Demonolog

Zaczęty przez Dragart, 2010 11 06, 12:52:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zathaniel

Tamer z potężnymi summonami to wystarczający plus, dodanie do tego pancerów/chimer (już nie mówię feniksa) byłoby miazga pvm pokroju imienny solo :D
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

DragoN

nie podpowiadaj  >:(
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Tinerot

DragoN jesteś na dobrej drodze do zawarcia w pytaniu odpowiedzi, kolejnego pytania, kolejnej odpowiedzi i od razu pretensji dlaczego taka odpowiedź a nie inna. A to umiał jak na razie tylko BlackDay ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Ainn

Cytat: DragoN w 2010 11 09, 15:08:18
Dużo użytecznych czarów to wielki plus :D

A o to połączenie 2 spelli to chciałem zapytać po prostu ;)

Ogólnie to klasa wygląda [ nie wiem jak się spisuje ] zaje....[ pewnie będzie cenzura więc ] świetnie

Ja bym chetnie popracowal jeszcze nad "Druidyzmem" i "Nekromancja" i tutaj mam pewne pomysly. Tylko ze... jesli  przyjmujemy, ze umiejetnosci musza sie od siebie roznic to nie mozecie plakac, ze X skill ma costam lepszego niz ja bo jest to oczywiste. Jeden skill ma X ale nie ma Y. Kolejna rzecz to balans... robimy kopie tego co juz jest wtedy nie narusza to balansu ;) albo wymyslamy cos nowego czego jeszcze nie ma, a narusza nasz "balans".

W przypadku magii dla mnie ten balans powinien polegac na tym, ze kazda klasa ma uzyteczne czary, ktore sie od siebie znaczaco roznia i ktorymi mozna sporo zdzialac chociazby w PVM, bo PVP to juz troche inny rodzaj balansu ;) Tutaj duzo mozna opracowac, ale pisanie, ze bless demonologa jest nie zbalansowany bo jest lpeszy od szamana (chociaz taki sam jak nekro) temu wcale nie sprzyja. Checie miec roznorodne skille czarujace, czy kopie z innymi nazwami i skladnikami? :)

Aiwass

"Checie miec roznorodne skille czarujace, czy kopie z innymi nazwami i skladnikami? Uśmiech" to czemu zostal skopiowany czar bless nethrila... pod inna nazwa i regami ?
ja praktycznie tylko dla tego czaru mam nekro... a demonolog ma jeszcze sporo innych przydatnych czarow... :D

DragoN

Balans powinien być na tej zasadzie co pisze ainn ;)

Co do mojego pytania na początku to po prostu nie wiedziałem o blessie nekro ;/
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Sadi666

Sul, czy Diabelski Chowaniec w zadowalającym tempie regeneruje manę, tak, że można by było obejść się bez medytacji :P? I jakiego rzędu liczby kryją się pod tą "potężną klątwą"? -30 do stata/skilli? Więcej? Mniej?

Sul

Cytat: Sadi666 w 2010 11 10, 23:27:59
Sul, czy Diabelski Chowaniec w zadowalającym tempie regeneruje manę, tak, że można by było obejść się bez medytacji :P? I jakiego rzędu liczby kryją się pod tą "potężną klątwą"? -30 do stata/skilli? Więcej? Mniej?

To jest do testów dla graczy zainteresowanych :) Regeneracja jest odczuwalna, dodatkowo masz ją w biegu. Chowaniec biega z prędkością konia.

Sadi666

Bardzo chętnie bym to wypróbował. Czy 50-60 Demonologii wystarczyło by, aby przywołać tego Chowańca? Tak to bym mógł do 50 zapomnieć medyte i sprawdzić ta regeneracje.

Ponawiam pytanie z PW: Czy dało by się tak zrobić, że ta regeneracja many jest jeszcze ciut większa, kiedy Chowaniec i jego Pan się nie poruszają?

Ainn

Sadi: nie sadze ;) i nie jest to czar dla koxu.

Thorus

wlasnie jak  wplywa  taktyka i anatomia na moc zaklec

Sul

Napisałem w newsie, że dmg czarów naliczany jest tak jak w innych szkołach magii.

Sadi666

Cytat: Ainn w 2010 11 14, 20:50:15
Sadi: nie sadze ;) i nie jest to czar dla koxu.

Nie, nie... Nie o to mi chodziło. Raczej w kontekście solo pvm. Żeby nie trzeba było czekać na odmedytowanie/regenerację pół godziny bez posiadania Medytacji.

BTW: Czy np. przy poziomie Medytacji 40% dało by się jej jakoś sensownie używać? Jak rozumiem częściej "nie możesz się skoncentrować" i sama medytacja jeśli się uda jest wolniejsza?

vorth

przy 40% medytyty musialbys medytowac mniej wiecej co corpa ;f od okolo 65 bodajze da sie juz medytowac nieco wieksze ilosci many

Sadi666

Trochę nie czaję. Jak to "co corpa"? Mam powiedzmy 100MP do odmedytowania. Przy 40% udaje mi się zamedytowac np. za 4 razem (bo wcześniej wyskakuje "Nie możesz się skoncentrować"), a nie jak normalnie za 1 oraz mana odnawia się wolniej niż przy 100%. Ja tak to rozumiem. Czy są jeszcze jakieś inne czynniki xD? Dlatego pytam się, czy tym Chowańcem dało by się wspomóc trochę kijową (ale zawsze jakąś) medytację na poziomie 40%?