Kary adekwatne do czynu.

Zaczęty przez Skalaboss, 2010 07 05, 09:36:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Antek

Nie no, kare dla chaosu jak najbardziej rozumiem i nie rozchodzi się w tym temacie raczej o jej słuszność, ale o traktowanie i karanie wszystkich na równi.
Chłopaki z chaosu złamali regulamin, naginając mechanikę pod swoje PvM, za co oczywiście należy się kara...
Ale nie rozumiem czemu ktoś kto wykorzystując uchybienie swojego QM'a i idąc z pełną premedytacją przewagi (no i praktycznie niezniszczalności) na PK, nie zostaje za to ukarany. Jedynym powodem tego jest kulturalne przekazanie informacji?
Nie raz kulturalnie tłumaczyłem i nawet Ty Willu zmniejszałeś mi karę z 96 do 42h, ale za takie wykroczenia uważam że kara jest jak najbardziej zasłużona.

Poprostu nie lubię jak niektórzy wykorzystują profity, albo łamią regulamin- bo gra robi się nie uczciwa i wtedy cała rywalizacja spełza na niczym.

mae

Pamietam podobna sytuacje, kiedy ktos inny bugowal lodziare zagroda. Tez byla recydywa i zdaje sie, ze pytanie ekipy bylo: "dajemy perma, czy dajemy mu jeszcze jedna szanse?" :P

Neron

LoA swoja kare odbyło, wiec odpier... sie od nas
ile mozna.. loa to loa tamto, a nawet sytuacji nie znacie tylko tworzycie sobie plotki i sie ich trzymacie.. ludzie ogarnijcie sie;]
dlatego zawsze bylem za pozostawieniem na forum max 4 działy (Bugi i bledy,Offtopic, Swiat DM, Bany i Blokady)
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

Badalaman

Kary za mechanike powinny byc jak najsurowsze.
Tak mechanike pozyskiwania surowcow jak i mechanike w PvP.

Inna sprawa ze GMi powinni odrozniac kare za wykroczenie w grze od kary za obraze GMa, jesli takie nastapilo. A tu Ekypa tlumaczy lagodna kare czy brak dla innej grupy graczy tym ze sa bardziej komunikatywni badz po prostu znaja sie na choc troche na manipulacji.

P.S. Tyle ze kwestia LoA nic nie ma do kwesti obecnych banow 28 dni za mechanike na PvM. I tak lagdna kara bo nie stracili zadnych statow.

licho

Źle odczytaliście wpis, a może piszący go źle go napisał.
W każdym razie oni nie dostali wipe, tylko stracili to co zdobyli na tym "pvm" oraz domek który mieli w plecaku z którego to bugowali moba.

A sytuację ze zbugowanymi grafikami w LOA wyjaśnił wam Will.
Wszyscy są traktowani równo, ale karanie kogoś to nie jest system zero jedynkowy.
Bierzemy pod uwagę wszystkie okoliczności zdarzenia.
Tu była recydywa z premedytacją, u LOA przyczynił się GM a gracze mogli nie wiedzieć o tym że są niewidzialni bo siebie widzieli, dodatkowo podczas testowania tej sytuacji okazało się że dla jednych ta grafika była widzialna dla innych nie.

I to wszystko co jest w tym temacie do powiedzenia i nie wracajmy do tego.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Will

Cytat: Anthar w 2010 07 05, 12:29:55
Nie no, kare dla chaosu jak najbardziej rozumiem i nie rozchodzi się w tym temacie raczej o jej słuszność, ale o traktowanie i karanie wszystkich na równi.
Chłopaki z chaosu złamali regulamin, naginając mechanikę pod swoje PvM, za co oczywiście należy się kara...
Ale nie rozumiem czemu ktoś kto wykorzystując uchybienie swojego QM'a i idąc z pełną premedytacją przewagi (no i praktycznie niezniszczalności) na PK, nie zostaje za to ukarany. Jedynym powodem tego jest kulturalne przekazanie informacji?
Nie raz kulturalnie tłumaczyłem i nawet Ty Willu zmniejszałeś mi karę z 96 do 42h, ale za takie wykroczenia uważam że kara jest jak najbardziej zasłużona.

Poprostu nie lubię jak niektórzy wykorzystują profity, albo łamią regulamin- bo gra robi się nie uczciwa i wtedy cała rywalizacja spełza na niczym.

LoA było ukarane. Nie banem, ale jailami, więc nie wiem do końca o co kaman.

Ghg

sprawa byla oczywiscie rozpatrywana przez ekipe. kara zostala odgornie narzucona za caloksztalt, ktory panowie reprezentowali. pamietajmy, ze kazdego z graczy ekipa stara sie oceniac w miare indywidualnie. uwazam, ze loa otrzymalo taka kare, na jaka zasluzyli. co do trzech wojow z chaosu to radze nastepnym razem zaopatrzyc sie w choc troche oglady oraz samooceny i kolejny raz przeczytac regulamin.

przykro mi, ale panowie wiedzieli co robili i jesli cos takiego sie powtorzy to sam osobiscie wlepie perma i mozecie mi srac w rekaw, a i tak to nie pomoze. wlasnie przez takie wykorzystywanie mechaniki cierpi nasza ekonomia, a pozniej gracze placza, ze wszystko jest zbyt tanie i nie oplaca sie brac rzemiosla.

nastepnym razem wiec radze sie zastanowic co sie robi. i wypraszam sobie te glupie gierki w stylu "bo order, loa, wampy, etc, etc...", sam wszak chaos nie jest wcale taki czysty i dobrze o tym wiecie, z tym ze ekipa ma na tyle taktu, ze wam tego nie wypomina.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.