Behemot a klimat

Zaczęty przez duzem, 2009 06 28, 04:32:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dahak

Podejrzewam że jak znajdzie się odpowiednio klimatyczna grupa zmiennokształtnych, to mogą liczyć na jakieś klimatyczne smaczki. I tyle. Bo to czego nie ma behemot, to na prawdę tylko klimatyczne smaczki, na które trzeba było sobie zasłużyć.

No to płaczkowie, zamiast płakać myślcie nad koncepcją. I czekam na pierwsze płacze jaki to słaby skill itp :] .

Ragnall

Aruvin: A czy ostatni news to nie czysta złośliwość ? Zamiast dać możliwość odmiany przed miastem by pozałatwiać sprawy, następnie móc wyjść i znów się przemienić, to załatwia się sprawę od tylnej strony  :roll:  A kolejność wprowadzania zmian to pewnie niedopatrzenie ...  :roll:

Szukasz trolli, to spójrz na wypowiedzi niektórych Ekipiantów 0_o Fun z informacji o możliwości grania nocnikami i fun z niego płynący byłby o wiele większy gdyby nie one ...

Wychodzi na to, że gracze nie mają dziękować za skilla, tylko za łaskę, że ekipa go udostępnia - w mniej lub bardziej karykaturalnej formie.

Dziękuję.

Sam news wniósł nieco świeżości - wystarczająco aby chciało mi się znów logować i pohasać tym czymś. Teraz wypada jednak czekać, bo ekipa bankowo jeszcze utnie gameplay. I nie chodzi mi tu o mechanikę skilla/PvM/PvP, tylko o zbędne upierdliwości (jak ostatni news).

Will

Witaj w moim wilczym świecie, gdzie nikt nas nie rozpieszcza.

Sul

Rag przesadzasz trochę. Już samo to, że można opóźnić przemianę jest super udogodnieniem. Przecież gramy na shardzie rpg. Ja swoim likiem unikałem banków jak ognia i większość innych lików robiła to samo. To, że trafił się jakiś rodzyn, cóż i tak bywa.

Teraz zmiennych będzie dużo więcej niż kiedyś lików i mechaniczne odrzucanie ich od miast jest jak dla mnie sensowne (nie chodzi tu o wtykanie wykałaczek w oczy graczy coby im ciężej było, tylko - znowu to powiem - to shard rpg, jakieś pozory trzeba zachowywać).

Udostępniono mechanikę lika, ale to nie znaczy, że to teraz ma być skill jak bojówka. W końcu postać zamienia się w bestię. Jak i czy to będzie odgrywać, pozostaje niejako w jej gestii, ale zmiana jak ta z vendorami wytycza odgórnie kierunek, co uważam, jest dobrym posunięciem.

EDIT:
Skojarzyło mi się to z argumentem w stylu - Niech wamp ma możliwość wyłączenia podczas dnia palenia przez słońce, żeby mógł załatwić swoje sprawy w mieście z ludźmi. :D

drss

Ragnall, czy Ty jesteś jakiś upośledzony?

Udostępnili Ci skilla. Wiedziałeś jaka jest jego mechanika (jak nie wiedziałeś, mogłeś zapytać, a na pewno by Ci odpowiedzieli). Nikt Ci nie kazał się zarażać. Zmiennokształtność ma swoje plusy i minusy jak każdy inny skill. W tym przypadku noc jest porą, w której masz przebywać poza miastem, a nie włazić do banku kiedy Ci się to podoba. Osobiście nie widzę ŻADNEJ niedogodności z tym związanej. Masz CAŁY DZIEŃ na siedzenie w banku, a noc od radosnego hasania po lesie/pustyni/jaskini/c.uj wie gdzie. Zamknij wieć już pysk i żyj z tym.

Okrutne, prawdziwe, ale niestety +1 ;)
dea:
   firewall ? to przegladarka internetowa ?

Groe:
   masz  "meszczyzne" w opisie
Somini:
   no i?

[00:05] <Shadow_of_Death> ale najfajniejsza frakcja
[00:05] <Shadow_of_Death> order

embe

Ragnall, dużo wyżej ceniłem Twój poziom. Do czasu tego tematu. Nie mam zwyczaju oceniania ludzi, ale czasem ciężko powstrzymać się przed oceną zachowania czy wypowiedzi. A te ostatnie, w Twoim przypadku, są na żenującym poziomie.
Można odnieść wrażenie, że zarówno reszta graczy jak i ekipa są dla Ciebie smutną koniecznością związaną z Twoją grą na tym serwerze. Generalnie ani my, jako gracze, ani ekipa nie spełniamy Twoich oczekiwań, a Ty mimo wszystko, z podziwu godnym poświęceniem jednak z nami wytrzymujesz. Niesiesz wytrwale ten krzyż udręki i ciągle przypominasz nam, jak trudne to dla Ciebie. Zapewne na koniec kariery na tym serwerze, zostaniesz ukrzyżowany i skończysz męczeńską śmiercią, która będzie wywołana niedorzecznymi wymaganiami ogółu wobec Twojej osoby.
Wystarczy poprosić, a wyrwiemy Cię z tej otchłani udręki. BA! Co ja piszę... Sam możesz zdecydować się na ten krok i pożegnać się z serwerem.

Klasy likantropa i wampira w założeniach miały być w dużej części klasami rpg. Różnie z tym bywało, najprawdopodobniej ze względu na mechaniczne aspekty tych klas.
To prawdopodobnie była jedna z głównych przyczyn udostępnienia mechaniki wszystkim graczom. W tej chwili z mechanicznych cech tych klas mogą korzystać wszyscy, którzy grają na DM2. Tak się jednak składa, że DM2 to shard stawiający w dużej części na rozgrywkę RPG, a godzący tę ostatnią z innymi rozrywkami takimi jak pvp, pvm. I na tej podstawie wymagania wobec graczy są zawsze, niezależnie czy grają stolarzem czy zmiennokształtnym. Tobie najwyraźniej bardzo przeszkadza to, że trzeba tych zasad się trzymać. Oczywiście klasa dająca plusy mechaniczne, powinna być bardzo przyjazna, tak byś mógł korzystać z samych jej zalet, bez martwienia się o jej minusy, klimat itd. I ta niedogodność klasy to ogromna złośliwość ekipy! Uwalona klasa! Bo nie można w nocy poniżej 90% skilla w banku stać.
Naprawdę brak mi słów, takich wypowiedzi się nie spodziewałem. Po kim jak po kim, ale po osobie, która jest dojrzała i niejednokrotnie wykazywała się inteligencją...
Żaden problem społeczny czy gospodarczy nie jest zbyt wielki, by źle obmyślana interwencja państwa nie mogła go pogłębić.

ignaś

Tylko ze Ekipa z jednej strony probuje zachowac resztki klimatu "jestes bestia, wiec nie powinienes korzystac z banku" a z drugiej strony nie chce pozwolic na nocne imiona (czy przypadkiem imiona nowo zakladanych postaci nie sa zbyt obciazajace i nie hamuja w zbyt duzym stopniu prac Ekipy?) co powoduje ze wyglada to jak... sam nawet nie wiem jak to nazwac.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Gofer

Behemot w banku powinien stać tylko i wyłącznie, jeśli jest wypchany. Jest dobrze jak jest. Ten skill ma w założeniu albo rybki albo akwarium - tak jak wampiry, ale to inne rybki i inne akwarium.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Ragnall

"Zmiennokształtność ma swoje plusy i minusy jak każdy inny skill."

"I nie chodzi mi tu o mechanikę skilla/PvM/PvP, tylko o zbędne upierdliwości (jak ostatni news)."

Może nie masz predyspozycji aby zestawić ze sobą te dwie informacje. Ostatni news jest upierdliwością i to jest fakt. Można było uzyskać ten sam efekt w zupełni inny sposób - w taki, który nie ograniczałby gameplay'u.

Will: A sobie +1 nie dasz ?  :*

Edit: embe proszę cię :) Co by nie było nie sposób się nie zgodzić z twierdzeniem, że na DM robi się raczej pod górkę niż z górki :)

Sul

Ignaś zapominasz o jednym. Jak się postarasz, udowodnisz, że masz łeb na karku i jesteś tutaj bo lubisz odgrywać, zapewne dostaniesz imię a może nawet i inną grafikę.

Jak jesteś tłukiem, interesi cię tylko mechanika i pvp, to latasz behemotem ze swoim imieniem.

Na niektóre rzeczy trzeba zapracować. Wszyscy chcieli MECHANIKI lika i wampa a nie ich klimatycznych zabawek :)

Gofer

Pozostaje jeszcze jedno pytanie - czy zmiennokształtność to choroba, czy inny aspekt?
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

embe

Ragnall, nie czuję się zobligowany do polemiki z Tobą. Nie po ostatnich wypowiedziach. Masz jakieś swoje definicje tego, co jest upierdliwością, złośliwością, a co ograniczeniem wynikającym z resztek zasad RPG.

Jeśli chodzi o postulaty ignasia - rozumiem je jak najbardziej, ale wydaje mi się, że każdy komu zależy na tej fabularnej otoczce skilla bez problemu sobie wywalczy imię, czy nawet inną grafikę. Indywidualnie. Natomiast cześć jest zainteresowana tylko mechaniczną częścią skilla i dla nich nie będzie darmowego wyróżnienia.
Żaden problem społeczny czy gospodarczy nie jest zbyt wielki, by źle obmyślana interwencja państwa nie mogła go pogłębić.

licho

CytatAruvin: A czy ostatni news to nie czysta złośliwość ? Zamiast dać możliwość odmiany przed miastem by pozałatwiać sprawy, następnie móc wyjść i znów się przemienić, to załatwia się sprawę od tylnej strony :roll: A kolejność wprowadzania zmian to pewnie niedopatrzenie ... :roll:

Tak wygląda mechanika tego skilla, żeby mógł się odmieniać po .spec czlowiek trzeba by przepisać skill od nowa, a tego nie zrobimy.
Tak działało zawsze i zostanie już tak.

Od dawna chcieliście tych dwóch skilli dla wszystkich więc znaleźliśmy taki sposób by go dać. Jak przegięte wilki żyły z tym od 5 lat to i wy dacie radę.

Nocnych imion nie będzie, z kilku powodów, także mechanicznych i porządkowych.
O ile listę lików ze stada mamy wypisaną z kontami o tyle uczyć się każdego kto kim jest nie będziemy. itd.

Więc jak już poprzednicy powiedzieli imion nocnych nie będzie.
Mechanika jaka była u lika taką macie.
Chcieliście tego, więc się tym bawcie.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

ignaś

Sul ale ja nie mam zamiaru robic behemota. Po prostu uwazam ze widzac dana postac jako czloweika a raz jako behemota wyglada to ciulowo. I nie psiac mi tu ze nie widzi sie imion nad glowa bo odbije pileczke zeby je usunac w takim razie.
Cytat: "Will"Dla lików zostały rzeczy tylko pod klimat, czyli jego grafa, nocne imię, ich wyspa ze skrzynkami i parę zupełnie nieużywanych speców i nie mam zamiaru popuścić by oddać coś więcej.
Cytat: "Sul"Wszyscy chcieli MECHANIKI lika i wampa a nie ich klimatycznych zabawek

Jak tajemne przejscia w ilosci, (nie chce mi sie liczyc ale jest ich sporo) i na wyspe likow i do Zamku, Zamek gdzie w dzien wampiry moga korzystac z bankiera (wilki pewnie tez beda mogly) sa dla Was KLIMATYCZNYMI a nie MECHANICZNYMI zagadnieniami to gratuluje.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Badalaman

Coz jak widzisz Ragnall lik ( a teraz i beh) to nie same plusy ale i minusy czy jak ziwesz upierdliwosci.
U wampa tez jest tego sporo ;)

Tymi klasami wcale nie gra sie tak beztrosko milo i przyjemnie jak niektorym sie wydawalo.

Taki ich urok.

Osobiscie licze ze Ekipa nie bedzie dostosowywac tych skilli do propozycji nowozarazanych, majacych na celu uproszczenie gry tymi klasami.
Dostaliscie skill taki jaki jest - podoba sie to grajcie, nie to nie - proste.