Tamer

Zaczęty przez DragoN, 2010 11 18, 10:07:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

DragoN

Świetna sprawa, pojawił się nowy pet. Każda zmiana dodająca coś jest wielkim plusem ;)

Ale nasunęło mi się pytanie.
Dlaczego Tamer jako jedyna klasa dostaje coś dla siebie, czego sam nie ma szans zdobyć i wymaga to teamu 5 osobowego ( zapewne mocnego skoro testowali Wedrowcy i potrzeba 5 osób )
Pewnie pojawią się głosy, że Tamer jest przepakowany i to dlatego, że Mae klepie solo Demony imienne i tego typu sprawy. Ale prawda jest taka.
Zdobyć chimere solo to rzecz dla wielu ( większości ) tamerów niemożliwa, słyszałem o 2 osobach chodzących po chimerę solo.
Zdobycie Fenia solo to rzecz niemożliwa ( chociaż może jak ktoś ma fenia to jakoś da radę? )
Zdobycie nowego mooba to 5 osób ;)

Dla przykładu puszka wykopie sobie tyt na biernym na zbroję, berek mag ... no przyznajmy, że nazbieranie ognistych skórek to nie problem. Materiał na drewniane tarcze się kupuje, bo i tak jest tanie ohii u npca. Za regami u maga trzeba pobiegać tylko [ oczywiście nie mówię tutaj o sytuacji kupna gotowego przedmiotu, lecz o zdobyciu materialu potrzebnego na przygotowanie postaci do walk ]

Zaznaczam od razu, że nie jest to płacz, tylko czysta ciekawość. Skoro i tak Tamer może używać tych najmocniejszych to nie będzie każdy na nich jeździł i nie namnoży się ich pełno.

Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Karcharot

CytatDlaczego Tamer jako jedyna klasa dostaje coś dla siebie, czego sam nie ma szans zdobyć

no bo demonolog, psionik i inni wszystko zdobeda sami ;P

nie ejstes sam ;)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

DragoN

Karch .. nie powiesz mi, że muszą to zdobywać co chwilę ;) zdobycie czegoś raz a zdobywanie co pad / lag / zlamienie to inna sprawa ;)

Nie mówię tutaj o koxie bo z tamerem ciężko cokolwiek porównać, pod względem czasu poświęconego na kox ;)

ps. OK demonolog ma serca, które ponoć lecą w zależności od siły demonów, ale same jego spelle są bardzo mocne same w sobie ;) a poza tym lecą z piaskowych / lodowych / mistycznych więc to nie problem zdobyć ;)

Rey

Drag jakby byl latwiejszy dostep to beda kolejki.
Btw jest to nagroda za zgranie ekipy.

Jedyne co mnie martwi ze "balans" jest pod tych hardkorow, co bija sami smoka albo ida po chimere.

Ciekaw jestem czy tego nowego mounta mozna dosiadac?
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Bazyli

rey... jak jest "mount" to mozna... mount to po angielsku wierzchowiec... (albo jako czasownik: dosiadac)

mount =/= mob

mob = mobile - element ruchomy; czytaj potworek
CytatQuot capita, tot sensus...

DragoN

w newsie nie ma informacji o tym że jest to mount. Mae sprytnie wspomniał, że jest to pet. Czyli dopóki ktoś go nie oswoi i nie zrobi na niego 2 klik nie dowiemy się

Ainn

Czy ten mobek ma zastapic dawnego Feniksa, czy tez Feniks jeszcze sie pojawi?

Osobiscie czekam na "unikalne zwierzaki do tresowania, ala:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,20570.0.html

DragoN

Ja z newsa wywnioskowałem, że ten pet nie będzie jakoś super silny ;)

CytatBagiennemu smokowi pola nie ustapi.

Szmaglomea

Cytat: DragoN w 2010 11 18, 10:07:42
Dlaczego Tamer jako jedyna klasa dostaje coś dla siebie, czego sam nie ma szans zdobyć i wymaga to teamu 5 osobowego ( zapewne mocnego skoro testowali Wedrowcy i potrzeba 5 osób )

Zapewniam Cie - ja nie chce tego juz na oczy widziec. [to moj przypadek]

zel

Cytat: DragoN w 2010 11 18, 10:07:42
Ale nasunęło mi się pytanie.
Dlaczego Tamer jako jedyna klasa dostaje coś dla siebie, czego sam nie ma szans zdobyć i wymaga to teamu 5 osobowego.

Widzisz a mi (jako nie tamerowi) nasunęło się zupełnie inne pytanie:
Dlaczego Tamer jako jedyna klasa dostaje coś dla siebie, co jest tak zajebiście dobre, że zdobycie tego wymaga 5 osobowego teamu .

I mimo, że poważnie mam taką refleksję to nie liczę, że uzyskam na nie odpowiedź. Po prostu chciałem zilustrować, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

DragoN

zel ale ja doskonale wiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;) ale gdyby każdy stwierdzał, po co się odzywać skoro inni mogą sądzić inaczej, to nic by się nie działo ;)

Lindi

No ja tamerem nie jestem ale jako osoba towarzysząca na pvm DragoNowi widzę jak to działa...
Wybijamy sobie jakieś mobki [zazwyczaj niezbyt silne] i o! Jest coś do oswojenia! Super.. Cieszymy się aż tu nagle ZONK  Ups.. Dragon nie ma wystarczająco slotów żeby zabrać sobie mobka.
Żeby wyczyścić teren na którym jest coś do oswojenia potrzebuje mobka X który zabiera mu wszystkie sloty... no i co on ma zrobić? Dla mnie to trochę takie dziwne no ale cóż.. Ktoś tam na górze siedzi i to balansuje nie? ::)

Już zupełnie współczuje komuś, kto jest tamerem-niemagiem XD Bez portali itd.

Na zakończenie tylko powiem, że opisałam to wszystko dlatego, że nie rozumiem wprowadzania mobków dla tamera, których on sam [lub z jakimś wkoxanym na maxa kompanem] nawet ogromnym wysiłkiem, nie jest w stanie zdobyć.
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Borry

Czyli wg. ciebie niesamowity boost dla całej drużyny, któremu nie psuje się sprzęt, nie chce nic z lootu powinien być do zdobycia po ubiciu paru małpiarzy?

DragoN

Cytat: Borry w 2010 11 18, 13:59:16
Czyli wg. ciebie niesamowity boost dla całej drużyny, któremu nie psuje się sprzęt, nie chce nic z lootu powinien być do zdobycia po ubiciu paru małpiarzy?

Czyli wg Ciebie taki kompan jest 'niesamowitym boostem dla drużyny sam w sobie ? to idź połaź i postój obok peta. Nie lecz go nie blessuj nie odtruwaj i nie dawaj grzyba :D pomyśl co piszesz .. taki kompan to jak postać która z nim idzie bo jest wyłączona z innych rzeczy. Nie powysysa many, nie dpsuje sam w sobie itp ;)

mae

Nowy pet jest smaczkiem i nalezy go traktowac na rowni z tajnikami dla krawca/kowala/stolarza/majstra. Nijak ma sie do feniksa czy chimery. Mysle, ze pierwsza osoba, ktora go zdobedzie, juz po kilku minutach bedzie w stanie wam powiedziec, jakie jest zastosowanie nowego peta i do kogo jest adresowany.

Nikt nikomu nie kaze go samemu zdobywac. Za jakis czas bedzie pewnie mozna go kupic.