Języki

Zaczęty przez Gofer, 2010 01 22, 06:39:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Lindi

Cytat: Alister w 2010 01 22, 13:51:18
Czy tylko mechanika, a klimacący lingwistów rasowcy - idźcie w cholerę, trzeba było się nie klimacić na elfa?

To jak ja na niziołka, tyle że ty masz język elfów, a ja zupełnie NIC

Zostaje mi tylko bycie bardzo klimatyczną i zmienienie sobie rasy jak rozumiem.. ja pier*** shard rpg -_-

Języki mogłyby chociaż być rozdawane przez GMów.. przebywa taki elf u krasi to może mu GM od krasi dodać po jakimś czasie język.. w ramach nagrody za rpg i odgrywanie zainteresowania zrozumieniem długobrodych.. a nie sucha mechanika.
 Grzeczniej! Zmiana nie działa jeszcze pół dnia, a ty już na nią bluzgasz, a nawet opiekuna od niziołków nie spytałaś co z tym zrobicie. Trochę kultury!
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Tinerot

(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Maelui

Lindi zrob secia elfa/drowa/wampa/ whatever  skoro tak narzekasz na brak jezyka

mae

Dac ludziom dlon, cala reke utna.

Lindi, samo bycie niziolkiem jest tak wielkim plusem, ze ta zamiana w ogole nie powinna cie obchodzic. Za sam glupi dopisek masz wlasnego QM'a, questy, grupe klimatyczna. Co za to placisz? Na DM jest kilkadziesiat mountow, a Ty nie mozesz wsiasc na tylko kilka z nich.
A co ma czlowiek? Czlowiek jest nikim, zawsze tak bylo. Teraz dostal w koncu jakis plus. By jednak z niego skorzystac, musi miec pewien wiek postaci i znalezc kogos z dumnej rasy, kto zechce poswiecic mu miesiac.

I to cie tak irytuje? gratz

Lindi

Właśnie że pisałam do Thazira.

A co do tego, że mam własnego opiekuna.. inne rasy też mają.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Papa Smerf

Cytat: mae w 2010 01 22, 15:03:44
Dac ludziom dlon, cala reke utna.

Lindi, samo bycie niziolkiem jest tak wielkim plusem, ze ta zamiana w ogole nie powinna cie obchodzic. Za sam glupi dopisek masz wlasnego QM'a, questy, grupe klimatyczna. Co za to placisz? Na DM jest kilkadziesiat mountow, a Ty nie mozesz wsiasc na tylko kilka z nich.
A co ma czlowiek? Czlowiek jest nikim, zawsze tak bylo. Teraz dostal w koncu jakis plus. By jednak z niego skorzystac, musi miec pewien wiek postaci i znalezc kogos z dumnej rasy, kto zechce poswiecic mu miesiac.

Sam bym lepiej tego nie ujął (mimo, że nie gram człowiekiem w pełni powieram. W końcu coś dla "ludzia")

Lindi. Jak na kobietę w realu i niziołka w UO, masz bardzo wybuchowy charakter i agresywną wymowę. Chill out
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Azura

bardzo niski uklon w strone osoby, ktora wymyslila i wykonala owy projekt jezykow...
czekalam na to dluuuugo...
swietna robota

Pho3niX

Cytat: mae w 2010 01 22, 15:03:44
A co ma czlowiek? Czlowiek jest nikim, zawsze tak bylo. Teraz dostal w koncu jakis plus.

Guzik prawda ;)
Człowiek to jedynie dopisek, nie świadczy o żadnym RPG.
Gram człowiekiem, nie narzekam na brak wydarzeń. Gra mi się świetnie.
I przede wszystkim nie uważam że moja postać jest nikim.

Acha i można być człowiekiem a mimo to dodatkową podrasę czy też inne bajery. Kwestia odpowiedniej koncepcji.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Karcharot

Cytat85 letni elf lingwista, wieloletni więzień podmroku i przyjaciel krasnoludow

O_o

Dobrze że te czasy minęły.

Zmiana fajna. Dzieki ekipie.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Dahak

Cytat: Alister w 2010 01 22, 13:51:18
Ale rozumiem, ze moj 85 letni elf lingwista, wieloletni więzień podmroku i przyjaciel krasnoludow (którego nauczyli kląć po krasnoludzku, co często można usłyszeć w banku Yew) będzie mógł bonusowo dostać te jezyki?

Alister, zapomniałeś że skryptowe uczenie się mają tylko ludzie. Ale czemu niby nie miało by się wyklimacić inną rasą dodatkowego języka...?

Ukulele

Niech ludzie uczą się języków szybciej niż inne rasy, ale całkowicie blokować rasowcom naukę języków? To bez sensu.
Za jakiś czas będzie parodia, rasowce nie będą rozumieli zwykłych ludzi, bo większość będzie gderała po krasnoludzku, drowiemu czy orkowemu.

SarnAelin

dla mnie te języki są bezsensu ale niech wam będzie..

Aruv

Uwaga! Proszę się wstrzymać z prośbami do ekipantów o nadawanie języków. Do jutra rozwiążemy to skryptowo.

Co do postu Tajfuna: to dzisiaj weszło. Możliwe, że zmienimy trochę zasady.

Gofer

Muszą być jakieś ograniczenia. Inaczej za pół roku część osób będzie znać wszystkie języki. Po roku większość.
Czyli całość do dupy finalnie, bo będzie jak przed.

Jeśli można skryptowo to zrozumienie 80/60/40% znaków i losowo *** w literki.

Przy 2 językach
Czyli wspólny i dodatkowy (rasowy) na 100 %

Przy 3 językach
wspólny 100% 2 dodatkowe na 80% lub (jak w przypadku rosowców) rasowy (1 dodatkowy) + wspólny na 100%, trzeci na 60%

życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Ghg

to wstepny projekt, wiec nie panikujcie. zreszta zachowanie niektorych w tematach o jezykach strasznie mi zle wplywa na trawienie.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.