Behemot a klimat

Zaczęty przez duzem, 2009 06 28, 04:32:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ragnall

Cytat: "Kamiz"I oby się nie pojawiła. Chcesz być zmiennokształtnym/wilkołakiem? Licz się z tym że w nocy do banku nie wejdziesz.

:)

Mnie to nie razi. Mając godzinę gry i 1 przemianę na noc nie będę się zastanawiał co inni pomyślą o konieczności skorzystania ze skrzyni - to ich a nie mój problem.

Marv

Ja wiem, ze wilkolak moze miec rozna koncepcje, nawet takie w znacznej mierze odbiegajace od postaci typowej, malomozgiej bestii, ktora nie mowi i rzadzi nia tylko furia i zew krwi (moja wlasnie tak odbiegala), ale korzystanie wilkolakiem ze skrzyni bankowej, w banku, szukanie w niej itemow i odkladanie grzecznie, w ladnym porzadeczku bankierowi, mimo wszystko jest idiotyczne.

Po drugie, przy tej zmianie Ekipa powinna byla tlustym drukiem napisac, ze spowszechnienie mechaniki lika/wampa nie upowaznia do calkowitego zrezygnowania z odgrywania tychze klas, bo to jest juz zenujace, ze dla polowy z was to nie jest jasne i rozumiane samo przez sie.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

wr

Pod odpowiednie odgrywanie powinna być udostępniona odpowiednia mechanika. I tak dajmy na to zły i niedobry futrzany wilkołak czy bladolicy krwiopijca powinien mieć udostępnione ,,kryjówki" dajmy na to w grotach. Taka ,,kryjówka" powinna być ekwiwalentem bankiera. W momencie gdy nie istnieje nic takiego to trudno by gracz nie mógł nic zrobić po dajmy na to zgonie, bo nie może iść do bankiera przez wzgląd na klimat. Ma do wyboru wyłączyć UO albo nagiąć klimat.

Ghg

tak z ciekawosci: moglby ktos udostepnic screen z behemotem?
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

skorzak

Marv tak samo żenujące jak pominięcie imion nocnych... skoro po przemianie w to coś będę miał imię dalej swojej postaci, to moge odgrywać zgodnie z koncepcją mojej postaci.

Tak naprawdę wybitnie brzydko wygląda jak byś zobaczył behemota o imieniu Tulkas Mac N'hara...

Nawet korzystając z amuletu przemiany dostaje się drugie imię...

Może wywalić wogle grafike behemota i dać poprostu bardzo szybko biegającego człowieka?
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Parias

Cytat: "Ghouligh"tak z ciekawosci: moglby ktos udostepnic screen z behemotem?

prosze bardzo ;)

http://uo.stratics.com/hunters/Pics/transpar/oni.gif

tak wygląda wilczek na MW tylko, że jest czarny oraz tak zwany mobek z SE Onii śmiertelnie truje i ma mocną łapę jak na MoonGate parę lat temu :)

Korgail

Cytat: "skorzak"Marv tak samo żenujące jak pominięcie imion nocnych... skoro po przemianie w to coś będę miał imię dalej swojej postaci, to moge odgrywać zgodnie z koncepcją mojej postaci.

Tak naprawdę wybitnie brzydko wygląda jak byś zobaczył behemota o imieniu Tulkas Mac N'hara...

Nawet korzystając z amuletu przemiany dostaje się drugie imię...

Może wywalić wogle grafike behemota i dać poprostu bardzo szybko biegającego człowieka?
Ekhm, ciągle panu źle. Powoli mnie to drażni.
Nikt nie zmusza Cię do posiadania tej umiejętności.
Zauważ tylko, że wilkołak jak i amulet przemiany jest NAGRODĄ  - tutaj więc otrzymujesz dodatkowe imię. Behemot jest skillem OGÓLNODOSTĘPNYM jak alchemia - nie nadaje dodatkowych bonusów typu druga tożsamość - może wypróbujcie peruki?

Will

Peruki będą zablokowane na przemianie.

Korgail

Pozostaje cieszyć się skillem.  :wink:

ignaś

Nie wiem czemu nie dano nocnych imion. I tak po tygodniu kazdy bedzie wiedzial kto jest kim. Kazdy wie jak dany wilkolak ma za dnia. Juz wiekszym przegieciem jest incognito i jakos nic sie z tym nie robi.
Na chwile obecna po prostu wyglada to beznadziejnie, ze raz sie widzi poast X jako czlowieka a za chwile jako behemota.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Will

W grze podobno i tak postacie nie widzą co każdy ma nad głowa ;) .

skorzak

Nie mam behemota ani wilka, ani nie mam zamiaru mieć... mówie tylko, że dużo ładniej by to wyglądało i miało ręce i nogi z nocnymi imionami... a jak napisał ignaś(rzadko się z nim zgadzam) nie byłoby to zbyt przegięte...
I tak już na pierwszy rzut oka odróżnisz wilka do behemota;P
Jeśli się obawiacie o przegięcia, raczej ich nie będzie lub będą szybko eliminowane... jak przy emotce u berka.

Jakoś berki, nekro, wampiry, dru nie mają takich czysto mechanicznych widocznych bonusów dla elity jak wilkołaki...
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Will

A mnie już lekko wkurza cała ta dyskusja. Nigdy NIKT z was nie dał ŻADNEGO projektu jak to sensownie zrobić. Jak dałem projekt uwzględniający poprawę berka to zostałem zjechany, więc teraz zrobiliśmy tak jak nam się to widziało. Dla lików zostały rzeczy tylko pod klimat, czyli jego grafa, nocne imię, ich wyspa ze skrzynkami i parę zupełnie nieużywanych speców i nie mam zamiaru popuścić by oddać coś więcej. Jak kogoś drażni grafa i brzydko wyglądające imię to niech zapomni skilla. Idziemy wszystkim na rękę, ale są granice i będę bronił tych ostatnich bastionów zalet lika.

Ragnall

Aż dziw, że w dzień zmiennokształtni zamieniają się w wroga a nie w dzika.

Ekipa ze spefyficzną sobie złośliwością daje skilla ale nie pozwala się nim do końca cieszyć.
A ja ze swoją specyficzna złośliwością nie zapomniałem o tym wspomnieć.

:wink:

Tinerot

Cytat: "ignas"Nie wiem czemu nie dano nocnych imion. I tak po tygodniu kazdy bedzie wiedzial kto jest kim.
Wybacz ignas, ale nie mamy zamiaru oglądać każdej nocy tego co niekontrolowani przez opiekuna gracze wymyślą.

Dlatego nie będzie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?