Sol

Zaczęty przez Felixor, 2010 08 02, 17:27:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Felixor

Czy jakikolwiek npc ma na sprzedaz sol? Wydaje mi sie ze powinien jakis posiadac. Jednak nie moge zadnego znalezc ktory by byl w posiadaniu. Jezeli nie ma to prosze o dodanie np do kucharza.
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Robinton

tak na marginesie, miło by było, gdyby zwiększono wydobycie soli u górnika w sytuacji gdy doszła kolejna klasa, która wykorzystuje ten surowiec.

(zaznaczam, wydobycie jest strasznie małe)

spocik

Za. Zwiekszenie wydobycia soli = wieksza roznorodnosc potraw, szczerze watpie, by ogolna cena jadla spadla, a kucharz na pewno na tym kokosow nie zbije. Mozna na ten przyklad zmniejszyc wydobycie bursztynow (obecnie rowniez szczatkowe ilosci), a zwiekszyc soli.

Felixor

Mam 100 gornika. Kopie od 2 godzin i mam 22 soli... cos chyba jest nie tak faktycznie z wydobyciem :D
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Lindi

Albo może dodać dla innego rzemola wydobycie tej soli.. może dla rybaków?  Albo jakiś sposób pozyskiwania soli ze słonej wody ;p
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

spocik

Rozum przemiawia bardziej za bursztynami dla rybaka, a sola dla gornika...  ;)

McDevil

Dajcie dropa soli z jakichś mobków i po sprawie.

Karcharot

żywiołaki wieliczki
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

maskoteq

Hyhy xD moze podniesc wydobycie starczy o 100 %

<&^sadam> "- O! Nowy Plaszcz Cienia? - Nie, wyprany w Perwollu"
<Allton> my bijemy we 2 order w 5

Thorus

a moze dodac jakiemus miastu przy wodzie teran jak plaza tylko ze by byla mala szansa np raz na 5 uda sie wykopac 2 soli

Kox_Rox

@ Thorus: Kłoci sie to z dewiza DMa, tzn zrownaniem wszystkiego.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

Mortim

a moze tego skladnika ma byc malo i ciezko go zdobyc ;) dobrze, ze do koksu nie trzeba trofeum z exodusa :) /do jednego czaru/...

Tinerot

Miało być, ale się licho nie zgodził :/
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Bonne

timon

gornik wydobywa naprawde duzo soli (moze czas zainwestowac w magola)
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool: