dmg beha

Zaczęty przez Spider, 2010 09 14, 22:18:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Spider

Pytanie do ekipy/skrypterów:

Czy behemot dostaje bonusowy dmg od bazowego 90 str? Słyszałem, że u behemota nie liczy się siła bazowa, a dodatkowy dmg otrzymujemy przy 90+ zmodyfikowanej statystyki i to jest powodem zadawania przez beha większych obrażeń, niż normalna broń 2h. Jeśli nadal liczy się statystyka bazowa, to co w takim razie odpowiada za zwiększone obrażenia?

Prosiłbym o niewypowiadanie się osób, które doświadczenia mają tylko takie, że dostali kilka hitów od beha/lika.

spocik

Behemot
Nastąpiła naprawa skilla Zmiennokształtność:
- w miejsce mocno udziwnionego systemu naliczania dmg od behemota (który istnieje odkąd powstał skill Likantropia) wprowadziliśmy taki sam system dmg jak ma każda inna klasa;
- zabrany zostaje dodatkowy dmg od postaci behemota, który dopełniał stary system z punktu wyżej.
W wyniku tego, sumarycznie, dmg od zmiennokształtnych powinien się i tak zwiększyć. Ten zabieg był konieczny by mieć podstawę do robienia dalszych poprawek, gdyż poprzedni, nieczytelny i niejasny system naliczania dmg mocno to uniemożliwiał.

Jak to sie ma do powyzszego?

Od razu powiem, ze kolega ma racje.

W czym tkwi sek?

Wol

b tym ze dmg naliczany jest z str na blesie. jakby puszka dostala takiego blesa jak beh ranilaby tyle samo:)

spocik

Wol, a od kogo to wiesz? Tez mi cos swita, ktos cos mowil, ale nie pamietam juz dokladnie.

Wol

powiedzmyz e to sprawdzona imformacja i niech ta osoba sie wypowie sama bo niechcialbym przekrecac jej slow:)

Will

Cytat: spocik w 2010 09 14, 22:37:31
Wol, a od kogo to wiesz? Tez mi cos swita, ktos cos mowil, ale nie pamietam juz dokladnie.

DMG nalicza się od str z blessem, a nie od bazowego. Z kilka razy Ci to tłumaczyłem kiedyś na kanale...

Spider

Pozostaje pytanie odnośnie bonusu od 90 str bazowego. Czy działa on w przypadku beha/lika?

Will

Spider

Jednak przed zamknięciem chciałbym czegoś więcej, niż "pewnie".

Diabeł

A może inaczej - z jakiej racji miałby nie mieć? DMG ma naliczane jak każda inna klasa na serwerze.

Spider

Skrypter potwierdził, że łucznik tego nie ma, więc behemot równie dobrze też może nie mieć...

Hexin

Czyli jeśli beh bedzie mial jeszcze 90 str bazowego, to uderzy jeszcze mocniej? Może zamiast tego dmg niezaleznego od statow bazowych usunąć, a ten od 90 str zrobic taki jak teraz + zalozmy jeszcze trochę mocniejszy?

Spider

I dać szpony 2 polowe, wtedy każdy będzie happy. Dział propozycje to nie tutaj. Ja chcę się dowiedzieć jedynie czy ten bonus u beha działa - po tym można zamknąć.

Hexin

Tak wydaje się sensownie, bo beh 6/6 nie powinien naparzać tak jak teraz, czyli lepiej niz woj z 90 str z 2h. Takie mam odczucie, ale dobra, nie bede wszczynał znowu kłótni. Bonus od 90 str powinien mieć. Przy okazji zapytam czy to samo tyczy się łucznika? Ma bonus do dmg od 90 str?

Spider

Zakładałem jakiś czas temu temat i skrypter napisał, że łuczniku bonusu NIE MA. Ale proszę cię, jeśli chcesz wszczynać dyskusję pod tytułem "dlaczego", to załóż do tego osobny temat :)