Nekromancja

Zaczęty przez DragoN, 2009 09 04, 20:05:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

mekmar

Cytat: Vlad_R w 2009 10 08, 11:57:21

czemu tobie zawsze jest jako inaczej

cios wyverna nie ma zasiegu ekranu, a co do czaru przerywajacego leczenie to zaraz potestuje jak sie znajdzie w ogole jakis woj EDIT: wlasnie testowane - przerywa leczenie

czemu tobie zawsze jest jako inaczej
Vald sorki ale ja cos sprawdzam 3 razy zanim napisze, poprawilem bledy ghg. Jestem osoba kompetentna dlatego nie lubie jak mi ktos wciska kit.
Poprawilem bledy jakie mial Ghg i napisalem co jak dokladnie dziala i ile many kosztuje, nie wiem czemu mnie atakujesz ? Bo napisalem jak poprawnie dzialaja czary ?
Ignas po co zmieniac regi skoro nadal czary nie beda uzywane ? Szkoda Licha czasu.

ignaś

Tp przestancie truc dupe lichowi i uzywac argumentu "regi sa drogie i trudno dostepne w porownaniu do innych skilli"
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

mekmar

Ja trulem o tym rok temu jak nie dawniej dalem sobie spokoj teraz ktos inny poruszyl ten temat.

Vlad_R

moze sprawdzasz, ale cos nie do konca zreszta nvm i jak widac moga wejsc tylko sam regi czyli moze na tym sie skupmy albo poprostu to olac i zrobic totalna reforme necro , moze za 5 lat jak bozia da

i sory ze cie atakuje tylko twoja poprawa byla wlasnie niekompetentna

Ghg

ignas moja propozycja zawiera zarowno regi, jak i dzialanie. jak sie dzialanie nie podoba to mozna zmienic regi.

co do paralizu przy pladze to trzesienie tez ma para. grad kamieni jest silniejszy, jak i samo trzesienie. oczywistym jest wiec, by poprawic plage do stopnia uzywalnosci, czyli podniesc cholerny dmg.

koscianego smoka tez bym zmienil, chcialem dac straznikowi lasu grafe koscianego, ktory by mial zmieniona grafike czarow dru na necro, ale chce zeby smok byl po prostu silniejszy i sie zachowywal jak zyczy sobie tego nekromanta. chce zeby pomagal tankowac, a przy slabszych mobach oplacalo sie go uzywac jako tanka, bo na razie jest slabszy niz straznik lasu, mniej mobilny i kosztuje wiecej niz demon i dwa ziemniaki oraz bardziej przeszkadza, niz pomaga. nie widze wiec powodow oburzenia.

moim zdaniem nie przesadzilem i jak ktos znajdzie zastosowanie czarow necro na pvp - trudno. bedzie zawsze wybor - necro lub druid, ktory jest naprawde dobry na pvm. jesli komus sie nie podoba to niech nie loluje, jak wariat, tylko napisze cos lepszego. Vlad_R sie nameczyl, zeby mi dac liste czarow, ja je przerobilem. nie mam nawet necro, wiec napisalem jak normalnym ludziom - nie podoba sie to poprawcie mnie. nie mam gma do testow, jedynie co przerabialem to litery i cyfry na sucho. ale lepiej pochwalic sie ignorancja i wylac jak zawsze swoje pelne zalu uwagi, zeby tylko zanegowac.

ps: podobaja mi sie dodatkowe propozycje mekmara.

Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

ignaś

Cytat: Ghg w 2009 10 08, 13:49:36
co do paralizu przy pladze to trzesienie tez ma para. grad kamieni jest silniejszy, jak i samo trzesienie. oczywistym jest wiec, by poprawic plage do stopnia uzywalnosci, czyli podniesc cholerny dmg.
No zapedziles sie troche. Spiryt ma dokaldnie taki sam czar jak "grad kamieni". O ile oczywiscie grad kamieni to kamienie, i ten czar zwie sie na chwile obecna cios wyverny. Nikt nie ma mocniejszej masowki niz plaga - inni maja taka sama.
Zreszta wszelkie ofensywne czary Ghg sa takie same dla wampa/spiryta/szamana, wiec nie mozesz pisac ze ktorys jest silniejszy. Jezeli nie jest tak jak pisze to jest to bug.
NEW WORLD RECORD:

Vlad_R

no to zglaszam buga, plaga ma slabszy dmg od trzesienia i kamieni i nie powoduje paralizu
dodatkowo fala dru powoduje minimalny paraliz i przerywa leczenie, odpowiednik dru nie ma paralizu
cios wyverny = grad kamieni? - 2 ciosy wyverny nie zabijaja tarthan wojownika - takze chyba masz zle dane ;d

ignaś

Vlad zeby nie bylo nieporozumien.

Trzesienie nie ma nic wspolnego z czarami szkol pobocznych. Te ostatnie powinny wygladac tak:

plaga = sniezna burza = upiorne spojrzenie
cios wyverna = kamienie = zaraza
NEW WORLD RECORD:

Vlad_R

no to w takim razie cios wyverny nie powoduje paralizu (nie wiem jak dmg , nie mam dru do testow)

zreszta, moze wrocmy jak sugerowales do samych regow jezeli nic wiecej sie nie da zmienic

ignaś

CV nie powoduje paralizu bo kamienie tez nie powoduja. Mozesz miec jedynie pretensje do grafiki kamieni o ktora mozesz sie potykac.
Paraliz analogiczny do fali to w spirycie tchnienie upiora.
NEW WORLD RECORD:

MORFI

Ja osobiście  chciał bym coś zaproponować generalnie z czym spotkałam się na innych serwerach bądź z własej opinii.Po pierwsze doświadczony nekromanta powiedzmy 70 % skilla min nie powinien według mnie być atakowany przez żadne z nieumarłych do licha ale nie wyżej wydaje mi się że to nie jest przegięcie bo te stwory i tak zaatakują będąc atakowane wiec to tylko taki dodatek.  
Żeby nekromanta był grywalny musi coś mieć. Kolega dał Czar przywołanie Nieumarłych 5 szkieletów wybacz ale ciekawe co 5 szkieletów zrobi czemu kol wiek  ten czar to była by dramat moja propozycja to:
1 Przywołanie Umarłych
Przywołuje maksymalnie 5 (zależnie od umiejętności  Mądrości ) nieumarłych losowo z grupy: szkielet, szkielet łucznik, zombi.
Doświadczony nekromanta przywołuje o wiele częściej jednego kościanego rycerza lub  szkieleta Wojownika. Istnieje również szansa na przywołanie licza.
Wszystkie przywołania wymagają zwłok, z których ma powstać nieumarły.
Spotkałem się z tym i licz nie jest za przegięty bo raz długo trzeba próbować 2 ze wolny każdy ucieknie.
2 Poświęcenie
Myślałem nad tym i wydaje mi się ze czar powinien działać tak. Rzucasz na swojego stworka i teraz kiedy ten stworek zginie zadaje obrażenia do okola na 2-3 kratki ale powiedzmy określony czas od rzucenia żeby nie było ze gość wjedzie z 5 szkieletami na każdym poświęcenie i dziękuje dobranoc.
3 Wyssanie Życia
Czar jak Corp Por  tylko że połowa obrażeń jest zwracana  właścicielowi w postaci HP z tym ze inny czas castowania albo mana zęby nie był lepszy od Corpa
4 Podatność na magię
Też czar który już widziałem na innym shardzie i według mnie jest zbalansowany z tego co pamiętam zmiesza resa o 30% ale to już kwestia administracji
5 Kontrola Umarłych
Kolega dał taka propozycje ale co ty chcesz kontrolować jak nie możesz licza, szkielety ? ten czar ma typowo być do kontrolowania jakiś lepszych stworów oczywiście co się z tym wiąże odpowiedni koszt many i krąg czaru (proponuje 6-7)
No i pozostałe które tutaj koledzy podali typu plaga, smok i tak dalej proponował bym jeszcze jakiś czar klimatyczny typu przywołanie hordy nieumarłych tylko to by musiało mieć jakiś balans w sensie wymaga 100/100 + jeszcze jakieś wymagania ale przywołuje naprawdę dużą hordę bo ten czar to i tak się raczej na monstra  a był by fajny w kwestii klimatu. Ewentualnie to już nie czar a przedmiot czaszka która może wykonać Nekromanta i zbiera w niej energie zabitych nieumarłych(tylko słabych) i może ja uwolnić kiedy chce rozbijając czaszkę (tyle ile nazbierał tyle pojawia się nieumarłych) oczywiście to pomysł ale do podrasowania.  Koszta czarów się nie bawiłem bo aż tak się nie znam.
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

cug

Cytat: kamiś w 2009 09 14, 13:59:58
Co do samego tematu, propozycja dwóch czarów:
Ożywienie umysłu
Jakieś tam składniki
Działanie - +10 do: magii, medytacji, mądrości, spirytyzmu, szamanizmu na 10-15min(tak jak bless natury). Tylko na siebie/peta.
Otępienie umysłu
Jakieś tam składniki
Działanie - -10 do: magii, medytacji, mądrości, spirytyzmu, szamanizmu na 10-15 min(tak jak klatwa natury). Na wszystko.

Zacytuje, żeby nie zginęło, bo propozycja fajna. W pvm myśle że spirytysta stałby się naprawde przydatny, bo po rzuceniu klatwy dru mobki nie gryza za mocno, a dmg dostaje sie z czarow.

mekmar

Ja jestem autorem tych propozycji i za kadencji 3 Adminow bylo nie bedzie.

Gucio

Skoxałem nekro, bo myślałem, że jest w miarę ok... Dobre czary... hmm.... dla osób pvp coś tam znajdziemy... dla osób non pvp TAK JEST!

Przywołanie szkieleta!

Może jednak jakieś czary "przydatne" wejdą?

DragoN

przywołanie szkieletów to chyba tylko do RPG ;p tak jak wilki szamański i szczury / kruki wampira ;)

Ogólnie to ja bym widział nekro jako klątwy ( np do magii ), zatruwające masówki ( chyba ma ?? ), mocne przyzwańce ... ale mówię tu o czymś naprawdę mocnym.
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.