Straż vesper

Zaczęty przez Dysiek, 2009 12 04, 21:23:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dysiek

Czy celowo straż została popakowana w tym mieście? Przechodzi przez brame jak by jej w ogóle nie było teleporty co 0,5s pod przeciwnika jakaś paranoja. W ogóle proszę o wyłączenie teleportu straży pod graczy.

Nie wiem jak inna straż bo tylko walczyłem pod vesper dlatego taka nazwa tematu

Thiass

Kazda straz przeciez sie teleportuje...

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

GOB

ale ja to zauwazylem w minoc, straznik byl blyskawiczny, teleportowal sie za 3 razy w silka sekund i zgarnol mnie na 3 cypy ktore trwaly mniej niz same teleporty
bleeee

Moze to moje subiektywne wrazenie i mylne. Ale odnosze wrazenie ze od 4.12.09 straznik przy moscie w Vesper tak zapierdziela ze po prostu praktycznie nie ma mozliwosci ucieczki. Nie zasuwal tak wczesniej o czym jestem przekonany. Czy tylko ja mam takie wrazenie?
LoA! I $%@#

duzem

Dysiek

Wiem, że każda straż się teleportuje ale chodzi mi o to, że ona sobie biega tak jak by nie było tej bramy. Ta teleportacja jest do dupy

Gorgian

i moim zdaniem powinni usunac ten daszek na moscie bo tylko ulatwia uciekanie przeciwnika do miasta

Robinton

a imo jest po staremu

Neron

jak lamia tak lamia :)
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

Antek

No straż konna jest ciut przegięta. Magiem z najmniejszymi lagami nie da rady uciec. W vesper bardzo łatwo paść pod strażą, a jej tam pod dostatkiem- w przeciwieństwie do chętnych konfrontacji graczy ; )

Mort

odezwal sie Neron , pfff skoncz pan... jak macie jakies uwagi odnoscie strazy no to piszcie pw do Gmow...
A daszek zostanie...  :-\
WB

Thiass

Osobiscie to ja bym wywalil straz ze wszystkich miast i zostawil tylko BMa lub wrocil stara straz ktora spi powoli biega i gowno robi, ale na to sie napewno nie zgodzi ani order ani chaos.

Jak dla mnie straz w Vesp jest tak samo przegieta jak straz w Delu czy w Britt.

Co do konfrontacji... mowilem ze seciami nie wychodzimy tak jak wampirami w sytuacjach gdy jest was 2x wiecej  ::)

kwiatek

Imo, ten energy field na moście w Vesper jest przegięty, bo zaatakowani gracze mogą przejść przez to

Thiass

Kwiatek odpusc sobie i dalej grajcie super pekerow ktorzy we 2 rozwalaja 10 osob + dowartościowujcie sie na forum ::).

Edit: Energy field jest taki ze przejsc sie nie da, trzeba wystac komunikat czy to w jedna czy druga strone - ja bym chcial to widziec w kazdym miescie - wchodzisz to mozesz nie wyjsc.... wychodzisz to mozesz nie wejsc

Cytat: Thiass w 2009 12 05, 10:41:42
Kwiatek odpusc sobie i dalej grajcie super pekerow ktorzy we 2 rozwalaja 10 osob + dowartościowujcie sie na forum ::)
;D

Po raz kolejny chcialbym poruszyc pewien temat, korzystajac z okazji. Chyba zatracilismy Panowie idee egzystencji strazy w miastach, kiedys sluzyla do obrony n00bow/gornikow itp. przed graczami ktorzy zabijali po prostu wszystko od tak. Tak sie dzialo pare lat temu i wtedy straznicy faktycznie mieli sens bo nie dalo by rady nic zrobic w grze. Teraz straz chroni (niestety i bede to podkreslal) graczy PvP przed graczami PvP. Stara idea strazy w miastach sie zatracila i mozna powiedziec ze jest nieaktualna bo i po co bic jakiegos n00ba? Zaraz masz GM-a nad glowa a po co to komu, lepiej walczyc z rownymi, zebrac demona niz 150 zelaza i kilof gornikowi... Zastanowmy sie nad tym przez chwile i podzialajmy w tej kwesti. Niech straz jest, nie mam nic przeciwko ale same jej dzialanie jest delikatnie mowiac przesadzone, ja rozumiem ze nie moge stac przy nim i sie smiac w twarz komus jak to bylo 6 lat temu, ale dajcie szanse czlowiekowi od straznika odbiec! Podczas ucieczki straznik nie powinien nas doganiac, teleportowac sie na nas jak go stracimy na pol ekranu itp szopki. Straznik ma byc straszakiem i odganiac nas od miasta a nie mordowac jak swinie, od tego sa gracze! Ostatnio przed straznikiem (TAK TYM Z VESPER) uciekalem 3 minuty i ciagle sku****yn sie teleportowal na mnie gdy go stracilem na 1/3 // 1/2 ekranu, czy tak powinno byc?

A co myslicie  nad takim przepisem, aby gracze PvP byli karani za EWIDENTNĄ walke z wykorzystaniem strazy? Mam na mysli jednoznaczne sytuacje kiedy koles ewidentnie z kazdym hp ponizej 50% staje pod straznikiem i sie smieje bo wie ze jak na mnie wpadnie to mam 0 szans na ucieczke ze wzgledu na sposob dzialania straznika. Nie twierdze ze GM powinien na kazdym PK siedziec i ogladac/oceniac czy to juz jest ten przepis czy jeszcze nie, ale jak przyuwazy to surowo karac, taki straszak zdecydowanie zmniejszy czestotliwosc wykorzystywania strazy bo ludzie beda sie obawiac o swoje dupska.

Przemyslcie to tylko i nie rzucajcie sie na mnie jak na psa  ;) To tylko tematy do przemyslen.\

P.s. Thiass a powiedz mi jaka PRAKTYCZNĄ korzysc daje ten energy field? 4 kratki od sciany masz straznika, wiec nawet do goscia nie podbiegne bo mnie zaszlachtuje, zakladajac ze go nawet zabije to go nie zbiore bo zas straznik sie na mnie teleportuje i zabije mnie/mounta, mnie i mounta. Wyjasnij mi to zjawisko.
LoA! I $%@#