Zmiany w wojowniku.

Zaczęty przez Antek, 2010 01 07, 00:54:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aiwass

bardzo czesto ....
nanuki..... przeciez teraz praktycznie kazdy woj biega z tarcza exp royal.... a ze niezwyklej jakosci..... wiesz co...... juz od lat praktycznie polowa puszek na servie jest niezwyklej jakosci... kazdy i tak kuje na magikach.....

Tinerot

Nie wiem jak Wy to testujecie, dziś zapytałem maga któremu wierzę we wszystkich testach i w exp demona wycenił mi dmg tarczy na 60. Załóżmy, że się pomylił o 5. Ale nie o 20 misie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Mort

Jak zwykle gracze troche sobie koloryzuja  ;D
WB

Tinerot zejdz na ziemie, a kto z tych co tutaj pisza chodzi w exp demonie na pvp? ;D Chodza w skorach od bagna - ognika wiec moga obrywac ostre cepy, niech Twoj znajomy mag sprawdzi dmg na ognistej skorze i moze sie zblizymy do progow tutaj podawanych? ::) Tutaj rodzi sie pytanie, balansujemy do najlepszej zbroi jaka moze dana klasa zalozyc czy nizszych? ???
LoA! I $%@#

Molt

tin to dziwne jakos albo slaba pp byla albo mial farta niech dosanie z ognistej broni +16 albo trutej + tarczy royal. Ja zrezygnowalem przez ten cios z biegania w demonach bo miedzy demonem a ognikiem nie ma za duzej roznicy.

Thiass

Przeciez tarcza daje taki sam dmg czy masz na sobie demonke czy czarna skorke  :o

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Antek

Cios z tarczy za 60hp to mit, obrywałem już kilkanaście razy, z różnej rudy... no fakt- poniżej rdzawnika niestety nie testowałem.
Tinerot- mówie o często drobnych zmianach w mechanice, o których nie pisze się na forum, ani nie wstawia newsów.

Avatar- dziwisz się że wychodze w kamykach/ognikach? Kto normalny wychodzi w exp demonie, kiedy obrywa ciosy, nie uzależnione od ar? - najbogatsi.
Ja osobiście mam pare demonów, większość sprzedaje. Są mało funkcjonalne- za duży delay na medytacje po zdjęćiu, odejmuje sporo zręczności + tarcza wchodzi jak wchodziła... a cena i ar powoduje, że poprostu szkoda.

Tin Miśku:
"Nie wiem jak Wy to testujecie, dziś zapytałem maga któremu wierzę we wszystkich testach i w exp demona wycenił mi dmg tarczy na 60. Załóżmy, że się pomylił o 5. Ale nie o 20 misie."

Zapomniałeś chyba o podstawie mechaniki, dotyczącej ciosu tarczą... Po co rozprawa o demonach?- skoro prosta funkcja Ignore-Armor, wprowadza dmg taki sam na golasa, jak i w hydrze? : P

Gracze nie koloryzują, tylko dostają cepy po 75-80 dmg. Od Nanukiego też : P... nie tylko w starym roycu. Wiem że część co rozumniejszych płyt chodzi w magikach do umiejętności obrona- co ponoć zwiększa dmg, może stąd ta sprzeczka między nami. Niektórzy wojowie zakładają rękawice/karczek i to często Ci lepsi, więc coś w tym musi być.

Dahak

Jeśli faktycznie dmg ciosu tarczą nie jest zależny od AR przeciwnika, to może go uzależnić i skończą się płacze? :P

Ale zresztą, spokojnie. Już w jednym topicu Aruvin napisał, że jest już gotowy projekt zmiany w ciosie tarczą. Ekipa musi tylko wybrać wariant.

Tinerot

Anthar: Choć mój mag pomylił się więcej niż o 5, to nie ma woja który zadałby 80 dmg tarczą. Nikt nie nosi takich magików przy sobie. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że osoby mające przedmioty mogące tak wywindować cios tarczą można policzyć na dwóch palcach. Ale dzięki za wkład.

Anthar: Pitu pitu bla bla bla, jakby to powiedział mój dobry kolega-humanista. Takie rzeczy się pisze w wypracowaniach w liceum. Poproszę o wymienienie tych zmian w mechanice, które tak bardzo wpływają na Twoją grę a nie zostały ogłoszone - skoro Cię tak to boli, podziel się tym w osobnym temacie jasno i po kolei wyrzucając Ekipie jej 'ciche zmiany', albo przestań siać ferment :)

Zwracając uwagę czytelników na ostatnie zdanie Diabellusa kończę swój udział w tym temacie. ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Antek

Tinerot- nie dramatyzuj, nie pisałem że ekipa wprowadza zmiany drastycznie wpływające na moją grę, a przemilczane.
Pisałem jeno, że część zmian, jakie są wprowadzane, nie widnieją w "Ostatnio wprowadzonych", ani w newsach... i nie mam zamiaru wrzucać ekipie, bo nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to żeby dowiedzieć się, czy jakieś zmian były wprowadzane.

PS: Z wytęsknieniem czekam na zmiany zapowiedziane (Krytyki berka, tarcza)

Borry

Poprzednie trzy tuziny wątków o ciosie w zupełności wystarczą.