Nowe klienty i problemy z nimi zwiazane

Zaczęty przez mae, 2007 01 07, 19:49:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

sokoya

Dzięki, Gofer, za uwagę. Wyświetlało mi się 506.a, chociaż client był w wersji 509.1.

Powód był taki:
Paczowałam UO do wersji 506.a za pomoca UOPATCH, potem rice'owałam i paczowałam dalej za pomocą No_Crypt_Client_2d, przez co client.exe podskoczył do wersji 509.1 a No_Crypt_Client_2d pozostał przy starszej. Rozwiązanie okazało się nad wyraz proste - trzeba było ponownie zrice'ować clienta.

[może komuś to się przyda na przyszłość]

Ishthar

ja mam taki problem, wszystko zainstalowane, (chyba poprawnie:))  chce się pierwszy raz zalogowac a ta weryfikacja trwa w nieskończoność.. co mam zrobić?? :neutral:

mae

zla wersja klienta

proponuje sciagnac klienta ze strony http://www.dm-uo.pl/?pg=7

Ishthar

No właśnie tego klienta ściągnełam... i podmieniłam go z tym innym:)

Kam

Może był res? Może był zapis? Może był lag? Może veryfa padła(stare piękne czasy)?
mors vincet omnia

Andreiblin

Mam taki problem.. Strasznie spowalnia UO gdy ładuje ekran podczas biegu, jak chodzę lekko przytnie chociaż to też jest straszne, grając na innym serwerze wszystko wczytywało się bardzo płynnie więc nie jest to raczej wina komputera, mam podejrzenia co do UOrice, choć sam nie wiem. Zmieniałem palety kolorów, także nic.
Da się coś zrobić żeby gra chodziła płynnie?

Aion

pprzetestuj sobie karte graficzna jakims programem ;)
podaj na priv jakiego masz kompa, jakie lacze, ile ramu i czy kosci ramu maja takie samo taktowanie.
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Andreiblin

Wszystko jasne (albo jeszcze mniej), nie wiem skąd takie opóźnienia, znajdzie się prorok który wie co z tym zrobić? Moje połączenie to modemówka Tele2 1,3 mb/s.

heman

dzisiejszy dzien sponsoruja lagi wiec nie tylko ty tak masz tylko caly serwer;)
"nie odchodze to jeszcze nie koniec, choc mam co zostawic po sobie, tyle razy probowalem odejsc, cos mnie trzyma tu i nie moge"

przegrupowuje sie w piekle

Andreiblin

Ah, kamień z serca, ja tu zachodzę w głowę cóż się dzieje a tu..

Rowen

Inna sprawa jest tez to ,ze client DM sam z siebie obciaza cholernie procesor. Ja majac quada(4 rdzenie) biegnac mam obciazenie rzedu 30% na wszystkich 4 procesorach i troche ponad 1,6k ramu. A z tego co pamietam to uo wymaga 300 Mhz i 56 ram :>

Andreiblin

Na szczęście jakimś cudem spełniam minimalne wymagania.

Pytanie dnia, jak włączyć opisy przedmiotów jak na poniższym obrazku? Jak nastawiam kursorem na przedmiot w okienku ekwipunku widzę jedynie nazwę ewentualnie dodatki w stylu pobłogosławiony, bez szczegółowego opisu.

heman

tutaj jest dm i to tutaj nie dziala :) widzisz tylko nazwe przedmioty po uzyciu komendy .opis pokaze ci sie stan jego zuzycia w przyblizeniu
"nie odchodze to jeszcze nie koniec, choc mam co zostawic po sobie, tyle razy probowalem odejsc, cos mnie trzyma tu i nie moge"

przegrupowuje sie w piekle

Gofer

Z tego co pamiętam to widok z serwera RunUO.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Sadi666

Eh... Takie opisy przedmiotów marzą mi się od samego początku :). Każdy by wiedział 'co i jak' a nie musiał metodą prób i błędów testować (co i tak jest niedokładne). Btw: Każdy teraz by wiedział ile nowe zbroje mają AR  :wink:. Na naszym emulatorze nie da się czegoś takiego zrobić?