua.
Jesteśmy otoczeni? Świetnie mozemy atakować w każdym kierunku.
Co Twoje to moje. Co Moje tego nie rusz.
Heman: od kiedy wojsko ma cos wspolnego z tym czy sprzedajemy rybki czy inne gowno

Badalaman

Tak jak i inne miasta potracily wszystko co wypracowaly w dawnym systemie.
W tym dodatkowe fabularne straze i temu podobne.

Uwazam ze to niesluszne a nawet wrecz niesprawiedliwe, ale jesli maja byc skasowane stare zasoby/armie to wszystkie wszystkim bez zostawiania zadnych "fabularnych" strazy armi potworow i innych.
A jak maja byc zostawione to tez wszystkim.

Tak zeby bylo troche sprawiedliwosci w tej ogolnej niesprawiedliwosci  :twisted:  ;)

Ukulele

CytatJa zdobywać wg. nowego systemu, nowe połączenia żeglarskie?

I mam drugie pytanie - Jak stawiać NPCów np. za ladą, do miejsc których nie da się normalnie dojść?

K278

stawiasz przed, i prosisz GM o przesunięcie, w TK ta formułka działa, więc w innych miasta też powinna ;)
<DzikiHL> nie tylko krasnolud potrafi być przebiegły mimo pijanego spojrzenia

http://www.k278.pl