Pytania od młodego + wilkołak

Zaczęty przez Faranel, 2010 09 08, 15:37:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Faranel

Witam postanowiłem zamieści parę pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi na forum.

No to tak:

1 Kupiłem sobie Konia i założyłem na niego (a w sumie zrobił to stolarz za mnie) zbroje (kropierz). No i koń wygląda bardzo pięknie tylko, że jak na niego wsiadam to zbroja znika, gdy zejdę znów się pojawia. To tak ma działać czy to jakiś mój błąd? Widziałem w grze woja, u którego normalnie widziałem zbroje jak wsiadł na konia.

2 W grze ktoś mówił, że jak używał narzędzi niespotykanej jakości z tytanium to szybciej się uczę. Prawda?

3 Dlaczego jak używam łuku to w statystykach podane obrażenia wynoszą: 0-0. Skąd mam wiedzieć, jakie obrażenia zadam? Czy to zależy od umiejętności łucznictwo? I musze szacować na oko?

4 Czy jak chce wybudować dom musze znaleźć jakąś polanę lub miejsce bez drzew? Czy to jest obojętne gdzie go postawie i w tym miejscu drzewa znikną?
,,Jeśli posiadasz już deed na dom możesz pomyśleć o jego lokalizacji. Przede wszystkim teren powinien być płaski, z dala od jakiś kamieni, grzybów, traw itp."

5 Podatki? Są pobierane, co tydzień tak jak z posiadanych domów? Mam tutaj, na myśli podatki dla miasta? Znalazłem że : ,,co miesiąc czasu DM'  Wiec ile trwa miesiąc?

Wilkołak:

1 Do kogo mam wysłać podanie? Wysłałem na adres email podany w dziale Ekipa do Rudusa i nie dostałem odpowiedzi a miną już ponad tydzień. To znaczy, że moje podanie zostało odrzucone? Na forum jeszcze znalazłem ten oto watek: http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,14183.0.html gdzie Aruvin pisze, że do niego na PW. Chyba, że to ta sama osoba...

2 Czy zmiennokształtność wchodzi do puli 800% posiadanych skili? Czy mogę mieć 800% jakiś tam wybranych + zmiennokształtność?

3 Czy jak jestem świeżo, co upieczonym wilkołakiem muszę zawsze być w tej postaci przez cala noc? Czy przez komendę .spec człowiek nawet wtedy mogę wrócić do postaci człowieka?

Z góry dziękuje za odpowiedz i przepraszam jeśli już gdzieś taki temat był poruszany jestem tylko człowiekiem i ciężko ogarnąć całe forum naraz.
"Nawet człowiek czystego serca, który co noc klęka przed stwórca stanie się wilkiem, jeśli na to jadu ziele padnie jesienna księżyca poświata."

Lesio

1. Oddaj konia do stajni i odbierz z powrotem - powinno działać już dobrze.

2. Im lepsza jakość narzędzi tym lepszy gain.

3. Bo u nas ta rubryczka nie działa albo pokazuje jakies pierdoły. ;)

4. Musisz znaleźć czysty teren.

5. Nie wiem, co ile, ale podatek za nieruchomości jest pobierany dopiero, jeśli posiadasz 3 domy.
Jadę z palca!

Faranel

to wiem, że dopiero jak mam 3 domy ale chodzi mi o podatek w mieście ? Jak jestem mieszkańcem jakiegoś miasta to co ile będzie mi ścigać pieniądze z konta...
"Nawet człowiek czystego serca, który co noc klęka przed stwórca stanie się wilkiem, jeśli na to jadu ziele padnie jesienna księżyca poświata."

Korgail

Co do wilkołaka:
1. Do Rudusia, akurat jest na wyjeździe. MINĄŁ Ł! Spokojnie, odpisze.
2. Zmiennokształtność traktuj jak każdy inny skill. Wlicza się do puli.
3. Możesz użyć spec człowiek na zawołanie, w każdej chwili.

Co do podatku:
Jeżeli jestes zapisany w mieście i utracisz status [młody], to co jakiś czas (tydzień?) pobierane jest z twojego konta bankowego kilka groszy na rzecz miasta.
Podatek od posiadanego domu (kupionego u architekta, nie wynajętego w miescie) nie obowiązuje o ile posiadasz JEDEN dom. W przypadku posiadania większej ilości domów podatek jest naliczany.

Lesio

Podatek naliczany jest przy posiadaniu dwóch czy trzech domów?
Jadę z palca!

ethanoll

Dwa można jeszcze mieć bez dodatkowych opłat. Za więcej już się płaci.
Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

Faranel

A kiedy Rudus wraca? Bo słuchy mnie doszły że 28... i myślałem, ze sierpnia? Tzn że wraca dopiero 28 września?

A co to tej zbroi od konia, zrobiłem jak pisałaś i już działa  :)
I mam pytanie co do tego ta zbroja coś daje obrony temu koniu czy jest tak do ozdoby tylko?

Diabeł

Co do likantropów - obecnie nie ma żadnego opiekuna, dlatego podania trafiają do Rudusa. Na pozostałe twoje pytania odpowiedział już Korgail. A ja z Alkusem postaram się przygotować mały poradnik "Z czym jeść wilkołaka na DM".

Faranel

A propos pytań jak już zadaje to mam jeszcze jedno  :)

Jak robię łuki to co muszę zrobić żeby pisało że to ja wykonałem dany łuk? To dopiero jak 100% będę miał będzie pisało? Bo przydało by się to jest jak reklama  :)

Girv

Chyba od 80 już coś wychodzi ( czy tam 90  :P) w każdym razie musisz ćwiczyć  ;)

Diabeł

Podpis zawsze był od 95%. Raczej się tu nic nie zmieniło.

Ghg

wszelkie podania odnosnie wilkolactwa prosze jeszcze raz wyslac do mnie. za opoznienia przepraszam.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.