Uczenie się umiejętności

Zaczęty przez DragoN, 2010 02 19, 21:39:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

DragoN

Chciałem zadać takie małe pytanko... sam nie mogę się dopatrzyć wyników testów.
Lepiej 'koxać' skilla z magikiem czy bez ? Wiadomo że magik przeskakuje nam progi ... ale tutaj pytanie:
Jeśli mam bazowe 45 skilla ... i na gaina potrzebuje xx raw pointów... powiedzmy że oswajając moobka który jest przy tym poziomie skilla dostaje yy raw pointów ... to jak ubiore magika i oswajam moobka który wymaga o 10 skilla więcej i dostaje za niego xxx raw pointów to one liczą mi się do gaina skilla przy poziomie bez magika czy przyt poziomie z magikiem ?

ps .. jestem pijany i jeśli coś niejasno napisane to napiszę jutro od nowa ... sorki
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Tinerot

Próg jest dla aktualnie posiadanego skilla, więc musisz nabić więcej raw pointów. Inna sprawa, że w niektórych sytuacjach to się opłaca, czy to dlatego że zdobywasz tych raw pointów odpowiednio więcej niż bez magika, czy to dlatego, że na wyższym poziomie jest taniej.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

DragoN

Hmm ... czyli np takie oswajanie opłaca się  czy się nie opłaca czy zależnie od mojego poziomu i mojego magika sie opłaca ;p ?

Sadi666

Tinerot

Trudno powiedzieć. Z magikiem do oswajania możesz oswajać na niskich poziomach właściwie całe lasy (przeskakujesz kilka dodatkowych mobków), dzięki czemu masz więcej do oswajania. Ja bym na to poszedł. Na wysokich nie wiem - nie oswajałem przy skillu 80+.

Raw pointy to coś o czym się nie mówi bo dla graczy nie jest ważne. Takie malutkie ziarenka które się przesypują w wielkiej klepsydrze gaina podczas trenowania umiejętności. Jak jest ich dostatecznie dużo, masz gaina. ;)

Marv

Magik do oswajania nie przeskakuje progow. Wyjatkiem jest Feniks (chyba, ze Tinek objal ta wlasciwoscia wszystkie wartosci skilla)
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Tinerot

*nub* ;)

Przeskakuje tylko powyżej 100, pierwsza część poprzedniego postu nieważna.

Antek

Pojedynek ekipantów! Fight!
No jeśli o oswajaniu mowa, to opłaca się używać magika chyba tylko ze względu na większe występowanie wyższych poziomem zwierzaków.
Aha... a więc cała magia z raw pointów się składa!

Dragart

myslcie logicznie , jak mam magika +5 to mam wiecej udanych prob => wiecej gainow. Czyli szybciej koxam skila. Jesli magik przekracza prog ( nie zawsze progi sa co 10 ) to spowalnia gainy. No bo na 60 % skila gainuje sie wolniej niz na 50 %.

Wiec koxajac alchemie majac 41 % skila mam mniej udanych prob niz na 48 % . Wiec zakladajac magik + 7 % bede szybciej gainowal.
Ale majac 45 % skila z magikiem + 7 mam juz 52 % skila a powyzej 50 % na tych samych miksturach mam duzo wolniejsze gainy. Wiec magiki przyspieszaja kox o ile nie przekraczaja progu powyzej ktorego sa wolniejszegainy. Cala sztuka polega na tym, zeby dobrze uzywac magika - wiedziec jak sa rozlozone progi.

Pho3niX

W przypadku tamera masz więcej zwierząt do tamowania na magolu... Co teoretycznie zwiększając czas gaina i tak Ci ułatwia kox... Gdyż możesz oswajać większą ilość zwierząt.
"Wiedźmy pośród nocy, wiodą mnie ku rogatemu księżycowi
Otwieram mą złą duszę by wzmocnić mą mroźną nienawiść
Zimny oddech czarnego serca wypełnia wszystko
Pogańskie skrzydła niosą mnie nad pałacem zła"

Ukulele

A nie można poprawić magików, aby nie przekraczały progów ?

DragoN

Cytat: Marv w 2010 02 20, 01:09:40
Magik do oswajania nie przeskakuje progow.

Cytat: Pho3niX w 2010 02 21, 12:29:40
W przypadku tamera masz więcej zwierząt do tamowania na magolu... Co teoretycznie zwiększając czas gaina i tak Ci ułatwia kox... Gdyż możesz oswajać większą ilość zwierząt.

Magiki nie przeskakują progów a co za tym idzie nie ma się więcej moobków do oswajania. Jedyne co ułatwia z tego co Ekipa mówi to to, że np mając xx skilla i potrzebując tyle samo do oswojenia to nie zawsze wyjdzie ... a z magolem już masz większą szanse ;)

Rey

Magik do oswajania nie przekracza progow do alchemi jak wspomnial Dragart tak.
Osobiscie nie znam tych progow nie wiem czy samymi kox poradnikami mozna sie sugerowac.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Ukulele

Magiki do resa, EWIDENTNIE spowalniają kox 2x.
Więc przekraczają progi.

Marv

Niektore przekraczaja, niektore nie, ciezko to zrozumiec ?

Magik do oswajania nie przekracza, bo skill jest ciezki do wytrenowania i nie chcemy sytuacji, aby tamer majacy 87 skilla nakladal magika +13 i mogl oswajac to samo co tamer 100/100.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...