Nadchodzi Wielki Festyn w Ocllo !!!!!!

Zaczęty przez Mortimer, 2010 09 27, 18:47:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mortimer

Słonce wisialo wysoko i leniwie nad zlotymi lanami zboz Ocllo, kiedy w budynku przyszlego ratusza zebraly sie najznamienitsze umysly Ocllo, ba, calej Sosarii !
- To sprawa wagi panstwowej ! - zaczal Jackee obserwujac bacznie zloty przedmiot stojacy na stole - W dodatku nie cierpiaca zwloki !
- O tak ! - dodal Ramirez - Waza sie losy naszego miasta po tym jak to smieszne, pomniejsze bostwo zdmuchnelo nam Kamienie Miejskie. Niewazna zreszta ...
- Mowicie o festynie ? - wtracil Macil
- Dokladnie zacny Hrabio, dokladnie ... - niziolek zamyslil sie na moment, po czym wyjal pioro z jednej z wielu sakw, atrament z drugiej i zdobiony pergamin z dziesiatej swej sakwy i poczal cos skrobac. Hrabia i Diuk Wolnego Ocllo wciaz prowadzili ozywiona rozmowe:
- Pewnie zjawi sie kilku nekromantow Hrabio, mam nadzieje ze nie przykladasz do tego wiekszej wagi.
- To coprawda zniewazenie wszechobecnej Matki Natury i jej praw, z drugiej jednak strony, nawet Ona potrafi dostrzec glebszy sens w tej imprezie, albowiem powiadam Ci drogi diuku - wiele winnych gron wzrosnie, a chmiel dotknie slonca, aby najprzedniejsze z alkoholi zostaly uwazone. Wiele sztuk zwierzyny morskiej padnie, i jeszcze wiecej rozmnozy sie za sprawa ozywczej magii Natury. Zas to co ujdzie z cial naszych uzyzni glebe, a ujdzie wiele powiadam Ci Diuku jedna i druga strona, podkreslam, jedna i druga ... tak wiec zwaz na slowe owe, albowiem powiadam ci wielkiej one sa wagi ! - druid skonczyl natchniony wywod.
- Taa ... - podsumowal asasyn - Jackee co tam piszesz ?
- Tresc ogloszenia, dla obwolywaczy miejskich. Mam nadzieje ze wladcy innych panstw pomoga nam rozreklamowac owa impreze, w przeciwnym razie uznam to za zniewage.
Niziolek rozwinal pokazny pergamin. Za cholere nikt nigdy nie wiedzial jakim cudem sakwy niziolka mieszcza tak olbrzymie rzeczy. Kumoszki prawia nawet, ze kiedys wyciagnal z sakwy zywa lame ! Na szerokiej powierzchni widnial napis:

"Ja Jackee Green, z woli ludu Wolnego Ocllo wladca tegoz. Pragne zaprosic wszystkich mieszkancow znanych nam swiatow na uroczysty festyn z okazji rozkwitu naszej rolniczej osady. Oznajmiam wszem i wobec, iz Wielka Amnestia stanie sie udzialem tych co stana we wlasnej osobie na ziemi naszego panstwa. Jak rowniez Zlote Azyle zostana nadane tym co wyraza chec uczestnictwa w owej imprezie. Zaczniemy zabawe 8 dnia astralnego, 10 miesiaca, roku Raydilowego 2010 okolo 16 piania Astralnego Koguta Swiatow ! Zapraszam Serdecznie !"

Chire

uff.. myślałam, że mnie to ominęło.. Będę na pewno w takim razie :D
Cowards die many times before their deaths. The valiant never tastes of death but once..

Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger..

Diabeł

Zasadniczo zły dział :P . Dlatego większość ludzi będzie myślała że już po :) .

Maelui

Wampirzyca leniwie przeglądała poczte. Dzień trwał i trwał jakby nie chciał się skończyć a słońce zajść wreszcie w pizdu.
-Nuda...-Kapłanka spojrzeniem podpaliła kolejny list miłosny a jego prochy opadły na podłogę zamkowego banku na kupke tych innych...
-Jeszcze większa nuda-Stwierdziła patrząc na dokument informujący o banicji. Ten również spłonął w jej rękach.
Odchyliła sie na krześle stawiajac nogi na stole przed nosem bankierki. Ta oburzona zaklęła cicho jednak odsunęła swoje papiery na bok i potulnie ucichła.
Wampirzyca przebiegła wzrokiem po rachunku z łaźni, ledwie zaszczyciła spojrzeniem list z wyznaniem, nie spojrzała nawet na wiadomość od władz miasta Cove a list od Klanu Smoka kompletnie zignorowała. Wydawałoby się że dzisiejsza poczta niczym nie przykuje jej uwagi...jednakże..
-O! Jackee Green zaprasza na festyn! I amnestia! No no...szaleją te niziołki ah szaleją!-Zachichotała pod nosem po czym spojrzała na bankierke-Jak myślisz w co się ubrac na ten festyn?

Rudus

Mort szajsnal sie w dacie  :]

8 pazdziernik

na 1 sie nie wyrobim :D
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Prorokpl

Jak można palić kolejny list miłosny ode mnie?  :-[. Ile razy jeszcze muszę pisać... ehh.

Ja też się stawie ;p (jak nie będę w szpitalu)

Lindi

Prorok napisz list żelazny ;D

ejj 8 ja nie mogę.. ładnie to tak?  :(
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Maelui

-O Bogowie! O Jejku!- podekscytowana wampirzyca  skakała wokół stołu bankowego niczym male dziecko- o mamusiu! wiesz kto bedzie?! Ktoooo?-Pytała się poirytowanej juz bankierki-Lothiel!!! aaaaa! teraz to w ogole nie wiem w co sie ubrać!

Lindi

Bankierka : Panience to we wszystkim ładnie.. ale najładniej to nago. Na pewno zrobi panienka piorunujące wrażenie. *uśmiechnęła się słodziutko*

:D

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

mart

"Panienko", do wampirzy?

CytatKici kici! Taś taś!...Do lwa, k*rwa? do lwa?
Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach, a najstarszym i najsilniejszym rodzajem strachu jest strach przed nieznanym.

Lindi

czepiasz się :D Ona już zamężna? Jeśli nie to nadal panienka  :P

Rudus

Zeby to raz...

Kheeeeem kheeeemkheeeeem....
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Lindi

Widzę,  że Rudus interesujesz się "plotkami ze świata" :P Może załóż Sosaryjski tygodnik plotkarski ;D

Rudus

Mialbym co pisac :P

Problemem byloby tylko wytlumaczyc skad ja biore takie informacje i jakim cudem wpadly w lapy mojej postaci ?

Listy anonimy ? :D
Ethanoll o ocllo

Lindi