Tkanina

Zaczęty przez Vilku, 2009 12 25, 13:04:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

Valthar

"Precz z moich oczu!... posłucham od razu,
Precz z mego serca!... i serce posłucha,
Precz z mej pamięci!... NIE-tego rozkazu
Moja i Twoja pamięć nie posłucha..."

Ghg

to nie jest popsute, tylko utrudnione.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Budek

koxanie rolnika w zimie też jest mocno utrudnione :P

Darogan

Kiedyś można było robić z owiec tkaninie, nie wiem czemu to zostało zmienione..
Owiec nie jest na tyle dużo by zaląc rynek tkaninami, chyba ze ktoś założy hodowle, ale wtedy + za chęci w prowadzeniem czegoś takiego , co w dzisiejszych czasach gdy grasują zagrodowi zabijace, jest ciężkie utrzymać hodowle.  :)

Ared

Już nie pamiętacie jak było to nie całe w sumie 2 lata temu? Wełna została zabrana między innymi dlatego że takową można było bardzo tanio kupić u krawca/tkacza (no i z owcy) obrobić, przerobić pociąć i mieć gigantyczną górę tkaniny pod którą postać się załamywała wręcz pod jej ciężarem, po przeszyciu i sprzedaniu całego tego badziewia zarabiało się ileś tam k więcej złota i w zasadzie można to było tak klepać bez przerwy i zarabiać na tym bez problemów większych xD
Bardzo dobrze to pamiętam bo niewiele wcześniej dołączyłem do szanownego grona graczy i jako swój podstawowy zawód mój łucznik wybrał właśnie krawiectwo :) Co mi wówczas wyjątkowo utrudniło skoxanie skilla bo jako nowy nie bardzo wiedziałem co jak gdzie i kiedy xD

Ale nie ukrywam że przywrócenie możliwości przerabiania owczej wełny na tkanine bardzo by mnie ucieszyła, ewentualnie można by wywalić z vendorów możliwość jej kupna albo przerobić tak żeby tradycyjnie kupowanie u vendorów się nie opłacało xD

Savek

Albo po prostu zbalansować ilość tkaniny zrobionej z wełny bo kiedyś to było pamiętam naprawdę sporo z 200-400 wełny wyszło 5x k pociętej tkaniny.

BTW: Kiedyś do zrobienia tkaniny z wełny nie potrzeba było żadnego skilla
Ktoś powiedział, że gdyby milion małp stukało w klawiatury przez milion lat w końcu której udałoby się napisać wszystkie dzieła Shakespeare'a. Dzięki Naszej Klasie wiemy, że to kompletna bzdura

Nath

Cytat: Ghg w 2009 12 27, 01:44:01
to nie jest popsute, tylko utrudnione.

Tylko po co? Rolnik nie m a na czym zarabiac?
Co zapytasz rolnika o bawelne/tkanine, to odpowiedz w wiekszosci jest jednoznaczna.
Potrzebujesz pomocy?
#pomoc-dm - Zapraszam

Ksiestwo Skara Brae
#skara-brae

Fora Skara Brae i Trinsic
www.zdobywcydm2.fora.pl

Wilkolaki - Likantropy - dostep do nadforum
Podania: wilki.podanie@gmail.com  Lub PW