skrytobojca i blizniacze ostrza

Zaczęty przez mae, 2010 07 03, 11:25:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sul

Nie może nosić tak jak berek.

I nie odpowiadamy na razie na pytania odnośnie zdolności, to macie sobie posprawdzać sami. Taka frajda z odkrywania czy coś takiego. Za jakiś czas pojawi się pełne info (kwestia tygodni)

Spider

Taka frajda, że pół serwera zrobi skryptobójcę, a później się okaże, że jednak lami ;)

Rey

Spider do Twojej wypowiedzi pasuje mi satyra Pana Mleczko.
Przedstawiajaca Boga w rozterce gadajacego z aniolem w niebie.
"Powiedz mi jak to jest ze wszystkim sie tu podoba a Polacy i tak narzekaja"
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Sul

Opis umiejętności i tak nie wiele w tym względzie zmieni. Nikt nikomu nie każe robić tego skilla, można śmiało poczekać, aż inni odkryją co i jak lub aż w końcu my to dokładnie opiszemy.

Sadi666

Skoro umiejętności używają manę, to trzeba będzie mieć do tego medytację? Może zrobić jak u lika, żeby stame zabierało, a nie manę?

Rey

Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Gofer

życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Karcharot

jeszcze nie sprawdziliscie a juz narzekacie..

(w razie czego podpowiem.. na gotowaniu idzie w mig dokoxac 40-50 inta)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

mart

Jak dla mnie pomysł świetny, szkoda tylko ze wszystkie grafiki tych broni są zarezerwowane dla bliźniaczych ostrz.
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Aion

powiem osobiscie - jak dla mnie pomysl mocno nietrafiony :P

DM 2 to nie assasine :P

no ale ok

pyt1. Czy predkosc zdaawania ciosow specjalnych uzaleniona jest od bazowego dexa plus zaleznosc wielkosci skilla?

pyt2. Dlaczeg niby szpady a nie miecze?- wydaje mi sie to mocno bezsensowne. Zeby nie powiedziec absurdalnie glupie. Uwazam, ze koxanie skilla skrytobojca uruchamia nam automatycznie mozliwosc uzywania broni dla klasy. Uzaleznienie - szpady + skrytobojca jest bezsensowna. Powinno byc - skill + bojwka = odblokowanie broni na poziomie bojowki.

pyt3. Czy szanowni skrypterzy zdaja sbie sprawe, ze dmchawka nigdy nie byla bronia przeciwko rycerzowi? ich skutecznosc wynosila 5-10 metrow? to doskonala bron przeciwko magom - mam nadzieje, ze zostalo to wziete pod uwage, ze rycerz nosi zbroje plytowe.

pyt4. Czy predkosc zadawania ciosow zostala przemyslana w aspekcie pvm - cos wydaje mi sie, ze nie do konca.?

pyt5. Czy plaszcz cienia bedzie mial jkais bonus dodatkowy do skilla?

Zalezy mi na odpowiedzi na kurjozalne pytanie dotyczace bojowki :)

bo wedlug sensu wypowiedzi - to nie skrytobojca dostal bron - tylko SZPADY dostaly nowa bron z nowa grafika :)
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

^_^

ad pyt3.
aionie czy zdajesz sobie sprawę że prawdziwy rycerz nigdy nie potrafił trzymać miecza i tarczy jadąc konno jednocześnie lecząc się bandażami pod swoją płytową zbroją? dlatego też dmuchawka niczym nie odbiega od norm jakie panują na servie. to gra a nie reality show

ad pyt4.
a sprawdzałeś już? jak szybko by nie machała ta klasa postaci to co zabije mogąc tylko nosić skórki? nawet jako support wiele to nie zmieni ;]

Sul

Drogi Aionie, na pytanie 3 i 4 została ci już udzielona odpowiedź.

Skrytobójca dostał nowe bronie a nie ktoś kto ma bojówkę szpady. Możesz mieć szpady ale bez skrytobójstwa broni nowych nie ponosisz. Są to szpady, bo tak zostało to wymyślone, raczej nie po to, żeby zrobić ci na złość. Bronie muszą być uzależnione od jakiejś bojówki, nie da się zrobić broni pod wszystkie bojówki (sensownie zrobić).

Przy ciosach specjalnych nic nie zostało zmieniane, jest tak jak było zawsze.

Nie było żadnej wzmianki w informacjach o skillu odnośnie płaszcza cienia więc można śmiało z tego wnioskować, że nic nie było zmieniane.

Cytat: Aion w 2010 07 04, 15:25:38powiem osobiscie - jak dla mnie pomysl mocno nietrafiony :P DM 2 to nie assasine :P [..]

Widzisz i tu masz stare informacje. Razem z chłopakami stwierdziliśmy, ze Assasins Creed to fajna gierka i przerabiamy na nią dma. Na razie będzie 1, bo w 2 mało graliśmy ale jeszcze nic straconego!

Aion

assasins jest nudny jak flaki z olejem.

Wiec pytanie - majac miecze mge normalnie uzywac specjali skrytobojcy tak? bo nie zostalo to jasno powiedziane?

czyli , ze kosa 2h bede machal 2x szybciej bo nijak nie rozumiem tego :P

skoro nie jest wymagane miec bliznaiczych ostrzy od uzywania specjali (z tego co mowiles wnioskuje to)

Sul

Cytat: Aion w 2010 07 04, 17:14:31
[..]
Wiec pytanie - majac miecze mge normalnie uzywac specjali skrytobojcy tak? bo nie zostalo to jasno powiedziane?

Tak możesz, tylko trzymając bliźniacze ostrza w ręku będziesz traktowany jak ktoś z 0 bojówki (łoczywiste nie?)

czyli , ze kosa 2h bede machal 2x szybciej bo nijak nie rozumiem tego :P

Nie wiem jak do tego wniosku doszedłeś.

[..]
skoro nie jest wymagane miec bliznaiczych ostrzy od uzywania specjali (z tego co mowiles wnioskuje to)

Cytat
- Skrytobójca aby użyć swych zdolności specjalnych musi być pieszo i trzymać w dłoni Bliźniacze Ostrza

Nie wiem skąd to wywnioskowałeś, ale źle wywnioskowałeś.

Aion

poniewaz byl odgorny zakza faworyzowania bojowek do skilli :)

wiec wychodzilem z zalozenia, ze wszystko bedzie rowne. ale widac jednak - wolna amerykanka :p

dodam , ze jedn az glownych zasad balansu bylo ujednolicenie wszystkich bojowek - stad zdziwienie, ze skrytobojca wymaga szpad. Jest to wedlug mnie niesprawiedliwe i zaburza zasady balansu.

Bo wowczas - posiadacze innyh bojowek rowniez powinni dostac cos w zamian. Mloty? obuchy? topory? miecze?
to chyba  wlasnie dla balansu zniesiono bonus drwala do toporow a teraz jakby nikt o tym nie pamietal.

Prosze zawazyc , ze nie pisze o skillu tylko o bojowce