wierny/skryto/berek/pp vs szaman/psonik/nekro

Zaczęty przez timon, 2010 10 28, 23:38:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

timon

Czemu jak wchodza nowe klasy dla maga to inwestycja 100 skilla daje bosst bez udupiania podstawy a jak cos wchodzi dla woja to sa same ograniczenia ?
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

Ghg

dlaczego jak wchodze po schodach to sie mecze, a jak schodze to przyspieszam? taka mechanika.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

timon

to mozna ja zmienic i nie tylko wsrod wojow ale i wsrod magow urozmajcic sklad chodzby na pvm niech szaman nie moze ssac many a psonik walic prota i czekago to bedzie ciekawiej i tez bedzie taka mechanika.
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

mirqxx

mam wiernego
nie czuje się uwalony
zrób sobie maga bez ograniczeń

Diabeł

Cytat: timon w 2010 10 28, 23:38:42
Czemu jak wchodza nowe klasy dla maga to inwestycja 100 skilla daje bosst bez udupiania podstawy a jak cos wchodzi dla woja to sa same ograniczenia ?
Pokaż mi maga górnika.

McDevil

Cytat: Diabeł w 2010 10 29, 10:40:50
Pokaż mi maga górnika.

Pokaż mi berka wampira.

Diabeł

Cytat: McDevil w 2010 10 29, 10:45:16
Pokaż mi maga górnika.

Pokaż mi berka wampira.
Pokaż mi wilkołaka/beha maga.

Sul

Cytat: Diabeł w 2010 10 29, 10:46:09
Cytat: McDevil w 2010 10 29, 10:45:16
Pokaż mi maga górnika.

Pokaż mi berka wampira.
Pokaż mi wilkołaka/beha maga.

Można mieć, super klasa. Will takim sobie lata. Ja też latałem i na prawdę mi się podobała.

Fajnie sobie chłopaki pogadaliście :)

Klasy dla woja są bardziej specyficzne, dlatego wchodzą z dodatkowymi ograniczeniami.
Weź jednak pod lupę bma, skoro tak wyliczasz. Ta klasa ma swoje minusy i plusy. Tak samo jak beh/druid.

Wiem jednak, że oczekujesz konkretnej odpowiedzi więc, żeby cię usatysfakcjonować udzielę jej:

Bo ziomy z ekipy grają magami i nie jest im w smak upośledzanie swojej klasy.

zel

Ciekawa uwaga. Chcąc korzystać z profitów płynących ze skilli wspomagających (Zatruwanie, Traperstwo, Ukrywanie, Wykrywanie) mag nie traci nic, a wojowi obcina się cios tarczą.

Podobnie jest z podklasami. Biorąc łucznictwo traci się puszkę i tarczę. Biorąc zmiennokształtność rezygnuje się z efektywnej gry pod ludzką postacią (traci się tarcze i broń dwupolową). Berek poza ograniczeniami w zbrojach i tarczach musi się liczyć z klątwą, brakiem pawęży, i blokadą leczenia zwykłą magią. Teraz jeszcze wierny z blokadą magowskiego blessa i prota.

Ciekawostką jest wampir gdzie główne minusy dla maga i woja (obrażenia od słońca) są takie same. Podobnie sprawa wygląda z bardem. Tu również i bard-wojownik i bard-mag mają swoje ograniczenia (co prawda różne, ale występujące dla obu klas).

Jednak główne podklasy maga (szaman, spirytysta, psonik) to tylko korzyści (mniejsze lub większe) i zero wyrzeczeń. Jedyny problem to na którą z nich się zdecydować. Wyjątkiem w tym wszystkim jest biedny BM, który nie dość że ładuje sobie pełno dodatkowych skilli to w dodatku dostaje mechaniczną obcinkę czarów ofensywnych.

ps
Diabeł sugerujesz ze to beh jest uwalony bo nie może mieć magii, czy że to mag jest uwalony bo nie może mieć beha? Bo nie wiem po której stronie się opowiadasz? ;P
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

Mashhad

Diabeł

Hehehe, dobre spostrzeżenie zel. Raczej uważam że obie klasy mają ten minus, że nie poużywają pełnych korzyści płynących z tych skilli.

@Sul - w zasadzie patrz wyżej. Więcej nie chce mi się dopisywać ;p .

Ograniczenia maga są tak naturalne, że w ogóle o nich zapominacie. Zapominacie o ograniczeniu zbroi, broni. Wierzcie mi, kiedyś na DM najpopularniejszy był nablessowany mag w płycie z halabardą...

Jasmine

nowa klasa to jest możliwość a nie wymóg. chcesz koxasz, nie chcesz zostawiasz jak jest.

pierwszy raz widzę żeby ktoś płakał dlatego że dali mu nową klasę.

Ghg

Cytat: timon w 2010 10 28, 23:49:19
to mozna ja zmienic i nie tylko wsrod wojow

wezmy sie i zrobcie? nalegam uprzejmie i wymagam kulturalnie.  ::)
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

mirqxx

a wojownik ma zbroje, która daje mu sporo więcej AR niż zbroja maga i bez ograniczeń może mieć skill obrona a taka tarcza to mu daje jeszcze więcej AR
zgroza...

^MK

A jak chciał bym zaznaczyć, że wprowadzając klasę wierny, udupiliście ZWYKŁEGO Puszkowca. A tak nie powinno być. Ze względów 1) nie każdy ma czas koxać nowy skill, 2) nie spełnia wymagan fabularnych (np. Ateista) 3) Koncepcja.

Te logowania do świątyni na 5 bądź mniej to nic nie znaczą. Bo gdy nawet zabraknie mu tej puli, jest zwykłą puszką.

Berek ma leczenie co 25, ograniczenia zbroi itd.
BM wolniejsze czary, ograniczony dmg czarami itd
Mag ograniczenia zbroi itd.
Luk ograniczenia zbroi itd.
To samo tyczy sie likow, wampow (dmg od słońca)

Każdy wie o co chodzi

Wierny:
Żadnego ograniczenia zbroi
Żadnego ograniczenia broni
Żadnego ograniczenia leczenia
Żadnego Dmg w postaci mechanicznej - patrz wamp

Same plusy... Co udupia z grubsza Klasę: Płyta.

Płyta nie równa się Wierny, przypominam