Groźby graczy

Zaczęty przez Sakubh, 2010 11 04, 12:28:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

^MK

Takie groźby są nie na miejscu, ;). Osobiście też paru takich agentów spotkałem ;p

Ps: Tak czytam sobie bany i blokady na informatyce, i ten temat. +1 do humoru dodaliście mi ;) A w szkole stres :D

Zathaniel

A wydawało mi się że temat jest o odwoływaniu się do świata rzeczywistego w rozmowie, natomiast zaczyna się tu pewien spór o zakaz wjazdu na wierzchowcu do kopalni.

P.S. na upartego podpiął bym to pod pogoń - kto udowodni że na 100% nie było potrzeby pościgu?
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

KusKus

Regulamin mowi:

Wjeżdżania na wierzchowcu do budynków publicznych, a także kopalni przy miastach. Wyjątki stanowią stajnie oraz budynki określone w indywidualnych prawach miejskich (zaakceptowanych przez GM), a także pogoń za uciekającą osobą.

Z tego co wiem to kopalnia minoc jest na terenie miasta minoc :D

Walczacy pod straza

Ari

Dlaczego przy bzpodstawnym oskarzeniu osoba skarzaca / zglaszajaca nie dostaje jaila ? to rowniez powinno dzialac i w drugą strone co by dalo wiecej czasu dla ekipy i mniej bzdur na glowie /  osob łudzacych sie że moze mi sie uda go wpakowac. Rowniez spotkalem sie Sakub niejednokrotnie z podobnymi przypadkami.

Sakubh

Dokładnie jak Ari pisze, powinny być również jaile za bezpodstawne oskarżenia graczy i okłamywanie GM'ów. Spotkałem się kilka razy z oskarżeniami o nieklimatyczne pk, sytuacja wyglądała tak, że gracz wysyłał screena z gry tak aby nie było widać całokształtu sceny tylko fragment w którym wygląda na bezmyślne pk. Mało tego gracz okłamywał GM'a że jest neutralem, a pech chciał, że pewien czas wcześniej ten "neutralny gracz" bez słowa zabił mi seconda (nie gram nim prawie wogle i nikt nie zna jego nicka).

PS. Mało tego ten neutralny gracz około 2 lata wcześniej był regularnym graczem PvP, a z tego ci wiem "flaga PvP" jest dożywotnia.
Gracze dla serwera czy serwer dla graczy?

Walczacy pod straza

Cytat: Sakubh w 2010 11 04, 16:43:00
Dokładnie jak Ari pisze, powinny być również jaile za bezpodstawne oskarżenia graczy i okłamywanie GM'ów. Spotkałem się kilka razy z oskarżeniami o nieklimatyczne pk, sytuacja wyglądała tak, że gracz wysyłał screena z gry tak aby nie było widać całokształtu sceny tylko fragment w którym wygląda na bezmyślne pk. Mało tego gracz okłamywał GM'a że jest neutralem, a pech chciał, że pewien czas wcześniej ten "neutralny gracz" bez słowa zabił mi seconda (nie gram nim prawie wogle i nikt nie zna jego nicka).

PS. Mało tego ten neutralny gracz około 2 lata wcześniej był regularnym graczem PvP, a z tego ci wiem "flaga PvP" jest dożywotnia.

A moze zwróc uwage na swoim kompanów gdy jeden z twoich kolegów prosił znajomego gma o nadanie jaila osobom które biją sie bez gildii, i PODOBNO zaznaczają mu reda.
Ponadto skoro flaga pvp jest dozywotnia to rownie bezpodstawne jest błaganie twoich kompanów i danie jaila innym osobm z powodu braku przynaleznosci gildyjnej, ale o tym mowi regulamin.

Admin skończ tą szopke.

Vilku

Kiedyś na Dm był jeden pan co straszył Bogami , jak niektórym wiadomo delikwent otrzymał odpowiedni przydomek i wszyscy go tłukli . Może i temu dać "mitoman"  ;D ;D i będzie wiadomo ze można lać bez skrupułów .
Straszenie Bogami raczej nie wychodzi na dobre , ale Sakubh po tobie bym się nie spodziewał takiego potraktowania sprawy . Wyrwać łeb i wywiesić przed kopalnia żeby inni tez wiedzieli czym to grozi .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Bazyli

Cytat: O_M_G w 2010 11 04, 13:34:24
(...)
A ja przy okazji chcialbym zglosic zlamanie regulaminu przez 2 graczy bedacych na screenie.

http://www.dm-uo.pl/?pg=3 - Regulamin -> 3. Gra -> podpunkt 3 -> adnotacja F

Wjeżdżania na wierzchowcu do budynków publicznych, a także kopalni przy miastach. Wyjątki stanowią stajnie oraz budynki określone w indywidualnych prawach miejskich (zaakceptowanych przez GM), a także pogoń za uciekającą osobą.

I chcialbym poinformowac z tego miejsca wszystkich ze od dzis wszystkie wykryte przezemnie sytuacje w ktorych gracze beda lamac regulamin beda zglaszane na forum(tak nawet takie durne jak to ze ktos jest konno w kopalni). Dlaczego? aby serwer lepszym sie stal!

mnie swego czasu ktorys GM powiedzial ze ten punkt regulaminu zostal wycofany, ze wladcy reguluja to we wlasnym zakresie w miastach i ze za to kar nie bedzie. a jak ktorys GM bedzie mial inne zdanie to mam sie powolywac na (tu nie pamietam, musze sprawdzic logi :P )
CytatQuot capita, tot sensus...

Ghg

Cytat: O_M_G w 2010 11 04, 13:51:48
Ghg :

Budynek – obiekt budowlany trwale związany z gruntem, wydzielony z przestrzeni za pomocą przegród budowlanych, posiadający fundamenty i dach  - z mojej ksiazki do Budownictwa ;]

wiec kopalnia nie jest budynkiem wiec nie wiem jak mozesz go indywidualnie uwzgledniac. I prosze Cie nie badz obronca ucisnionych biednych panow na koniach bo jak pozwolisz jednym to bedziesz musial wszystkim :] mnie to wyglada na faworyzacje :]

ja tu nikogo nie faworyzuje. przeczytaj co bylo nad "ps2" oraz potraktuj to jako ironie do twojej sprawnej znajomosci regulaminu. zeby za kazdym razem tak gracze reagowali na jaile (punkt x, podpunkt y - wiem, rozumiem i prosze o mniejszy wymiar kary) zamiast oklepane "za co?" i robienie z nas i siebie baranow to bylbym czasem nawet sie usmiechal, jak czytam takie rzeczy.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Skalaboss

Takie zachowanie powinno być surowo karane. Osobiscie nie lubie zabijac nubkow ale w tej sytuacji nie zastanawialbym sie ani chwili.

Nanuki

A przepraszam, co wy społeczniaki, robicie na koniach w kopalni? "we własnym miescie" macie tabliczke. moze 24h na ocucenie łebków, zamiast bawic sie w hipokrytów? wieś tanczy z wami chłopaki. zal.

Maelui

kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien.

kto nigdy nie wjechal do kopalni wierzchem...

Nath

*rzuca w Maelui*

I pewnie graczowi chodzilo o ten wjazd wierzchowcami do kopalni.

Vilku: Zeden, tak pamietamy jak grozil swa boskoscia  :)
Potrzebujesz pomocy?
#pomoc-dm - Zapraszam

Ksiestwo Skara Brae
#skara-brae

Fora Skara Brae i Trinsic
www.zdobywcydm2.fora.pl

Wilkolaki - Likantropy - dostep do nadforum
Podania: wilki.podanie@gmail.com  Lub PW

Neron

hm.. nanuk moze pocwicz i uzyj mozgu,a potem uderzaj paluszkami w klawiature jak malpka ;)

bede wjezdzac do kopalni na koniu ponieważ znam wladce ! wladca mi daje takie prawo(co jest glupota ograniczac regulaminowo, szczegolnie przy tak rozwinietym systemie ), bronie wkoncu tego miasta przed takimi gagatkami ;) nie bede sie szczypac z takimi ludzmi, jak ktos mysli ze jest bezpieczny to sie myli;) niektórzy poprostu za duzo sobie pozwalaja(nie raz sie z takimi sytuacjami spotkalem) i mysle ze sprowadzenie takich ludzi do poziomu jest jak najbardziej na miejscu;]

Ave LoA ! Padłeś ? Powstań !