Zmiany w wojowniku.

Zaczęty przez Antek, 2010 01 07, 00:54:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

Antek

Pytanie... czy było znowu coś zmieniane w systemie walki?
Sytuacja wygląda tak. Godzina 19-22 - normalne pvp.
Nagle, w takim samym sprzęcie, około 23-00:00, zaczynam zauważać że nawet w dobrych pancerzach ( 65 ar.) zaczynam psuć czary.
Pierwszy cios od woja z 2h wchodzi za 60-65 hp, myślę sobie krytyk, walcze dalej. Nagle zaczynam obrywać za 40-45-50, ale za każdym  uderzeniem psuje czar.
Tak samo działa na mnie teraz płyta, tak samo berek. Wcześniej psucie czaru z tak niskim dmg od broni 2h mi się nie zdarzało praktycznie nigdy.
Dodam że nie tylko ja zauważyłem tą sytuację. Przez 10 minut spara z wojem wypilem 6 miksów many... 4 corpy pod rząd spalone- nie wiem czy to ma znaczenie, ale z blessem +10 do walki.

Bug? Balans?

Will

Nic nie było robione i na przyszłość uwaga - nie wyciągaj wniosków na podstawie jednej próby statystycznej.

Aesarel

skoxaj woja... smieszy mnie to, ze co jak ktos padnie to pisze posta na forum. ze woj jest przegiety, ze to ze tamto. Daruj sobie...
 Regulamin
make dm-uo.pl great again :(

Antek

Aes noobie :D, nie pisze że woj jest przegięty, ani to, ani tamto, tylko wystosowałem pytanie - co więcej nie do Ciebie.
Zdziwiło mnie że w 3 walkach pod rząd miałem taką samą sytuację, więc uważam że pytanie jak najbardziej uzsadanione.
Dział " Pytania i odpowiedzi" pytaj, odpowiadaj, albo idź do innego działu.

Wirtuoz

Sa takie chwile, kiedy czlowiek nie wytrzymuje i musi wyrzucic z siebie to, co go boli. O ile mi dobrze wiadomo, na naszym forum istnieje regula, ktora nakazuje uzytkownikom, wypowiadanie sie zgodnie z trescia tematu. Proponuje zatem, aby wyciagac konsekwencje wobec osob, ktore sie tej normy nie trzymaja, bo zaczyna sie robic niemilosierny burdel na forum. Nie Aes, nie chodzi mi tylko o ciebie, przelales czare goryczy po prostu. Wiem, ze ten post to paradoks, bo sam przeczy temu co napisalem powyzej, ale krew mnie zalala po prostu.
Ostatniej mapy nie dam kłuć chorągiewkami,
Co oznaczają wojska, których nie mam już.
Rzekł król i Polskę w rulon zwinął, a pergamin
Jak muszla schował w sobie szum Jej obu mórz.

Antek

Nadal to samo, o wiele częściej wybija czar przy uderzeniu z 2h, niżli kiedyś. Ewidentne modyfikacje : P
Pamiętam że zawsze było tak, że z tarczy każdy się spalał, ale z 2h raz, na ruski rok, a teraz jest 30%-40% szansy na oko. W exp demonie, gdzie dostaje ciosy po 35-45, też bywa że psuje czar.

^_^

To co Ty byś chciał żeby Cię wój/mob okładał a Ty sobie na spokojnie castował czary? ;d Jak dla szansa na rpzproszenie czaru po hicie powinna wynosić co najmniej 50%. Wtedy by nie było że mag sobie stoi wpada klepać go wój, mag castuje spokojnie paraliż bo reactive mu ratuje tyłek i zabija sobie woja na kombo (nie wspominając o magu z tamerka ;< )

Tinerot

Grałeś kiedyś w papierowego rpga? Weź sobie rzuć sto razy k100 i powiedz mi ile razy wypadło poniżej 10. Zakład, że maksymalnie za drugim razem nie będzie to 10 kostek?

W momencie kiedy pewną rolę odgrywa los, najlepsi wymiatacze zaczynają się modlić do boga rzutów. ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Dahak

Cytat: Tinerot w 2010 01 09, 15:57:47
Grałeś kiedyś w papierowego rpga? Weź sobie rzuć sto razy k100 i powiedz mi ile razy wypadło poniżej 10. Zakład, że maksymalnie za drugim razem nie będzie to 10 kostek?

Złota zasada RPG - nigdy nie wierz w statystykę! W nie jednej próbie statystycznej miałem 50% rzutów na k100 poniżej 10 :> .

Tinerot

Dahak

Dlatego nigdy nie narzekam że coś nie wychodzi zgodnie z założeniami matematycznymi, innych trzeba uświadamiać jaśniej ;) .

Antek

Ostatnia fala zmian, przy których wprowadzaniu nie o każdej pisze się na forum, zmusiła mnie do stworzenia wątku na ten temat.
Własna statystyka- oczywiście, sprawdzilbym, poczekał... martwi mnie jednak że już 2 magów wysnuło takie wnioski, bez wcześniejszej rozmowy ze mną.

" ;d Jak dla szansa na rpzproszenie czaru po hicie powinna wynosić co najmniej 50%. Wtedy by nie było że mag sobie stoi wpada klepać go wój, mag castuje spokojnie paraliż bo reactive mu ratuje tyłek i zabija sobie woja na kombo (nie wspominając o magu z tamerka ;< ) "

Zabawne... a ja myślałem że woj wpadający składa maga na 2-3 ciosy - każdy cios tarczą psuje cast i zbija 75-80hp. - ale pomijając...
Magowi zostaje 1/2 hp, wrzuca parala, butle, corp " zabija sobie woja na kombo " - żaden woj pvp nie spada na combo... Zakładając że ma powyżej 6/6, również nie spada na precast. Dodam że reactive to jeden z dwóch czarów oprócz blessa, defensywnych i używanych do pvp, który między innymi pozwala z wielką dozą fuksa- przy 70 str, utrzymać 3 ciosy, kiedy wejdzie nam jeden z najwyższych blessów szamańskich, w starym demonie i uzyskamy ar 80.

Podsumowując... zacznij grać na DM- a później się wypowiadaj ; )

Tinerot

Cytat: AntharOstatnia fala zmian, przy których wprowadzaniu nie o każdej pisze się na forum,
Opowiedz nam o tych zmianach.

Thiass

Nie zauwazylem zeby mi wybijalo spell czesciej niz kiedys.
Wybija dosc rzadko

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Nanuki

Cytat: Anthar w 2010 01 10, 16:42:08
- każdy cios tarczą ..... zbija 75-80hp.

Ja nie wiem na jakim ty swiecie zyjesz, moj cios tarcza zabiera srednio 65-70 hp.

powtarzam, taki dmg o ktorym ty piszesz, jest do osiagniecia w exp niezwyklej tarczy royal.

czesto widzisz kogos w takiej?