Zagraj dzikusem!

Zaczęty przez Estel, 2010 06 18, 21:15:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sadi666

Cytat: Lindi w 2010 06 20, 11:40:57
Rozumiem że w planowanej władzy znajdzie się też miejsce dla kogoś z Asheyów a nie tylko tych 10-15 osób o których piszesz ;)

Nie martw się, mamy specjalne plany odnośnie Was :). Na pewno będziemy żyć w koegzystencji oraz mieć dobre stosunki. Może to nie będzie mechaniczna miejsce w "radzie" lub czymś takim (chociaż... nie wiem co na to Lektor), ale na pewno będziemy się liczyć z Waszym zdaniem. Kiedy wrzucimy historię Papuy, wszystko się wyjaśni. Jeszcze musimy ustalić z Estelem czy będziecie rdzennymi mieszkańcami bagien jednym z dwóch plemion czy też zupełnie kimś innym z zewnątrz. Kimś zamieszkującym naszą małą, kolonizatorską osadę ze względu na otoczenie, klimat i bliskość Natury. Osobiście podoba mi się bardziej ten pierwszy pomysł, ponieważ wpasował by się w nasza historię, ale oczywiście wszystko jest do dogadania :).

@wr: Dziękuję za słowa wsparcia. Ja tak samo myślę, że determinacja działa cuda, jednak trzeba do tego przekonać więcej ludzi. Każdy macha ręką i myśli, że sprawa jest przegrana. Albo mówi "Jak odzyskacie Papuę, to chętnie tam zamieszkam", a niestety nic nie robi, tylko czeka na gotowe. Trzeba się wziąć i zrobić, a z Asheyami może to będzie bardziej prawdopodobne :).

mart

Papua to zarąbiste miejsce brak tylko bankiera, uzdro i można by się nigdzie nie ruszać. Mimo iż nie znam czasów jej świetności, nie gram też Asheyem, z miłą chęcią pomogę ożywić to miasto. :)
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Sadi666

Bankiera nie ma, niczego nie ma, bo Papui oficjalnie nie ma :). Jak GMi zdecydują, że miasto wraca, to będą i NPCowie :).

mart

Wiem ze nie ma :P Stąd też pisze ze "brakuje". Ale z tym "niczego nie ma" sprawiłeś wielki ból pewnemu samotnemu właścicielowi. ;]
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Sadi666

W Moonglow też tylko "Właściciel" jest :P.

Xantos

Bardzo mi się podoba pomysł tego plemienia. Jakby co jestem bardzo zainteresowany  ;)

Guardian

Cytat: Sadi666 w 2010 06 21, 18:32:16
Bankiera nie ma, niczego nie ma, bo Papui oficjalnie nie ma :). Jak GMi zdecydują, że miasto wraca, to będą i NPCowie :).

Bankier u Dzikusów i prostych osadników? Hmmm

wr

Nazwa może i nietrafiona, ale w końcu od czego jest kreatywność. Gość może się nazywać np.: ,,strażnik Sezamu" czy coś innego w prymitywny deseń.

Ghg

tak, a w miescie magow bedzie stal na strazy prestydigitator...
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Sadi666

Oj, Ghg.. Ty i to Twoje poczucie humoru :P. wr dobrze mówi, a prawda jest taka, że Guardian się po prostu czepia :). Koniec tego offtopa :).

mart

Mniejsza o to jak się będzie nazywał... byle by był.

spocik

Nawet wrocilbym do UO, zeby pobawic sie w te klimaty, ale pewnie nie dostane 3 slota, wiec chyba jednak nie wroce  ;D

Sadi666

Cytat: spocik w 2010 06 22, 15:47:42
Nawet wrocilbym do UO, zeby pobawic sie w te klimaty, ale pewnie nie dostane 3 slota, wiec chyba jednak nie wroce  ;D

Próbuj :). W kupie siła. Im nas więcej, tym lepiej. Jeśli byłeś grzecznym dzieckiem w tym roku to może Ci dadzą :P.

Wojto

Co prawda grupy tej odgrywać nie będę, ale spodobała mi się i mogę wam trochę pomóc w organizacji  :P Czytając posty wpadłem, że mógłby być nawet własny język, ale oczywiście, że później jak się bardziej ów grupa rozwinie. No, bo prymitywne plemiona raczej nie bardzo po ludzku, by umiały mówić. No chyba, że im też by się przydzieliło możliwość uczenia języków po 60-ce, ale np. tylko wspólnego. No i według mnie Druidzi, by za bardzo nie pasowali 8) Ale inne klasy jak najbardziej ;) Powodzenia w tworzeniu grupy będę zaglądać i pomagać w organizacji ;D

mart

Druidzi jako tacy to może faktycznie nie... ale szamani za to owszem ;]