Kupowanie postaci

Zaczęty przez Thiass, 2010 01 22, 16:09:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jackob

A co zrobi prawnik w panstwie bezprawia?
Mam nadzieje, że dobrze ekipa ta sprawe przemysli.
Dzieki tyle ode mnie
Will tylko sie nie obrazaj ;)

Aiwass

Z tego co wiem.. to regulamin jest po to, aby go przestrzegac... nanuki natomiast juz nie raz go zlamal.. za co dostal juz kilka banow.... tak też powinno być i tym razem... z tym że powinien to być perm

Rey

Na DM czy w Polsce potrzeba mniej poszukiwaczy prawa i sprawiedliwosci a wiecej takich co wlasnym świecą przykladem.

Liczba pokrzywdzonych rosnie nie zaleznie coby czlowiek zaproponowal.
Proponuje spacer z psem/wyjscie z kolegami na piwo.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Aruv

CytatA co zrobi prawnik w panstwie bezprawia?
Zostanie filozofem albo otworzy budkę z kebabem.
Oficjalna informacja: Za każdym razem, gdy podejmujemy decyzję o wydaleniu kogoś z naszego grona, staramy się sprawdzić wszelkie aspekty in plus oraz in minus. Regulamin jest dla nas pewnym wzorem, jednak mam wrażenie że niektórzy z Was źle zrozumieli słowa Willa. To nie jest tak, że jednego dnia dla nas w regulaminie "nie" oznacza tak, a "tak" oznacza nie. Nie jest tak, że jednego dnia stosujemy wykładnię X a drugiego Y. Zasady są jasne i każdy je widzi.
Jednak wielu z Was zapomina o tym, że zanim przyjdzie do stosowania powyższych zasad, potrzebne są dowody.
Dowodem może być zapis z IP, do których mamy dostęp, to mogą być zapisy przekazywanych rzeczy i inne narzędzia, którymi się posługujemy żeby sprawdzić, kto był niegrzeczny.
A teraz bezpośrednio do zarzutów Thiassa - bany nethosa+kilriana oraz Boreasa i Raili były za multi acc, a nie za sprzedane konto. Oglądałem wyciąg z IP i było to oczywiste.
Dalej, sprawa Nanuka, Aetasa i innych - gdy tylko znajdą się wystarczające dowody - sam zbanuję wszystkich, którzy szli na skróty i postanowili wydać trochę kasy żeby mieć wypasione i skoksane konto. Sprawdzałem konta i IP tych panów nie pokrywa się z żadnym ze zbanowanych kont. Dowody w postaci "<XXX> oni kupili konto!" na ircu nie trafiają do mnie, bo nie będę kogoś wyrzucał z serwera na podstawie donosu, którego nie mam jak sprawdzić. Fakt, że robią to osoby z przeciwnej frakcji pvp pozostawiam do własnego przemyślenia.

Na koniec dodam, że jest dla mnie bardzo niesmaczne, że osoby które jeszcze niedawno same wisiały w banach i blokadach za poważne łamanie regulaminu, teraz próbują się oczyścić i chcą wrzucić na stos innych.

Zadanie domowe: Wejść na www.google.pl i wpisać frazę "In dubio pro reo".

McDevil

Karcharot

Aruvin... to i ja cos dorzuce..

Crimen grave non potest esse impunibile.
Ubi lex, ibi poena.
Summum ius summa iniuria.
Confessio est regina probationum.
Confessus pro iudicato est.

Z pasujących do tej sprawy tylko tyle mi sie przypomniało :<
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Darogan

Ban na dm działa na konto ? Czy ip ?

Jeżeli – ban na konto to = nikt nie zabrania takiej osobie mieć nowego konta..
Jeżeli – ban na ip to – i tak osoba która kupi konto, nie będzie mogła grac.. chyba ze zmieni ip

Co może każdy zrobić – wystarczy poprosić operatora sieci , są tez moduły dzięki którym samemu można to uczynić.

Czyli –  już takiej osobie nie udowodni się ze kupiła konto.. bo ip się nie pokrywa..
Ale można spróbować udowodnić swą niewinność..

Jeżeli ip będzie identyczne – jak po ,,kupnie" konta = niewinny..

Nie zapominajmy ze osoba która dostała bana na konto.. też może zmienić, wiec jeżeli ip ma być jednym wyznacznikiem – winny/niewinny , to lepiej usunąć ten przepis..

Bo sprytnej osobie i tak sie nie udowodni nic.. a dzieci tu chyba nie graja.. ;)

Badalaman

Osobiscie rowniez uwazam ta sprawe za bardzo powazna skaze na opini shardu i ekipantow ktorzy akceptuja nanuka grajacego na koncie sominiego.

Rozumiem ze ekipa moze pozwalac i pozwala grac na nowych kontach niegdys zbanowanym "permanentnie".
Jesli jest to swiadoma decyzja ekipy, ktora uznaje ze dany gracz moze tu znowu grac.
Niema w tym nic zlego, ludzie sie zmeiniaja, pewne bany byly za sytuacje w nerwach itp.
Ktos taki zaklada nowe konto i uczciwie jak kazdy je rozwija - OK.

Ale sytuacja nanuka ktory gra na kupionym koncie juz niejest przezemnie w zaden sposob akceptowana ani rozumiana.
Niestety ale musze zakladac ze taka osoba jest ponad regulaminem, a tym samym sam rowniez nie czuje sie zobowiazany go przestrzegac, inni gracze zapewne rowniez nie. To powazny minus dla shardu.

Jakbym gral aktywnie to pewnie bardziej bym sie ta sprawa wnerwial i sam ja drazyl,   tak uwazm ze to po prostu skaza na opini shardu. I to wyjatkowo smierdzaca skaza ;/

Aruv

Badalaman przeczytaj mój post a potem odpowiadaj w temacie.

Wątek uważam za zamknięty, moje zdanie jest ostateczne. Dowody, albo nie zaczynać rozmowy.

Tinerot

Ja się jeszcze wypowiem w kwestii technicznej:

Bany na IP na DM są jak najbardziej możliwe i kiedyś były używane w bardzo specyficznych, SZCZEGÓLNYCH przypadkach. Osobiście wiem tylko o jednym. Jego historia ma ponad 5 lat.

Wolałbym, żeby dyskusja nad powrotem do takiego rozwiązania nigdy nie pojawiła się w Ekipie.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?