Groźby graczy

Zaczęty przez Sakubh, 2010 11 04, 12:28:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sakubh

Czy takie groźby są tolerowane na DM? Wyganiam grzecznie gościa z miasta, a on mi grozi Bogami. To nie pierwsza tego typu sytuacja z którą się spotkałem. Czy takie coś jest tolerowane, że ktoś komuś grozi GM'ami? Poniżej wklejam screena z gry:

http://img819.imageshack.us/img819/5774/yreegrozi.jpg
Gracze dla serwera czy serwer dla graczy?

DzikiHL

Wiele osób uważa, że jak powie bogom to albo uzyska od nich pomoc albo przynajmniej kompletnie wystraszy osobę z którą rozmawia.
Myślę, że dać znać bogom se może. Jego sprawa
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Sakubh

Dać Bogom może dać, nie mam nic przeciwko. Tylko po co grozi drugiemu graczowi? To już gruba przesada.
Gracze dla serwera czy serwer dla graczy?

zolta

ja bym go zabil... tym bardziej ze masz screena dowodzacego jego beszczelnosci braku instynktu samozachowawczego.

'zglosze bogom" nie moze stanowic tarczy dla mlodych graczy nie szanujacych tych ktorzy przezyli tu juz kilka ladnych lat wkladajac sporo w rozwoj swiata....

parafrazujac ukaz carski z 1709 roku
Mlody w obliczu starszego winien mieć wygląd lichy i durnowaty, by swym pojmowaniem sprawy nie peszyć przełożonego.

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

AsYlum

Od tysięcy lat istnieją różne religie i wierzenia ;) Dotąd nie ma ani jednego potwierdzonego przypadku, gdzie modlitwa została wysłuchana przez bóstwo ;D

A tak serio, można zignorować takiego. Uznać, że gada od rzeczy.
<uninitialized object>

Ainn

Cytat: Sakubh w 2010 11 04, 12:28:32
Czy takie coś jest tolerowane, że ktoś komuś grozi GM'ami?

Ja bym Cie wsadzil do wiezienia za to ze go nie zabiles! Nieklimatycznie pusciles go wolno :/ Jest scena, gdzie przedstawienie??!?
RPG umiera  :P

Zartuje :)

Durnie wyglada takie "powiem wszystko bogom!", ale "gniew Saternosa dosiegnie Cie szybciej niz myslisz, jesli wygnasz mnie z tej kopalni" brzmi juz sensownie :) Wierzyc mozna w to co sie chce, a czasem sie to sprawdza :P Mnie raz zabil w miescie Kel wcielajac sie w straznika :P

Svennson

no nie wiem jak dla mnie to third aruvina :DDD
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Zathaniel

Niezła akcja ^^ ja zawsze za groźby "boskiej interwencji" zabijam jak za złorzeczenie czy też złe uroki. To już chyba wystarczający powód do uznania osoby za czarownika, dodatkowo zwłoki można .zniszcz-yć lub klimatycznie spalić :D
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

Borry

Na twoim miejscu zrobiłbym kombo dwuklik .oproznijpecherz .zniszcz. Głupotę trzeba tępić.

O_M_G

Takie akcje widzialem nie raz. Zazwyczaj kill + wysmianie gracza.

A ja przy okazji chcialbym zglosic zlamanie regulaminu przez 2 graczy bedacych na screenie.

http://www.dm-uo.pl/?pg=3 - Regulamin -> 3. Gra -> podpunkt 3 -> adnotacja F

Wjeżdżania na wierzchowcu do budynków publicznych, a także kopalni przy miastach. Wyjątki stanowią stajnie oraz budynki określone w indywidualnych prawach miejskich (zaakceptowanych przez GM), a także pogoń za uciekającą osobą.

I chcialbym poinformowac z tego miejsca wszystkich ze od dzis wszystkie wykryte przezemnie sytuacje w ktorych gracze beda lamac regulamin beda zglaszane na forum(tak nawet takie durne jak to ze ktos jest konno w kopalni). Dlaczego? aby serwer lepszym sie stal!

Ghg

sakubh takie zwykle "grozby" sa kompletnie ignorowane. zadna wymowka, jako przedstawiciel miasta masz prawo wyprosic pana. a jak nie chce to chyba wiesz co robili w sredniowieczu? chociaz z tymi konikami troche przesada.

ps: dla mnie to pan sam sie prosi o banicje lub lekkie naprostowanie moralnego kregoslupa.

ps2: kopalnia w minoc jest budynkiem okreslonym w indywidualnych prawach minoc i akceptowana przeze mnie. ::)
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

O_M_G

Ghg :

Budynek – obiekt budowlany trwale związany z gruntem, wydzielony z przestrzeni za pomocą przegród budowlanych, posiadający fundamenty i dach  - z mojej ksiazki do Budownictwa ;]

wiec kopalnia nie jest budynkiem wiec nie wiem jak mozesz go indywidualnie uwzgledniac. I prosze Cie nie badz obronca ucisnionych biednych panow na koniach bo jak pozwolisz jednym to bedziesz musial wszystkim :] mnie to wyglada na faworyzacje :]

DzikiHL

Dlaczego mam wrażenie, że pan O_M_G jest Yrre ze screena? Zemsta się szykuje? Bójmy się, nadchodzi atak nudnych screenów
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

ethanoll

Oficjalny kanał irc Księstwa Ocllo: #bp

Mashhad

odwracacie kota ogonem teraz