Łowienie pereł w ocllo

Zaczęty przez miros, 2010 10 18, 20:56:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

miros

Czy coś się zmieniło odnośnie Elitarności miast? Połowy pereł bardzo się zmniejszyły.

http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,462.msg317967.html#msg317967

Zathaniel

Yew dostało +1 kłodę/cięcie, jaki to ma związek z rybakiem?
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

^MK

W ocllo też Dużo mniej pereł

miros

Tak. Przepraszam moj bład.. chodzi mi o Ocllo.. dziekuję Zathaniel

Zathaniel

Skoro mowa o Ocllo to wtrącę swoje 3 grosze:
wędka nówka exp ohii:

~3-4h łowienia
- gainy dexa świetne
- 0 rybek magicznych( powinno być 2-3 minimum)

Wędka zwykła ohii również 0 magicznych ryb, na yew łowie normalnie. Co śmieszniejsze - 2 sieci na Ocllo: 0 magicznych ryb, 1 sieć koło Yew - 1-2 magiczne ryby :>
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

^MK

Pamiętam kiedyś wędką lub siecią w Ocllo pełno!!! Pereł. Teraz najgorzej ;)

miros

to może być spowodowane tymi szopkami co sie w ocllo robiły, ale poczekajmy na odpowiedź kogoś z ekipy..

ps. przed tym chwilowym wymarciem miasta do 7X% skilla wylowilem mnóstwo magicznych ryb i pereł.. teraz łowie 3-5 magicznych na godzine i 200 pereł..  ??? łowie i expami i zwykłymi od wendora.. sieciemi nie łowiłem i do teraz nie łowie.. nie mam porównania do innych miejsc bo łowie tylko tu.. :)

^MK

A to ciekawe. Też zauważyłem znaczne pogorszenie pomiędzy 6x - 7x w porównaniu do 8x - 9x- nawet 1xx. Może ktoś się skusi z ekipy i dokładnie przyjrzy się sprawie ?

Ropuch

Caly czas łowie i powiem tak: Niedawno przerzuciłem się na magol +9 przy gm rybaka. Wcześniej miałem +13 Zauważyłęm dosyć odczuwalny spadek ilości wyławianych pereł (sieci). Stwierdziłem że wywołane jest to po prostu za słabym magikiem. Aczkolwiek zbadam sprawę z magolem +15. Ogólnie to przy "starych" ustawieniach wód w occlo mając 113% rybaka powinno wychodzić conajmniej 3k pereł na godzine (średnio 3.4k pereł na godzine).
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Karcharot

az dzis sprawdze...

ogolnie z cudownym magolem wszystko leci... i magiczne rybki, i mapki i sosy i perly.

fakt.. duzo mniej jakos tego niz kiedys, i o dziwo str przestalo leciec (na nizszych wartosciach lecialo swietnie- tak, str, nie dex)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

zolta

karcharot na sieciach leci sila, na wedce dex.... po dobiciu do odpowiedniego poziomu gainy wracaja do starego dmkowego poziomu... :D

co do lowienia perel w ocllo moze juz zescie poprostu weeksploatowali cale zloza
:D

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Duck

Ocllo nie mialo bonusu do magicznych ryb, perły maja spory bonus przy lowieniu siecia, przy lowieniu wedka bardzo maly.
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

miros

Duck cały czas łowie wedkami i na prawde jest zauważalna róznica w polowach pereł jeszcze do niedawna, a teraz.. ale skoro mówisz ze nie ma bonusu przy wędkach to widocznie tak jest.. :)

Karcharot

Cytatkarcharot na sieciach leci sila, na wedce dex

gdy lowilem wedka to str gainowalo przyzwoicie, od kiedy lowie siecia nic nie wpadlo, a juz grube dziesiatki tysiecy perel wylowilem ;P
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Duck

There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*