Przemiana i wamp

Zaczęty przez lazzio, 2009 06 28, 06:55:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

lazzio

Pytania kluczowe:

:arrow: Jak się ma sprawa ze srebrem w tej chwili? Chodzi mi o to jak ma wampir zabić Behemota bez srebra i na odwrót.

:arrow: O ile wiem jest bezwzględny zakaz bicia wampem innego wampa. Co z tym teraz się stało? Nie wyobrażam sobie, że wampa zrobi kilkanaście osób z różnych ugrupowań i będą na siebie się patrzeć podczas pvp. Już widzę te tysiące przegięć, skarg na siebie itp. Może ktoś to teraz wyjaśnić?

Kęs

Cytat: "lazzio"Pytania kluczowe:

:arrow: Jak się ma sprawa ze srebrem w tej chwili? Chodzi mi o to jak ma wampir zabić Behemota bez srebra i na odwrót.
A jak BM ma zabić behemota, wilkołaka lub wampira? Nie może i taki stan jest od kilku lat i wszystko jest ok. I dlaczego twoje pytania mają być kluczowe, a BM do dupy od kilku lat i jest ok?

Cytat: "lazzio"
:arrow: O ile wiem jest bezwzględny zakaz bicia wampem innego wampa. Co z tym teraz się stało? Nie wyobrażam sobie, że wampa zrobi kilkanaście osób z różnych ugrupowań i będą na siebie się patrzeć podczas pvp. Już widzę te tysiące przegięć, skarg na siebie itp. Może ktoś to teraz wyjaśnić?
Bezwzględny zakaz? Ja w regulaminie nic takiego nie widzę. No i bardzo dobrze, że nie tylko jedna grupa graczy będzie miała wampa. Jak tylko jedna grupa graczy miała tysiące przegięć to było ok? Więcej skarg będzie szybciej "zbalansują" wampa.

PS. Świetne zmiany. Rzec można w końcu. Pomysł z behemotami jest super. W domu nadal rani światło? Jak tak to można by to zmienić.

mr_moth

po co zmieniac jak santuarium przenosi i Shame :D:D:D:D
i jest gitara

Tinerot

Cytat: "lazzio":arrow: O ile wiem jest bezwzględny zakaz bicia wampem innego wampa.
Bezwzględny zakaz mają tylko wampiry Kasty, jest to zasada narzucona przez opiekuna, która nie dotyczy reszty "nieśmiertelnych". Rozwiążcie to we własnym gronie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Shem

Egzakli - jak powiedzial Tin. Kodeks dotyczy tylko wampirow Kasty - wladajacych wlasnym krolestwem. Reszta talatajstwa moze robic co chce:) W mysl zasady wąpierz dla kazdego - wampir to juz cos wiecej :twisted:

Azura

Cytat: "Tinerot"
Cytat: "lazzio":arrow: O ile wiem jest bezwzględny zakaz bicia wampem innego wampa.
Bezwzględny zakaz mają tylko wampiry Kasty, jest to zasada narzucona przez opiekuna, która nie dotyczy reszty "nieśmiertelnych". Rozwiążcie to we własnym gronie.

:arrow:  chodzi o wlasna kaste? czy tez o zakaz miedzy kastami?
:arrow:  a teraz wampic sie moze kazdy i chyba opiekun nie moze odwampiac i grozic z wlasnej zachcianki? po odwampieniu chyba mozna znowu sie zarazic u ksiecia???
:arrow:  mam nadzieje ze ekipa przygotowala sie na liczne placze - "nie mam domku w dzien, nie moge sie wskrzesic w dzien, order mnie bije w jaskini" i nie beda one zniesione jak w przypadku wampienia...

Tinerot

:arrow: Rozmawiaj na ten temat z Twoim opiekunem.
:arrow: Ponowne zarażanie jest możliwe, możesz zostać za to wydalona i nie mieć gdzie mieszkać. ;)
:arrow: Mam nadzieję, że więcej takich wróżek jak Ty nie ma ;)

Sarn'Aelin

ja również mam pytanie do ekipy, mianowicie:
jeśli osoba, która została odwampiona przez ekipę (z różnych powodów, np. przegięcia czy coś) czy będzie mogła zarazić się po raz drugi u księcia, czy będzie to jakoś zablokowane?

embe

Myślę, że ograniczenie do jednego zarażenia w życiu postaci miałoby bardzo pożądany efekt wychowawczy i skłaniałoby do rozsądnego podejścia do zarażania postaci, którąkolwiek z chorób.

(każde następne zarażenie proponowałbym pozostawiać w gestii ekipy)
Żaden problem społeczny czy gospodarczy nie jest zbyt wielki, by źle obmyślana interwencja państwa nie mogła go pogłębić.

Aruv

CytatMyślę, że ograniczenie do jednego zarażenia w życiu postaci miałoby bardzo pożądany efekt wychowawczy i skłaniałoby do rozsądnego podejścia do zarażania postaci, którąkolwiek z chorób.
O nie. I znowu będzie odwoływanie się do Strasburga, żeby jednak dostać "drugą" szansę, bo XYZ dostał, więc skoro on, to czemu nie ja?
Nie ma takiej opcji. :P

Maelui

czy  wąpierze zarazone prze zksiecia beda mialy dostep do naszego podforum?

Tinerot

Nie, chyba że opiekun przydzieli.

embe

Cytat: "Aruvin"
CytatMyślę, że ograniczenie do jednego zarażenia w życiu postaci miałoby bardzo pożądany efekt wychowawczy i skłaniałoby do rozsądnego podejścia do zarażania postaci, którąkolwiek z chorób.
O nie. I znowu będzie odwoływanie się do Strasburga, żeby jednak dostać "drugą" szansę, bo XYZ dostał, więc skoro on, to czemu nie ja?
Nie ma takiej opcji. :P
Wyjaśnienie.
Chodzi mi o mechanizm, który byłby swego rodzaju hamulcem przy zmienianiu profesji raz na tydzień. Tak jak ma to miejsce w przypadku zmiany z woja na maga itp. Jestem przeciwny całkowitemu zakazowi, bądź ograniczeniom, które de facto będą prawie nie do przejścia (jak kiedyś -20 do statów za zrobienie maga). Chciałbym po prostu by gracze jednak jakoś trzymali się koncepcji.

Wnioski.
Właściwie dochodzę do wniosku, że to nie ma sensu. Wytrenowanie skilla, i ciężkie początki w każej profesji (a szczególnie w wampie i likantropie) są wystarczającym hamulcem. Więc wnioskuję o takie mechanizmy jedynie w przypadku, gdy zostanie wprowadzona możliwość osiągnięcia grywalności profesji w czasie poniżej tygodnia (o co w sumie wielu zabiega).
Żaden problem społeczny czy gospodarczy nie jest zbyt wielki, by źle obmyślana interwencja państwa nie mogła go pogłębić.

Aruv

embe

Cytat: "Aruvin"
- Nie ma ograniczenia w ilości posiadania danego skilla. Jak na moje, to w dni parzyste możesz być zarażony, a nieparzyste zupełnie zdrowy. ;)
Rozumiem. Skoro takie jest stanowisko ekipy shardu rpg, to moje wątpliwości zostały rozwiane.