behemoty i grabienie

Zaczęty przez SarnAelin, 2009 09 24, 01:30:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

SarnAelin

Mam pytanie:
Dlaczego behemoty nadal mogą grabić nie zmniejszając swojej prędkości (nadal mają prędkość konia), podobno miało to zostać zmienione w taki sposób by podczas grabienia przyjmowali normalną prędkość pieszego na określony czas.

VoDo

zrob sobie lika i nie placz tyle na forum ;<
MROOOOOOOOOOOOOOOOOOK !

https://imgur.com/u4P8O7g

SarnAelin

nie pytam ciebie lecz ekipę więc proszę zamilcz.

ignaś

Podobno to Elvis zyje.

Jedyna zmiana u lika polegala na tym ze jest odkrywany przy grabieniu przyjaciol.

Nie bylo mowy o jakims wolniejszym bieganiu, tylko jak juz to udostepnieniu wszystkim grabienia z wierzchowca.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Kam

Cytat: SarnAelin w 2009 09 24, 01:39:48
nie pytam ciebie lecz ekipę więc proszę zamilcz.
PW ekipa?
mors vincet omnia

SarnAelin

Cytat: ignaś w 2009 09 24, 01:46:38
Podobno to Elvis zyje.

Jedyna zmiana u lika polegala na tym ze jest odkrywany przy grabieniu przyjaciol.

Nie bylo mowy o jakims wolniejszym bieganiu, tylko jak juz to udostepnieniu wszystkim grabienia z wierzchowca.

zatem co oznacza wypowiedź Willa z zamkniętego podforum:
Cytat: Will 2009 05 04, 11:10:57
- Likantrop ma utrudnione grabienie przez wprowadzenie nowego .spec wyciszenie - po zastosowaniu włącza się timer 8s. Jeśli w tym czasie wejdzie jakikolwiek dmg to proces się przerywa. Jeśli się nie przerwie to wilkołak dostaje prędkość pieszego i dopiero wtedy może grabić graczy. Ponowne zastosowanie speca przywraca prędkość konia. Koszt: 10 staminy, 5 hp. Wybiera zatem: albo grabi i wystawia się na ryzyko, albo niszczy bez konsekwencji.

i z tego co pamiętam w jeszcze jednym miejscu było coś podobnego..a tak właśnie:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,13766.60.html
(na samym końcu podsumowanie Licha)
i:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,13766.msg256107.html#msg256107

więc czegoś ja nie rozumiem?

Kam

Cytat: SarnAelin
Cytat: Will 2009 05 04, 11:10:57
- Likantrop ma utrudnione grabienie przez wprowadzenie nowego .spec wyciszenie - po zastosowaniu włącza się timer 8s. Jeśli w tym czasie wejdzie jakikolwiek dmg to proces się przerywa. Jeśli się nie przerwie to wilkołak dostaje prędkość pieszego i dopiero wtedy może grabić graczy. Ponowne zastosowanie speca przywraca prędkość konia. Koszt: 10 staminy, 5 hp. Wybiera zatem: albo grabi i wystawia się na ryzyko, albo niszczy bez konsekwencji.

i z tego co pamiętam w jeszcze jednym miejscu było coś podobnego..

Wyzej jest przecież fragment propozycji połączenia wilkolaka z berkiem, która:
Cytat: AruvinPanowie, o ile mi wiadomo, temat nie przeszedł na forum berków. Tym samym - case closed.
Więc, to tylko propozycja była, która nie przeszła. Chyba tyle. :]
mors vincet omnia

skorzak

kamiz to akurat powtrza sie w kilku miejscach i jak zaznaczył Will pochodzi z podforum balansu...
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,13766.msg256107.html#msg256107
badz laskaw zerknac i przeczytac

dalej will napisal:

http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,13766.msg256210.html#msg256210

na koniec tego tematu licho zaznaczyl jeszcze ze...
CytatCo do lików, spokojnie.
Tajemne Zrzeszenie Balansatorów (w skrócie TZB) knuje w tym zakresie i zapewne ich praca niedługo zostanie przedstawiona szerokiej publiczności.
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,13766.msg256432.html#msg256432

czyli grabienie lika mialo byc upierniczone czy jak kto woli zbalansowane...

PS: spokojnie kizia mizia ty i tak tym wilkiem nikogo nie grabisz ;D
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Kam

Skoro admin napisał że wszystko jest robione, po co zadawać durne pytania?

Ps. Starasz się mnie obrazić czy mi pochlebić? W żadnym wypadku Ci się nie udało - :<
mors vincet omnia

Ghg

likantrop/behemot ma swoje plusy i minusy. jednym z plusow jest wlasnie przemieszczanie sie. jesli tak podoba ci sie owa zaleta to sie zaraz likantropia. ale ostrzegam, ma rowniez ogrom minusow.

ps.: radze rowniez zapoznac sie z savoir vivre oraz nabrac troche oglady, bo wyjdziesz na forum na pyskata choleryczke.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Will

By wykorzystać tego "wspaniałego ficzera" możecie zrobić behemoth'a, nie ma z tym już problemów. Proszę szanowne osoby z Yew o nie manipulowanie moimi wypowiedziami. Zmiany są/były w planie podobnie jak xxxx innych.

Molt

Cytat: ignaś w 2009 09 24, 01:46:38

raczej tak nie jest ;] bo beh moze grabic z ukrycja

Prorokpl

Cytat: Will w 2009 09 24, 09:45:21
By wykorzystać tego "wspaniałego ficzera" możecie zrobić behemoth'a, nie ma z tym już problemów. Proszę szanowne osoby z Yew o nie manipulowanie moimi wypowiedziami. Zmiany są/były w planie podobnie jak xxxx innych.

A ja proszę o nie podpisywanie miasta Yew pod wszystkie wypowiedzi na forum. Mogę się założyć, że nie tylko osoby "grające" w mieście Yew mają też coś do powiedzenia w tej sprawie. Will forum to forum gra to gra ;p. Ja na przykład jestem z Krakowa nie z Yew. :D

Co do behemeotów, toż to pseudo skill lika i imo powinien mieć taką samą mechanikę minus smaczki klimatyczne, jak wyglad i okrzyki. *kropka*

SarnAelin

Nie chcę robić ani lika ani behemota, pytam dlaczego zmiana która miała wejść, jeszcze nie weszła. Skoro nie weszła to znaczy że gracze na konikach (i innych stworkach) powinny dostać plusa w postać grabienia z wierzcha a takowego nie ma?

ps. Will ja nie manipuluje twoimi wypowiedziami, manipulowałabym gdybym wykorzystywała je do innych tematów a temat jak widać jest na miejscu..

Cytat
Skoro admin napisał że wszystko jest robione, po co zadawać durne pytania?
No właśnie nie wiadomo co jest robione.

ps2: Ghg: nie schlebiaj mi;]

ignaś

Cytat: SarnAelin w 2009 09 24, 12:27:43
Nie chcę robić ani lika ani behemota, pytam dlaczego zmiana która miała wejść, jeszcze nie weszła. Skoro nie weszła to znaczy że gracze na konikach (i innych stworkach) powinny dostać plusa w postać grabienia z wierzcha a takowego nie ma?

A gdzie Ty masz napisane ze cos mialo wejsc? Wszystkie pomysly byly luznymi propozycjami i zadne nie mialo pieczeci "wprowadzic", chyba ze masz dostep do odpowiedniego dzialu i wiesz lepiej niz balansatorzy. Paladyn, iluzjonista i miedzykontynentalne rakiety tez mialy wejsc, jednak nie wiesz na jakich zasadach i kiedy.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi