Tamer

Zaczęty przez DragoN, 2010 11 18, 10:07:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzikiHL

Potrzeba zdobycia czegoś w grupie wynika z ... faktu że gracie wspólnie na jednym serwerze. Kooperacja, wspólna zabawa, centralizacja. Chcecie pograć solo to odpalcie sobie jakąś grę nie-multiplayer.

Poza tym większość tych zwierzyn daje duży boost i potrafią pomóc. Oczywiście trzeba je leczyć i wspomagać, ale nas też. Logiczne, smok robi każdemu kuku.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

yacu

Oswajanie jest ciekawym skillem. Wg mnie obecnie traktowane jest jako dodatek do innych możliwości postaci. Skoksanie tamerki, grając normalnie, zajęło mi ok. 4 lata, bez ph, z mniejszą ilością mobów do oswajania, z ograniczeniami dotyczącymi braku gainów na wcześniej oswojonych i uwolnionych zwierzakach. Teraz doszły jeszcze ograniczenia w slotach (sumujące się z tymi na których jeździmy). 100% wetki trochę mnie rozczarowało, a człowiek chciałby żeby to nie był już koniec. Dlatego popieram propozycje i odnośniki jakie podał Ainn. Pomyślmy o tym pozytywnie.
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,20570.0.html

^MK

Lindi...

" Wybijamy sobie jakieś mobki [zazwyczaj niezbyt silne] i o! Jest coś do oswojenia! Super.. Cieszymy się aż tu nagle ZONK  Ups.. Dragon nie ma wystarczająco slotów żeby zabrać sobie mobka.
Żeby wyczyścić teren na którym jest coś do oswojenia potrzebuje mobka X który zabiera mu wszystkie sloty... no i co on ma zrobić? Dla mnie to trochę takie dziwne no ale cóż.. Ktoś tam na górze siedzi i to balansuje nie? ::) "

... Gdyby tamer mial tyle slotów by mogl pomieścić dużo mobów to by był przekoxany.

To tak jak by zbroi plytowej zabrac ujemny dex czy berkowi brak klatwy.

Rey

Mysle ze Lindi miala na mysli czasy gdy mozna bylo wsiasc na moba by oswoic tego drugiego.
Bylo to udogodnienie dla nie magicznych tamerow. Nie mozna bylo z obydwu naraz skorzystac bo by Ci zdziczaly.

Bazyl dziekuje za lekcje angielskiego. Wiem co to znaczy mount, ot taka mala dygresja slowna.

Dam nie. To tak jakby berkowi/ puszce zakazac nosic przy sobie drugiej zbroi.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

DragoN

Nie da się tego tak porównywać.

Mi nie chodzi o tego konkretnego mooba, a o całokształt ;) żeby zdobyć chimere, solo się nie pójdzie bo wyprawa ciężka, i nawet mocny skład potrafi paść.
Feniks jak każdy wie też nie jest łatwym moobem do złapania ( teraz w ogóle nie jest możliwe go złapać ) i mi chodzi o samo podejście, że tamer musi z kimś łazić złapać mooba bo samemu nie ma opcji. A nie ma się co czarować, ale w PvM poza chimerą i feniem przydaje się tylko pancerny smok ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Lindi

Rey właśnie mi o coś w tym stylu chodziło. Nie do użytku dwa na raz ale żeby można by złapać.. chociażby do pokeballa/ na łańcuch z kagańcem/ na 5 min żeby odstawić do tamera 
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

DragoN

nowy spec loot kaganiec :f daje + 10 slotow przy tamowaniu mooba na czas 5 min. moob slucha polecen za mna i stop ;)

Lindi

"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

kwiatek

Cytat: DzikiHL w 2010 11 18, 14:44:48
Potrzeba zdobycia czegoś w grupie wynika z ... faktu że gracie wspólnie na jednym serwerze. Kooperacja, wspólna zabawa, centralizacja. Chcecie pograć solo to odpalcie sobie jakąś grę nie-multiplayer.

Poza tym większość tych zwierzyn daje duży boost i potrafią pomóc. Oczywiście trzeba je leczyć i wspomagać, ale nas też. Logiczne, smok robi każdemu kuku.

Myślę, że jest to najlepsza odpowiedź jaka tu padła.

DragoN

Ten temat nie ma sensu, skoro wszyscy piszą o czymś innym. Chciałem zapytać o konkretną rzecz z konkretnymi argumentami ale coś poszło widać u innych nie tak.

Proszę o zamknięcie tematu.