Języki

Zaczęty przez Gofer, 2010 01 22, 06:39:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyzio

Chwilka, bo jestem w pracy i nie mam okazji sprawdzic. Czyli emoty tez sa "zjezykowane", nie moge we wspolnym podrapac sie po glowie, tylko robie to w niezrozumialy drowi sposob :)?
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Pho3niX

Zawsze jest lepiej dopytać i uwierz mi że pytanie nie było skierowane pod moją postać bo mówi tylko we wspólnym.

Zawsze znajdzie się ktoś kto powie: ale ja nie wiedzialem.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Sul

Emoty nie są "zjęzykowane" i npce obsługują normalnie, tak jakby powiedziało się w ludzkim. Od razu dodam, że przekleństwa i emotki są normalnie wychwytywane gdy mówi się innym językiem :)

Pól-elf nie jest traktowany jak człowiek, więc może zostać potraktowany jak elf albo jak ktoś bez rasy (czyli tylko język wspólny):P - to samo z drowem renegatem

szaman

A jak to jest ze skillem spirytyzm? Duch mowi w jezyku rasowym czy spirytysta rozumie wszystkie jezyki duchow? Wedlug mnie tak powinno być ;)

edit: Wampy fabularne są teraz przegięte i nikt nie może u nich szpiegować skoro nie da się nauczyć ich języka:P

Zathaniel

Właśnie! taka zmiana zaburza balans PvP, dodatkowo nie podoba mi się bo nie wnosi nic godnego uwagi, klimacić elfa czy drowa dało się bez tego wiec po co takie sztuczne udziwnienia.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Aruv

Kiedyś kupię broń i zacznę zabijać.

Darogan

A co z książkami ? Język to nie tylko mowa ale i pismo  :)

Pho3niX

Nikt Ci nie broni pisać po elficku.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

bragl

Zmiana fajna. Poproszę jeszcze o poukrywanie wszystkich imion i dopiero przedstawienie się niech daje nam możliwość widzenia z kim gadamy.

Lindi

A niziołek? to człowiek czy bezrasowiec? no proszę was..
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Rudus

pytanie brzmi - czy system jest na tyle prosty ze w przyszlosci ekipa bedzie w stanie bez wiekszego problemu dorzucic nowe jezyki ?
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Marv

Cytat: Lindi w 2010 01 22, 12:21:30
A niziołek? to człowiek czy bezrasowiec? no proszę was..

http://dm-uo.pl/?pg=13&more=3
CytatJęzyk:
Mowa ludzi z charakterystycznym akcentem.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Lindi

To rozumiem, że języków mogę się uczyć jak człowiek? Skoro mnie z nim zrównano.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Alister

Ale rozumiem, ze moj 85 letni elf lingwista, wieloletni więzień podmroku i przyjaciel krasnoludow (którego nauczyli kląć po krasnoludzku, co często można usłyszeć w banku Yew) będzie mógł bonusowo dostać te jezyki?

Czy tylko mechanika, a klimacący lingwistów rasowcy - idźcie w cholerę, trzeba było się nie klimacić na elfa?
Ai! laurië lantar lassi súrinen,
Ah! like gold fall the leaves in the wind,
yéni únótimë ve rámar aldaron!
long years numberless as the wings of trees!

Tinerot

Podejrzewam, że trzeba było się nie klimacić na elfa. Bo mój klimatyczny półdemon żyjący milion lat zna wszystkie języki, ale ich skryptowo nie dostał. Dostał za to buty ucieczki, można go zobaczyć na yt.

Cytat: AruvinKiedyś kupię broń i zacznę zabijać.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?