Pytanie o artefakty

Zaczęty przez miros, 2009 12 13, 13:22:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

miros

Dziekuje Ci Mae za tą odpowiedz.. chyba zawiera wszystko co chcialem wiedziec.. napewno wyciągne z tego wnioski..

Chire

Cytat: kwiatek w 2009 12 13, 15:26:31
Cytat: miros w 2009 12 13, 14:30:38
uwierz ze probowalem.. udzielalem sie.. i nadal nic..   a juz jeden gm i jeden qm mi obiecal..

a inni to od razu "zapomnij, mloda postac, w dupach wam sie poprzewracalo itp itd' a jak sie wejdzie do delucji to niektorzy nie maja juz miejsc na postaci by moc zalozyc cos wiecej.. i to arty ktorych nijak sie nie da zdobyc na serwerze (typu ciuch z inna grafika lub jakies nakrycie glowy)

znam postac ktora na firscie nie wyroznia sie z tlumu, a na secondzie bawiac sie z chaosem przez tydzien spotkala (odczula obecnosc) gma wiecej razy niz ja przez cala gr na dmce..

szelq: dlaczego tak uwazasz?

McDevil: wiem ze 90% ekipy to chaos a serwer powinien byc rpg a jest sricte pod pvp, dlatego moje pytanie.. co musi zrobic szary gracz ktory chce sie jakoś wyrozniac..

ale ty pieprzysz głupoty człowieku to, aż się nie da czytać

więc przeczytaj najpierw zanim nabijesz sobie posta  ::)

mae dzięki za odpowiedź.. myslę, że również z niej skorzystam :)
Cowards die many times before their deaths. The valiant never tastes of death but once..

Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger..

LooZak

A ja odpowiem z pół cytatem w groteskowej formie. Musisz pojechać na zlot, na którym bedzie GM. Schlej mu pałe, i pół przytomnemu podsuń umowe, że bedzie twoi przydupasem. ^^

Chire

Cowards die many times before their deaths. The valiant never tastes of death but once..

Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger..

Ulthar

mam niziolka i nie mam questow;<

Kox_Rox

Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

duzem

Korgail

Wszystko co napisał Mae, to prawda. Nic! Ale to nic nie odstrasza/zniechęca (bynajmniej mnie) do rzeczywistych działań jak "zrób mi questa" czy "a będzie artefakt?". To po prostu moja zgroza i zabijam za to spojrzeniem.
Co do grup fabularnych - czemu spotykają większe zainteresowanie? Wynika to z podziału na stronie www.
Jeżeli GM jest opiekunem jakiejś grupy zwraca szczególną uwagę na jej członków i rozpieszcza ich jeśli chodzi o fabułę - przecież jego grupa musi mieć co robić, prawda? Gorzej jak się trafi grupa, która ma poziom ujemy - wtedy po prostu się ją kara bądź w jakiś sposób ignoruje. Mimo wszystko - radzę znaleźć jakąś ciekawą grupkę.
Sam prowadzę trzy grupy - jedną tajną i dwie "jawne". Jedna z moich grup spotyka się niestety z całkowitą ignorancją (no poza kilkoma osobami, które mogą na mnie liczyć) 
Co do - chaosu w ekipie - nie jestem z chaosu, mało mam z nimi wspólnego. Hah! Nawet nie wymienię wam imion chaośników, bo nie znam. Nigdy się tym nie interesowałem. Jakoś nie zauważyłem faworyzowania, więc jest OK.
Co do tego "jak zdobyć arta" - Owszem kurczę, warto mieć kartę postaci i opis. Czasem siadam sobie w banku dowolnego miasta i czytam karty postaci ludzi. Jeżeli ktoś mnie zainteresuje będzie wykorzystany - bez względu na rasę/klasę. Zawsze go wplotę. Powiem wam jeszcze, że jak się ten ktoś mi spodoba z pewnością może liczyć na więcej.
A co do żali na forum.. cofnąłeś się tylko.

Azura

Cytat: mae w 2009 12 13, 15:33:28
Bardzo wazna jest odpowiednio napisana koncepcja postaci. Musi ona zawierac w sobie pewien pomysl, cel i dazenie postaci. Trzeba ulatwic zycie scenarzyscie i samemu podsunac mu pomysl na ciekawego questa. Milo, jesli moglyby brac w nim udzial inne osoby. Kazdy woli bawic na raz grono osob niz jednostke. Czas scenarzystow ma swoja cene, podobnie jak czas graczy.
Nasz pomysl na arta powinien w jakis sposob wynikac z questa badz byc zawartym w jego opisie. Nasza szanse zwieksza, jesli art wiaze sie jakos z koncepcja naszej postaci, jest zasadniczym elementem jej odgrywania. Dlatego tak wazny jest ciekawy pomysl na postac i jej odgrywanie przez dluzszy czas.
Nalezy takze zauwazyc, ze GM nie daje nigdy artow za nic. "Rozdawanie" artow jest w odpowiedni sposob kontrolowane i regulowane przez "gore".
Dlatego wlasnie czeste, ciezkie przypadki, kiedy gracze pytaja wprost "czy dostane arta?", sa tak chetnie ignorowane ;) GM chcialby wiedziec, ze nie chcesz zrobic questa tylko po to, by dostac arta. Chcialby wiedziec, ze po tym quescie bedziesz sie udzielal i bedziesz klimacil dalej zupelnie bezinteresownie.

i mam nadzieje ze tak pozostanie na wieki wiekow amen...

Zyzio

To na DM sa artefakty :)?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Ghg

Cytat: zyzio w 2009 12 14, 08:20:36

jest tyle samo, ile glupich pytan.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Pho3niX

Cytat: Ghg w 2009 12 14, 08:21:10

Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Zyzio

Cytat: Pho3niX w 2009 12 14, 08:25:14
Cytat: Ghg w 2009 12 14, 08:21:10

Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi.
Czy jesli zlapie rekami za trakcje i stane na szynach to pojade jak tramwaj?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

kwiatek

tak, dokładnie tak będzie Zuziu :D