modyfikację terenu

Zaczęty przez Nanuki, 2010 10 18, 14:51:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nanuki

czy modyfikacje terenu kosztują?

powiedzmy ze gdzies jest woda, i komus bardzo zalezy zeby zamiast wody pojawiła sie trawa? czy kazda modyfikacja bedzie weryfikowana i negocjowana z graczem, aby poza kosztem domku doszedł ksozt modyfikacji?

tak byloby fajnie

koszt modyfikacji w zaleznosci od trudnosci, powiedzmy od wyrwania 2-3 drzewek, po powiedzmy zbudowanie tunelu, czy zasypanie wody :)

zolta

z tego co wiem, jesli chodiz o budowanie mozliwe jest zrobienie wszytskiego, jak to uzasadnisz to juz od ciebie zalezy... wiec jesli bedziesz dysponowal odpowiednia kwota to pewnie da sie wszystko :D

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Nanuki

stad moej pytanie zolta, poniewaz Thazir w swoim poscie nie zamiescił czy to bedzie kosztowało, czy tez za freeko :)

Lindi

CytatSkładać zamówienia mogą jedynie burmistrzowie miast (chodzi o list z podpisem burmistrza, samo zamówienie może oczywiście "wrzucić" każdy posłannik).

Domyślam się że pewnie chodzi o modyfikacje miast?
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Prorokpl

Jak dokładnie taki list ma wyglądać? Ciężko w jednym liście sprecyzować jeśli będą to duże zmiany :).

Edit:

Ok już wiem, przy architekcie jest wszystko napisane ;D ale inne pytanie. Czy środki które są odstępne w skarbcu Księstwa wreszcie będzie można wyciągać czy po prostu tylko potrąca z tej kwoty?

Nanuki

CytatUdostępniamy niemal całkowitą przebudowę terenu dla graczy

to dla graczy czy dla wladcow miast? O_o bo jak to drugie, to super fajnie.....

Ared

Cytat: ^3 w 2010 10 18, 15:58:51
CytatUdostępniamy niemal całkowitą przebudowę terenu dla graczy

to dla graczy czy dla wladcow miast? O_o bo jak to drugie, to super fajnie.....

Dla graczy, ale zgłosić musi to władca miasta bo będzie to pobierane z kasy księstwa. I tutaj chodzi raczej o modyfikację w okolicy miasta...

Nanuki

z drugiej strony jezeli tkos by chcial zrobic cos takiego na własną reke, powiedzmy 5-10 mlnow, to nie da rady?

Rudus

I kazdy chcialby ^^

Narazie miasta... i tak pewnie bedzie mnostwo zgloszen
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Spider

Pytanie techniczne: Rozumiem, że każda zmiana będzie wiązała się z koniecznością ściągania nowych (całych) plików? Czy może będzie do ściągnięcia jedynie niewielka łatka nadpisująca jedynie wybrany fragment mapy?

miros

Spider: nawet jeśli trzebaby aktualizować to Thazir rzucił oriętacyjny termin raz na miesiąc więc nie powinno być to aż tak uciążliwe.

^MK

No żeby właśnie, ktoś sobie wymyśli cuda, a ja będę co miesiąć pliki zmieniał, bo ktoś tak sobie zarzyczył :D

Lindi

Dam nie musisz, ja omijam Ocllo szerokim lukiem bo żadnym sposobem nie jestem w stanie aktualizować plików mapy ;)

Nikt ci nie broni aktualizować mapy raz na 3 miechy jeśli sobie tego życzysz ;D
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

^MK

No ale jednak nie mam zamiaru omijać. Mam nadzieję, że gmi będą bardzo porządnie rozważać te zmiany i nie będzie ich miliony.

Lindii. Ocllo, nie occlo

Prorokpl

Cytat: Lindi w 2010 10 19, 09:03:54
Dam nie musisz, ja omijam Ocllo szerokim lukiem bo żadnym sposobem nie jestem w stanie aktualizować plików mapy ;)

Nikt ci nie broni aktualizować mapy raz na 3 miechy jeśli sobie tego życzysz ;D

Jeśli masz przez vinu nie przez loadera to po przegraniu plików nie zapomnij spatchować vinu ponownie  ;)