Zdrada?

Zaczęty przez Alvor_Lucard, 2006 01 06, 01:39:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alvor_Lucard

Nikt by nie przypuszczał, wszyscy mna pogardzili, nawet moja własna rasa okrzykneła mnie renegatem. Jednak wiedziałem ze jestem istota potrzebna na tym świecie. Ale od początku...

Czytajac kolejna ksiege w zasobnej bibliotece mego dawnego mistrza, usłyszałem kołatanie do drzwi. Uzbroiwszy sie w zasłony magiczne kroczyłem stopniami schodow wiedzac iz w obecnej chwili kazda osoba jest nie mile widziana.
- Baeth... nawiedzasz mnie i sprowadzasz ludzka samice do mego siedliszcza... co ty sobie.. ?
Ent przerwal mi wowczas tyrade majaca na celu wyrzucenie sprzed mej siedziby nieproszonych gosci.
- ta kobieta potrzebuje twej pomocy...
- a czy ja jestem instytucja dobroczynna? zglos sie do Brit tam napewno chetnie ci pomoga... *wysyczałem*
- odwdziecze ci sie * zalotnie usmiechnela sie istota tak odbiegajaca od standardow urody, aczkolwiek posiadajaca w sobie tyle tajemniczosci ile moj umysł nie potrafił sobie wyobrazić. Zaintrygowany wpuscilem "gosci" do środka.
- czego chcesz?
- wyratowałam ja z rak licza, wiadomym jest iż przeznaczenie Twego Pana ja doscignie...lecz jest w niej cos...przeszłość... chcę aby zyła!
- Baeth to o co mnie prosisz jest wbrew zasadom, narazam sie a Ty nie jestes w stanie mi zapłacic czymkolwiek abym mial podjac takie ryzyko...ta Marna ludzka istota jest juz skazana na smierc, predzej czy pozniej! NIE DA *wykrzyknalem* sie oszukac przeznaczenia!
- jednak prosze cie o to abys sprobował, jestes wyjatkowy, masz moc, pozatym od kiedy przejmowales sie tym co wolno a co nie...?
*usmiechnela sie wowczas zalotnie a me praktycznie umarle cialo przeszył dreszcz pozadania*
- niech ci bedzie, rzeczywiscie to co boskie i to co ludzkie malo ma dla mnie do znaczenia....
- pozwolcie wyzej... *wyszeptałem*

Myśli kotłowały się w mej głowie, rzeczywiście niewiele dla mnie znaczyło to co mysla o mnie istoty śmiertelne, ani te nieśmiertelne - ignorowałem je wszystkie - czas nie ma znaczenia kiedy jest sie nieśmiertelnym zyjacym pomiedzy śmiertelnikami. Lecz dla niej, dla chwili, dla uśmiechu, dla nadzieji byłem wowczas gotow posmiecic wszystko...badz nawet więcej...

- Stań dziewczyno posrodku tego pentagramu * ignorowalem to ze sie bała, nie obchodziło mnie to iz zapłaci za swoje jestestwo wysoka cene, cene swej duszy *
- nie boj sie, oszukamy Netherila... umrzesz abys za chwile powstała za przyczyna czarow obecnej tu Kobiety.
* zerkalem na Enta pełen rozgoryczenia, zdenerwowania tym iz tak łatwo i tak szybko poddaje sie emocjom, słabosciom własciwym dla marnych istot ludzkich... ja jestem inny! nie kieruje sie emocjami, pozadaniem, miłoscia - jak to głupio brzmi w mych myslach... *

- wypij to, umrzesz lecz narodzisz sie na nowo
/ Wartym nadmienienia jest to iz podalem Kobiecie Ludzkiej w wieku osiemnastu badz odrobine wiecej lat, silna dawke trucizny. /
      Umarła aby za chwile się odrodzic, jej wskrzeszenie poprzedziłem kilkoma słowami bluznierstwa wobec mego Boga.... Nic juz nie ma dla mnie znaczenia...

- Skończyłem, zabierajcie sie teraz Obie z mej siedziby, nie chcę na was patrzeć.
* podszedłem wówczas do okiennic mej wiezy, nie chciałem patrzeć na to co tak bardzo przypominało mi o mej słabości*
- wynosić sie !
to na tyle na dzis.... reszte opisze jutro
wybaczcie ze tak dziwnie napisane ale to odrobine podyktowane wydarzeniami w realu dnia dzisiejszego....

pozdrawiam
Alvor L.
*Mlask Mlask* Zastanawiasz się jak ciesze ryja kiedy płaczesz mi na PW o PK? - popatrz na Awatar :)

Kap

"Czekam reszty" :)
Każda wystarczająco zaawansowana technologia do zludzenia przypomina magię.

"...emotional states, which in their species, inevitably leads to hatred and violence... It is the genetic instinct of their species to destroy whatever they cannot understand... Violence is as natural to them as breathing"

Tinerot

Tylko jedna uwaga. "Chcę", nie "chcem". ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Alvor_Lucard

ok tnx zaraz poprawie :)
*Mlask Mlask* Zastanawiasz się jak ciesze ryja kiedy płaczesz mi na PW o PK? - popatrz na Awatar :)

Aruv

Zapowiada się ciekawie ;)