Mag i Woj po zmianach

Zaczęty przez Nanuki, 2009 10 22, 17:04:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Spider

To skoxajcie dexa ;) Widzę, że skończyła się era magów z 3x-4x dexa i bardzo się z tego cieszę.

mekmar

exp ognik 111 hp, i padlem na dwa hity. Jak to zrobilem normlanie dostalem za 60 i drugi mnie zabil.

Kęs

Cytat: Spider w 2009 10 22, 18:11:49
To skoxajcie dexa ;) Widzę, że skończyła się era magów z 3x-4x dexa i bardzo się z tego cieszę.
Ale kosztem czego? Stra czy inta? I tak źle i tak.

Kam

Niech skończy się era wojów z <30 inta :>
mors vincet omnia

Spider

Mało który mag pvp koxa inta powyżej 75-80, więc zostaje 120 stata. Jak wspomniał sam nanuki na początku mag 60/4x/80 ma 1x wolnego statcapa, więc może odliczyć 1x % od trafialności. Pozostaje się zastanowić, czy chce się wystać 2 hity w skórach i mieć te 7x-80 str, czy liczyć na uniki i wbić 60-6x dexa.

Edit: Jeśli chodzi o wojów, to jestem jak najbardziej za tym, żeby uzależnić resa od bazowego inta, ale WYŁĄCZNIE w pvp. Wtedy woj będzie musiał się zdecydować czy chce być dobry na magów, czy mieć równe szanse z wojem. W pvm czegoś takiego być nie może, bo z 7x str to sobie za dużo nikt nie potankuje ;)

Antek

Thiass- Ty masz większy bless- a zważywszy na zmianę z uzależnieniem zręczności od trafialności, to jest sporo : P
Badalaman- jak tu nie mieć pretensji, skoro co zmiana to gorsza?

Testowałem już walkę z wojem 8/7- płyta... miałem dwie szanse na złożenie go, które dają 80% na zwycięstwo przed zmianą, ale niestety, teraz musze się ratować ucieczką, bo co drugi czar wychodzi spalony. Jak corpa mi nie spalił, to paraliż już tak... więc nie wiem jak ja mam zabić płyte na dzień dzisiejszy (nie mówiąc już o berku który nie ma minusów do zręczności = trafialność o wiele większa)

Modyfikacja: Spider, wszystko pięknie, ale na forum. W praktyce to wygląda tak, że ustać dwa ciosy od dobrego woja - to tylko demon.
                   na dodatek tak jak pisałem, trafialność jest wysoka, a szansa na spalenie czaru przy takim dmg znacznie wzrosła.
                   Aż mi się wychodzić z miasta odechciało, szczerze :P Chyba poczekam na cofke.

Thiass

CytatThiass- Ty masz większy bless- a zważywszy na zmianę z uzależnieniem zręczności od trafialności, to jest sporo : P

Liczy sie dex bazowy a nie modyfikowany...  :o
Teraz wampir daje tylko hp

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

ubee

Kamiz juz dawno sie skaczyla era wojow z 30 inta

mekmar

Cytat: ubee w 2009 10 22, 18:57:45
Kamiz juz dawno sie skaczyla era wojow z 30 inta
Fakt nadal wojowie maja po 11 inta XD

mae

a mag tez moze zalozyc kropierz?

Glabhonhair

Nawet jeśli może - co z tego skoro kosztuje ze 100k? Mag został już osłabiony w walce z wojownikiem przy zmianie naliczania dmg w resie. Teraz znów dostał po dupie. To jakieś żarty są?

Nanuki

dlaczego nikt sie nie przyczepia do woja? woj koxa str dla hp wiadomo najwazniejsza wartosc w uo, mag juz po raz 3 albo 4 dostaje po dupie.

dejw999

res zależny od inta
zniesienie prota dla woja

i będzie cacy.

Nanuki

dejw wtedy znowu koniec z pvm, nie tedy droga.

Antheramis

wchodz na forum i szukam... szukam ... TAK MAM ZNALAZLEM kolejny temat :"placz z DM"

do rzeczy... ja jako woj powiem ze zmiana fajna chodź to palenie czarów mi mało podoba :P z magiem w ogniku nie mam żadnej zabawy prawda Anthar ? :>  wspomnial ktos kiedys o zbrojach przypisancyh dla kazdej klasy ... coraz bardziej zaczyna mi sie podobac ten pomysl

walka z magiem w demonie dość wyrównana ;)
Cytat: Robintonpod żadnym pozorem nie ruszać nic! bo zepsujecie coś co jest fajne