wierny/skryto/berek/pp vs szaman/psonik/nekro

Zaczęty przez timon, 2010 10 28, 23:38:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

^MK

Berek nie jest do pvm.(solo, jako dps do grupy moze byc)

Berek jest do pvp dla bogatych.

Berek jest do koxu, i zarabiania podczas koxu.

Miałem z 6 razy berka, wiem co mówię.

spocik

Cytat: Dam w 2010 11 02, 14:19:11
"Berek jest do pvp dla bogatych. (...)

(...) Miałem z 6 razy berka, wiem co mówię.

...

Nie wiesz co mowisz. Na pvp berek, czy lik, czy inna klasa - sa tak samo bogaci, a jednak skutecznosc zupelnie nieporownywalna.

Jaka jest roznica miedzy plyta wychodzaca na pvp w mithrilu, a berkiem, wychodzacym w exp demonie? ZADNA. Koszty praktycznie te same, ale berek nadal posysa.

Berek jest najgorsza klasa na pvp, ktore ma trwac dluzej, niz 5 ciosow na lebka.

Thiass

CytatBerek nie jest do pvm.(solo, jako dps do grupy moze byc)

Berkiem trzymalem bez problemu skarb demona  ;)
W pvp jest sytuacja prosta

Berek widzi maga - buahahaha co on mi moze
Berek widzi puszke - jak nie pacne go 2 razy a on mnie wcale to spadam i widzimy sie za pol minutki
Berek widzi lucznika- wracam do miasta  ;D (badz nie zdejmuje tarczy i tylko biegam)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Neron

miales 6 razy berka, kilka razy moze byles  na pvp, miales tak slabe staty ze nie byles przeciwnikiem - czyli sory nic nie wiesz ;)
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

Ari

Wierny na pvp to niestety niewypal ku rozczarowaniu nawet moim oraz osob ktore go zapomnialy po 100. Co z tego ze 5 min jestes ciezszy do ubicia ( mag ma skutecznosc taka sama ) jak 10 min wszystko go bije. Reactiv jest oslabiony do tego stopnia ze uzywac go nie mozna na pvp samego uzywac gdyz bez Ar jest nieefektywny. Normalna puszka ma ciagle prota i znacznie wieksze blesy. Dlatego tez Ainn z toba sie nie zgodze wiem ze nie masz wolnego skilla jednak ta 100 cos powinna dawac.

Nie sprawdzalem jeszcze pvm masowego moze byc te 5 minut zbyt krotkie nie wiem nie praktykowalem.

Frajda i zaleta jest 2 wojakow wybierajacych sie na cos mocniejszego i na zmiane bijacy mobka  to fakt :)

Do samotnego koxu / zarobku grania wierny jest rowniez swietny ze wzgledu na to iz nie wymaga maga i mocnijsze mobki bije sie lepiej i fajniej samemu.

BM:

Fajna sprawa ze w koncu widac Bmow innych magow niz pure i w koncu zostal poprawiony. Zobaczymy jeszcze w praniu odnosnie pvp nie widzialem by jakos potężnie wymiatał. Natomiast solujący wyrma to lekka przesada a rowniez o tym slyszalem jednak nie widzialem wiec powstrzymam sie od oceny.

Berek:

Coz statcap (ograniczenie na dexa ) uwalilo go faktycznie (rowniez lucznika) jak i inne osoby oraz klasy zrownujac wszystkich graczy do 1 poziomu i tracac na wyjatkowosci oraz zroznicowaniu osob na szardzie.  Wg mnie oraz wielu graczy to nietrafiona zmiana. Zawsze byli potezni magowie oraz legendarni wojownicy :-)

Ainn wiem ze nie masz miejsca na skillcapa jednak nie walczyles wiernym  oraz nim nie grales dlatego twoja krytyka jest bezpodstawna :*  

Thiass

Spoko neron ze przed ostatnim resem kamienia mialem berkiem 6x/8 i spoko ze mam slabe staty... to w takim razie pewnie trzeba miec 9/9 zeby sie wypowiadac
No ale ty jestes mistrzem pvp wiec dalej utwierdzaj ludzi w tym przekonaniu ze zabijasz sam 10 a kazdy boi sie wyjsc

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Neron

łał fajnie, ale chwalisz sie czy zalisz? nakrec filmik jak Teril ze swoimi 1xx/2x czy cos takiego, a ja dalej bede mistrzem ;]

Popatrz jak ty sie czesto udzielasz w pvp a jak inni to taka 'mała' róznica
Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !

Ghg

Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Robinton

Nie wydaje mi się, że wierny vs mag ma źle bo niby z jakiej paki, skoro ma zboostowane krytyki?

Ari

JA nie pisze ze ma zle poprostu nie ma wplywu na walke z magiem. Ma mniej hp ze wzgldu na brak blesow maga co w niczym go nie udupia w walce mag vs wojak 

MojoJojo

Dobra bo piszecie po czesci idiotyzmy wiec sie rozpisze:

1)Wierny 1 skill dajacy nam w sumie mnustwo plusow i jeden minus brak blesa zewnetrznego- Chcecie biegac non stop na procie rectivie wojem ? Aion chce na pvp rzucac kosa 2h ? moze avatara damy w systemie ON/OFF?
Ja powiem tak i tu do ekipy akurat pretensja ZLE ZROBILISCIE ZE DALISCIE SKILL KTORY JEST ZA DARMO I DAJE BOST BIERNY DO DMG Jak by koszta koksu pokrywaly sie z kosztami koksu necro lub druida to by kazdy widzial tylko zalety a nie wady ;)
2)BM tu prosba do aina piszesz glupoty wiec przestan robisz sztuczne zamieszanie , bm 6x i tankowanie demona?Chyba tego przyzwanego przez maga... MNIEJ KLEJU chlopie Smoki demony tankuje bez problemu bm wamp z silka graniczaca z dziewiedziesiecioma to raz wiec nie siej plotow, to dwa ze z tym wyrmem czy co to bylo ktos wczesniej zapytal powiem tak MNIEJ KLEJU. Idzcie na diete.
3)Berek Wreszcie ktos poruszyl normalna wade tego chara mianowicie (gralem berkiem zeby ktos nie komentowal...) Berek byl zrobiony tylko i wylacznie pod kontem niskiego uszczerbku na zdrowiu dlatego ma glownie skorki do ubrania, a skoro blokowano dexa powinno sie troche zmienic jego wspolczynnik ar poniewaz.... Berek z tego co pamietam byl robiony z zamyslem postaci z duzym dexem lekkim pancerzem trudno go trafic ale jak trafisz to mial uciekac bo heal co pol minuty(dla przykladu plyty placza jak dzieci w piaskownicy z psimi kupami ze maja heal co 8 sekund i to za dlugo, zmiencie sie na berka i miejcie co 30 sekund )a zrobiono taka wozidupe z niego .. czyli mag go nie moze zabic a plyta go lamie jak by byl ze styropianu.I tu by w sumie mozna bylo to zbalansowac...

"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Ari

Mojo na temat wiernego to fajne i totalne glupoty napisales nie majac pojecia o tym skillu. W koncu jakies zroznocowanie dla plytki i to udane. Dla mnie nauka jak i dla wiekszosci moze kosztowac x baniek jak sam  otym wiesz.

a nie chce mi sie tego komentowac ;-)

GOB

ja tam nie widze u wiernego zbyt wielu minusow, skoxanie 100 skila z zerowym nakladem kosztow a dajacy bonusy do krytykow i recla :)

dajcie mi mozliwosc skoxania takiego czegos u berka, ze zmarnuje 100 skila i dostane krytyki i recala i bede jechal dzien i noc zeby skoxac :)

a ze nie ma bonusa zewnetrzengo od maga, i po co

1 vs 1 ma swoje co trwaja na tyle zeby jeden z oponentow padl

na wiecej woj,mag vs woj mag tez pewno nie wyjdzie zle bo wierny odpali swoje bonusy i przez ten czas mu wystarcza

nalezy pamietac ze :Wierny może dalej używać białej i niebieskiej mikstury.

wiec ile to zmieni, dex bozowy sie liczy, z te kilka pkt hp, nieadekwatne do zysku w krytykach

ps. moze bzdury napisalem bo nie gralem wiernym ale mysle ze wiele od prawny sie nie mijam
ps2. a ze wiernym slabo na pvm bo nie ma prota od maga, zrobicie berka to zobaczycie co to slabo na pvm bez prota :)
bleeee

Ainn

Cytat: Ainn w 2010 11 02, 13:17:08
Samego wiernego obecnie bym nie zmienial.

Cytat: Ari w 2010 11 02, 19:14:12
Ainn wiem ze nie masz miejsca na skillcapa jednak nie walczyles wiernym  oraz nim nie grales dlatego twoja krytyka jest bezpodstawna :*  

Czytamy ze zrozumieniem  ;D Sorry Ari ale nie wiem o jaka krytyke Ci chodzi, chyba nie pomyliles posty ;)

Zgadzam sie z Licho i z Neronem... aczkolwiek postapil dosc pochopnie - minus wiernego to ze jest co jakis czas wylaczony z dobrej walki i tutaj bardzo przydaje sie szaman - ostatnio go nie bylo :D

MojoJojo

Powiem ci czemu bo skill byl przereklamowany to raz na starcie juz.Tak samo jak skryto BEDZIE PRZEGIETY! bedzie ich miliony!

Skandowaly tlumy.....

A prawda jest taka ze jak masz cos za darmo to czlowiek jest tylko czlowiekeim i zawsze bedzie marudzil skil mial byc smaczkiem i z tego co mi wiadomo mial byc bramka do roli dpsu dla woja na pvm oraz powiekszenia jego zasobow w roli suportu... i tak sie stalo...

Dla mnie powinny powchodzic skille dla plyty nie polegajace na samym "FIRE I OBY DO PRZODU" ale to moja opinia...
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.