Nekromancja

Zaczęty przez DragoN, 2009 09 04, 20:05:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ghg

ja tylko chcialbym nadmienic, ze nekromanta jest trudniejszy do wytrenowania, drozszy i ma slabsze czary. chcialbym go zrownac do druida, gdyz niektore rasy i klasy postaci nie moga odgrywac szamana/druida.

refresh.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

kwiatek

Imo, nekro teraz nadaję się tylko do klimatu - bo nic poza tym ciekawskiego nie ma. Aczkolwiek nie zrównywałbym go do druida, tylko poprawił czary.

licho

Cytat: licho w 2009 09 05, 21:11:37
Dajcie propozycje składników to się zmieni.

Do dziś czekam na cokolwiek poza czekaniem.
Słucham decyzji wspólnej co do regów.
Jak ustalicie i będą sensowne to sam wam to zmienię.

Jak dotąd od mojej prośby przez 7 stron nikt nie dał propozycji tych regów.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Vlad_R

jest podforum necro do ktorego nikt poza kilkoma osobami nie ma dostepu
nie wiem jakie zmiany byly juz proponowane

licho

Jeśli napisałem że do tej pory nie dostałem składników czarów to znaczy że nie dostałem.
Podforum jest głównie dla klimatycznych rozwiązań, ale podczas dyskusji tam także nie padła taka propozycja.

Jest mniej więcej tak samo jak tutaj, przez wiele stron są dwie główne propozycje.

Propozycja 1.
Chcemy by było jakoś tak ogólnie zajebiście.

Propozycja 2.
Chcemy by był czar którym wysysamy życie i przeciwnik umiera jak dostanie tym czarem.

Ja czekam na konkret.
Powiedziałem że zgadzam się z tym że spirytyzm jest droższy od wampira czy szamana, dlatego mogę zmienić wam regi na adekwatne kosztowo.
Ale chcę dostać od was spis tych regów i jeśli nie będą równoznaczne z "Propozycją 2." to je wprowadzę od ręki.

Czarów spirytysty nie zmienię póki nie będzie kompleksowo opracowanej zmiany dla wszystkich szkół magii bo nie chce mi się potem kolejne 6 lat istnienia shardu słuchać że w pvp jedni wymiatają a drudzy ssą.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Kam

Cytat: licho w 2009 10 04, 20:48:01
Czarów spirytysty nie zmienię póki nie będzie kompleksowo opracowanej zmiany dla wszystkich szkół magii bo nie chce mi się potem kolejne 6 lat istnienia shardu słuchać że w pvp jedni wymiatają a drudzy ssą.
ale przez najblizsze 6 lat i tak bedziesz sluchal ze wszyscy wymiataja a nekro ssa.
Chociazby czar ktory byl zuz proponowany - odpowiednik blessa dru - az tak przekoxany? a to tylko odpowiednik 1 czaru u szamana ;]
mors vincet omnia

Vlad_R

siadziem i cos przygotujemy

Sadi666

Do roboty nasze Nekrusie :)!! Tak mi szkoda, że nekro nie działa jak powinien.. Raz, że do klimatu by był... a dwa, nie chcę mieć zapychaczki skillcapa. Po co cudować i robić jakichś Spaczonych Szamanów czy Mrocznych Druidów? No po co? Niektórym zależy też na koncepcji...

Ghg

Ciemnosc - 1 oko beholdera
przeciwienstwo in lora
[niech dziala na in lora i niech castuje sie w sekunde, ale niech zabiera 30 many, niech daje delaya na in lora i magika jasnego na 30 sekund]

Obcowanie ze zmarlymi - 1 kosci, 1 obsydian
cos ala rozmowa z duchami, mozna komunikowac sie duchami
[niech zjada 1 kosc i niech odwoluje przywolanych nieumarlych przez moby]

Przwyolanie umarlych - 1 kosci, 1 krwawy mech, 1 grzbek zapominajka
przywoluje max 6 szkieletow
[niech zjada 1 kosc, krwawy mech i mandragore, niech kazdy czar daje kolejne szkielety, ale 1 - max 6, 2 - max 5, 3 - max 4, 4 - max 3, itd... zwiekszyc dlugosc trwania czaru]

Kontrola umarlych - 1 kosci, 1 otoczak, 1 skrzydla nietoperze, 1 krwawy mech
mozna kontrolowac slabe umarlaki (licz juz jest za silny)
[niech zjada 1 otoczak, 1 kosc, 1 krwawy mech, podniesc prog w gore jesli chodzi o kontrole ozywiencow]

Poswiecenie - 1 martwe drewno, 1 otoczak - 20 many
nie znam zastosowania

Dotyk upiora - 1 krwawy mech, 1 otoczak, 1 wulk pyl - 20 many
taki ala maly corp necro ~ 50 dmg, cast jak corp
[zmiejszyc regi do 3 kosci, mandragory]

Tchnienie upiora - 1 luski weza, 1 krwawy mech, 1 wilcze jagody - 40 many
czas castu jak flam, dmg ~59, przerywa leczenie wojowi
[zmiejszyc mane do 30, zamienic luski weza na kosc]

Cios wyverna - 1 skrzydla nietoperza, 1 oko beholdera, 1 wilcze jagody - 40many
nie dziala na przyjaciol, mala obszarowka na 1-2 kratki wokol, maly dmg z tego jest
[wywalic oko beholdera, dodac many, przyspieszyc cast i dolozyc 2 kratki]

Unicestwienie - 1 oko beholdera, 1 otoczak, 1 wilcza jagoda - 40many
cast jak flam, dmg ~60, czasami wchodzi z slaba trutka 3-4dmg per tick
[zmiejszyc cast do corp pora, zmienic oko na 2 kosci]

Wskrzeszenie -  1 kosci, 1 zyzna gleba, 1 krwawy mech 40m
[to bym zostawil jak jest]

Blogoslawienstwo Netherila -1 czarny wrzos, 1 krawe nasienie, 1 krwawy mech-  40many
autocast on self, bless z protem 27-30 przy 7x int i gm necro
[zamienic wrzos na kosc]

Wygnanie - 1 obsydian, 1 krwawe nasienie, 1 krwawy mech - 50many
necro dispell - an ort - NIBY wieksza szansa na odwolanie moba
[zmiejszyc mane do normalnego dispela, zamienic obsydian na kosc, cast jak dispel]

Oczarowanie - 1 krwawe nasienie, 1 kosci, 1 otoczak - 50many
mozna kontrolowac slabe mobki sily np ettin, wilkolak i zywiolak powietrza chyba
[zmiejszyc mane, zwiekszyc czas trwania czaru, wyrzucic krwawe nasienie]

Przywolanie smoka - 1 krew smoka, 1 grzybek zapom, 1 krwawe nasienie, 1 krwawy mech - 50 many
przywoluje smoka, delay 15m po zginieciu moba
[zamienic krwawe nasienie na krwawy mech, zwiekszyc mu mane, inta i dexa, wywalic mu z czarow cios wyverna, dodac oczarowanie]

Licz - 1 otoczak, 1 krwawe nasienie, 1 czarny wrzos, 1 wulk pyl - 50many
polimorf w licha, bless z protem max udalo mi sie 34 z 7x int i gm necro
[zamienic wulkaniczny pyl na kosc, dac szybkosc konia, dac aure na 2-3 pola z mass truciem (slabym), zwiekszyc mane do 60, dac mozliwosc rzucania wszystkich czarow necro o 10-20% szybciej pod przemiana w licha]

Plaga - 1 krwawe nasienie, 1 wulkaniczny pyl, 1 obsydian, 1 oko beholdera, 1 wilcze jagody - 50many
obszarowka
[dolozyc trucie, dodac an lora masowego, zwiekszyc lekko dmg, wyrzucic wulkaniczny pyl, dodac kosc, zwiekszyc szybkosc castu do reszty obszarowek, dac sekundowy paraliz]

moja propozycja. nie mam necro, jak cos poprawiac mnie.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Bazyli

lol. ghg chyba sie nieco zapedziles... zmiane regow rozumiem, ale z jakiej paki necro ma miec flama ktory kosztuje 10 many mniej niz maga albo takiego ktorego rzuca sie jak Corpa? albo do plagi chcesz an lora i paraliz dodac? no chyba nieco przesadzasz... podpakowac smoka koscianego ktory i tak jest mocniejszy od demona? chyba troche sie zagalopowales
CytatQuot capita, tot sensus...

kwiatek

Cytat: Bazyli w 2009 10 08, 02:15:41
lol. ghg chyba sie nieco zapedziles... zmiane regow rozumiem, ale z jakiej paki necro ma miec flama ktory kosztuje 10 many mniej niz maga albo takiego ktorego rzuca sie jak Corpa? albo do plagi chcesz an lora i paraliz dodac? no chyba nieco przesadzasz... podpakowac smoka koscianego ktory i tak jest mocniejszy od demona? chyba troche sie zagalopowales

to wymyśl coś lepiej niż on, który nie ma nekro i mu to powinno wisieć, a nie tylko krytykujesz.

mekmar

Nich mnie kos walnie, albo ja mialem cale zycie zbugowane nekro albo niektore czary dzialaly inaczej u mnie(cios wyverna mil zasieg na oko 1 ekranu. A nie 1-2 kratek. Nie ma czaru u nekro ktory przerywa wojowi leczenie.

mekmar

Ciemnosc - 1 oko beholdera
przeciwienstwo in lora(daje czarny ekran, zalozenie magika niweluje efekt, in lor rownierz, rozjasnienie ekranu sprawia ze da sie grac majac an lora)
[niech dziala na in lora i niech castuje sie w sekunde, ale niech zabiera 30 many, niech daje delaya na in lora i magika jasnego na 30 sekund(ta opcja sprawi, ze gracze pvm beda pokrzywdzeni, ci co walcza mobilnie)]

Obcowanie ze zmarlymi - 1 kosci, 1 obsydian
cos ala rozmowa z duchami, mozna komunikowac sie duchami, silniejsi nieumarli nas nie atakuja nas(do mrocznego licha)
[niech zjada 1 kosc i niech odwoluje przywolanych nieumarlych przez moby] Prawda

Przwyolanie umarlych - 1 kosci, 1 krwawy mech, 1 grzbek zapominajka
przywoluje max 6 szkieletow
[niech zjada 1 kosc, krwawy mech i mandragore, niech kazdy czar daje kolejne szkielety, ale 1 - max 6, 2 - max 5, 3 - max 4, 4 - max 3, itd... zwiekszyc dlugosc trwania czaru] Prawda

Kontrola umarlych - 1 kosci, 1 otoczak, 1 skrzydla nietoperze, 1 krwawy mech
mozna kontrolowac slabe umarlaki (licz juz jest za silny)
[niech zjada 1 otoczak, 1 kosc, 1 krwawy mech, podniesc prog w gore jesli chodzi o kontrole ozywiencow] Prawda

Poswiecenie - 1 martwe drewno, 1 otoczak - 20 many
(rzucasz sie siebie i masz slaba dusze, zadaje dmg obszarowy nie raniacy przyjaciol- na siebie sie nie oplaca bo jak napisalem z miejsca slaba, mozna w swojego przywolanca, jakiegos szkielea i obszarowka o sile corpa, nie rani przyjaciol)

Dotyk upiora - 1 krwawy mech, 1 otoczak, 1 wulk pyl - 20 many
taki ala maly corp necro ~ 50 dmg, cast jak corp, zabiera 10-20 many przeciwnikowi, zamiast zabierania many dalbym, ze wylacza specjale na 4-5 minut,
[zmiejszyc regi do 3 kosci, mandragory]

Tchnienie upiora - 1 luski weza, 1 krwawy mech, 1 wilcze jagody - 40 many
Zmieniłbym to na klatwe, obzza wartosc magi medytacji, i evala(analogicznie do klatwy druida), jesli cel nie ma podanych skili, dostaje klatwe -10 do hp(mimo witala, i zblesowania)
[zmiejszyc mane do , zamienic luski weza na kosc]

Cios wyverna - 1 skrzydla nietoperza, 1 oko beholdera, 1 wilcze jagody - 40many
nie dziala na przyjaciol, mala obszarowka na  1 ekran , dmg corpa, nie rani przyjaciol, jedyny czar ktory jest ok(oprocz tego, ze sa za drogie regi)
[wywalic oko beholdera, dodac many, przyspieszyc cast i dolozyc 2 kratki]

Unicestwienie - 1 oko beholdera, 1 otoczak, 1 wilcza jagoda - 40many
cast jak flam, dmg ~60, dodac przy 100 poisona 100% szans na wejscie trucizny, 100 trucia 100 nekro, trutka 12(czym mniej trucia tym truta slabsza, 0 trucia trutka 3)
[zmiejszyc cast do corp pora, zmienic oko na 2 kosci]

Wskrzeszenie -  1 kosci, 1 zyzna gleba, 1 krwawy mech 40m
[to bym zostawil jak jest] Ja tez

Blogoslawienstwo Netherila -1 czarny wrzos, 1 krawe nasienie, 1 krwawy mech-  50 many
autocast on self, bless z protem 27-30 przy 7x int i gm necro, obnirzyl bym o 1 krag.
[zamienic wrzos na kosc] Prawda

Wygnanie - 1 obsydian, 1 krwawe nasienie, 1 krwawy mech - 50many
necro dispell - an ort - NIBY wieksza szansa na odwolanie moba, dokladnie NIBY Tin wiele razy widzial jak to dziala...
[zmiejszyc mane do normalnego dispela, zamienic obsydian na kosc, cast jak dispel] Zgadzam sie

Oczarowanie - 1 krwawe nasienie, 1 kosci, 1 otoczak - 50many
mozna kontrolowac slabe mobki sily np ettin, wilkolak i zywiolak powietrza chyba
[zmiejszyc mane, zwiekszyc czas trwania czaru, wyrzucic krwawe nasienie] Zgadza sie

Przywolanie smoka - 1 krew smoka, 1 grzybek zapom, 1 krwawe nasienie, 1 krwawy mech - 50 many
przywoluje smoka, delay 15m po zginieciu moba
[zamienic krwawe nasienie na krwawy mech, zwiekszyc mu mane, inta i dexa, wywalic mu z czarow cios wyverna, dodac oczarowanie]- naprawil bym by smok nie ranil swoimi obszarowkami wlasciciela i bedzie ok(zglaszalem kilka razy)

Licz - 1 otoczak, 1 krwawe nasienie, 1 czarny wrzos, 1 wulk pyl - 65many
polimorf w licha, bless z protem max udalo mi sie 34 z 7x int i gm necro
[zamienic wulkaniczny pyl na kosc, dac szybkosc konia, dac aure na 2-3 pola z mass truciem (slabym), zwiekszyc mane do 60, dac mozliwosc rzucania wszystkich czarow necro o 10-20% szybciej pod przemiana w licha] Nie ma szans, zeby przeszlo, bylo wiele razy. Ale jak bedzie to gitara. Jest to 9 krag czaru bardzo rzadko wychodzi i nie ma zadnego zastosowania.

Plaga - 1 krwawe nasienie, 1 wulkaniczny pyl, 1 obsydian, 1 oko beholdera, 1 wilcze jagody - 65many
obszarowka
[, zwiekszyc lekko dmg, wyrzucic wulkaniczny pyl, dodac kosc, zwiekszyc szybkosc castu do reszty obszarowek, + zmniejszyc resowanie(testowalem na 10 plag, ktore daja 2 ticki  czyli 20 uderzen 16 zresowanych na 100 resa), plaga powinna uderzac 5-6 razy po 30 dmg(cos ala plaga wampira na MW), jeszcze zmienił bym krag bo 9 krag jest zbyt ciezki do rzucenia, 8 bylby okej]

Moje propozycje:
Umysł ponad ciałem
40 many 7 krag
Działanie, bles na magie evala i madrosc(100/100 nekro/magia) +10
Regi(zyzna gleba, oko beholdera otoczak)

Wyciszenie
40 many 7 krag
Działanie:na 1 minute blokuje rzucanie zaklec(u mobow), na gracza działa 10 sekund
Regi(wulkaniczny pyl, krwawe nasienie, krwawy mech)

Posiadanie Permamentnie sprawie ze slabi nieumarli nas nie atakuja(do licha).

Zniszczenie duszy
kosz 20 many, cast jak corp
Działanie:-15 resa(analogicznie jak klatwa druida z czasem trwania itd)
Regi:otoczak, krwawe nasienie

Wyrzucic czary,  poswiecenie, oczarowanie, przywolanie umarlych.

Vlad_R

niech mnie ktos walnie , albo wymieniles z calej 16 az 2 ktore wydaja ci sie ze dzialaja inaczej
in lor nie dziala tak jak bylo opisany? - ciekawe
poswiecenie opisalem ghg na prv i nie wpisal ze zabija do slabej
dotyk upiora tez inaczej ci dziala?
tchenienie?
unicestwienie?

czemu tobie zawsze jest jako inaczej

cios wyverna nie ma zasiegu ekranu, a co do czaru przerywajacego leczenie to zaraz potestuje jak sie znajdzie w ogole jakis woj EDIT: wlasnie testowane - przerywa leczenie

czemu tobie zawsze jest jako inaczej

ignaś

Wezcie sie moze skupcie na zmianie regow czyli to co od reki moze Wam zmienic licho, a nie znow zaczniecie sie klocic na kilka stron na temat dzialania poszczegolnych czarow.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi