Strażnicze truchła

Zaczęty przez Gofer, 2010 11 21, 21:31:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzikiHL

Ta rozmowa już miała miejsce i nie ma sensu jej ciągnąć w tym topicu
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Ghg

elfy i drowy maja gleboko zakorzeniona niechec do siebie, ale na kregoslupie zasad, ktore wzajemnie sobie narzucily. co nie znaczy, ze ta "wojna" musi byc oficjalna na kamieniu. przynajmiej tak bylo do tej pory, moge sie mylic. w tym wypadku kamien miasta nie ma tu nic do stosunku miedzy graczami, nikt nigdy nie krytykowal konformizmu zwiazanego z gra.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Duck

przesadzasz, straznik wali hity po staremu, ma duzo hp, ubrany w puszke nieexp z jakims mieczem, bedzie wart walki ?
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Bazyli

czy w zwiazku ze zmiana wojna musi byc zaakceptowana przez drugie miasto czy nadal mozna ot tak wypowiedziec ja kazdemu?
CytatQuot capita, tot sensus...

licho

Cytat: Diabeł w 2010 11 21, 22:34:08
Już ci kiedyś tłumaczyłem, że niektóre miasta mają wojny narzucone przez system opiekunów... Ale jak widać masz tak twardą głowę że do ciebie to nie trafia i lubisz ustawiać fakty pod siebie. Więc skończ już tą żenadę..
Jakbyś nie wiedział, to nie ma już opiekunów miast.
Jeśli postanowicie by zapanowało zawieszenie broni to sobie tak postanowicie.

Co do elfów i drowów - wojnę możecie sobie toczyć fabularną jeśli nie chcecie się bić, jak chcecie się bić to możecie się spotkac i ustalić sobie wojnę bez walk w miastach.

Wojny, sojusze, politykę, rpg itd tworzycie sami.
Każda wojna może mieć zasady, a jeśli pójdziecie na całość i Yew będzie chciało zażartej walki z Cove to wywołają sobie wojnę, przyjmą ją i będą się wybijali bo tego chcą władcy miast. Wtedy bedą mieli problem i wyniszczającą wojnę.
Chcieliście tego, a ja chciałem końca permanentnych wojen które nigdy się nie kończyły.
Teraz zaręczam że będą się kończyły i będziecie podpisywali pokoje a miasta słabsze nie będą wywoływały wojn miastom graczy pvp dla zasady bo się pokłucili o marchewki. A jeśli wywołają to będą mogli stworzyć prawdziwe sojusze polityczne na czas wojny.

Straż czerwona pojawi się pewnie po resie, bo musieliśmy ją dodać osobno bo ma inne skrypty.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

licho

Cytat: Bazyli w 2010 11 21, 23:40:25
czy w zwiazku ze zmiana wojna musi byc zaakceptowana przez drugie miasto czy nadal mozna ot tak wypowiedziec ja kazdemu?

Powinno być tak że miasto by przyjąć wojnę musi ją zaakceptować, jeśli wojna jest przyjmowana z automatu to jest to błąd do naprawienia.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

MojoJojo

Cytat: Gofer w 2010 11 21, 23:07:12
MojoJajo poczytaj stronę www o fabule. Elfy i Drowy mają pernamentny konflikt.

No i niech mi elfią straż wybija Drow kiedy chce jeśli zdoła, ale czumy średniomroczny pół pancerno ślimago szlam z Occlo też?

To mojojajo mialo mi ublizyc?

Macie wojne fabularna to miejcie , straz smiertelna jest ale nikt cie nie zabije bezpodstawnie .
bo nie masz wojen prawdziwych tylko 1 fabularna , w ktorej nikt nie ginie. Chyba ze wojna fabularna jest wymowka do tego by udupic reszte wojen ktore mamy z innymi miastami :)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

AbelarD

a co w momencie gdy nie ma osoby z uprawnieniami do zmiany straży? bo wydaje mi się że ta zmiana jest chora i za szybko zrobiona(zbyt drastyczna)........................ easy Frag easy Staff co nie gajs?

MojoJojo

Abelard wybierajac burmnistrza i jego swite wybierales z mysla o tym ze beda aktywni? ;)

Jak nie to chyba pora zmienic wladze ?:P
Zobaczcie kolejna dobra rzecz, osoba majaca obowiazki w miescie musi je wykonywac! SZOK! ;)
Shard LoA.
Yew + Minoc.

AbelarD

słuchaj nie będę tego komentował ludzie mają swoje życie swoje problemy. Całe życie nie opiera się na UO i tyle w tym temacie

Rudus

Wladca ma przycisk "przekaz wladze"
Trwa to okolo...
Czas dojscia do kamienia miasta + 4 sek przy kamieniu
Celowniczek i mozna juz dac wladze osobie ktora zrobi porzadek kiedy ktos nie moze.
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

AbelarD

tylko ze zanim ktoś się ogarnie to już ma Hordę przeciwników w mieście korzy czekają na fragi i staff za szybka zmiana zbyt drastyczna, w dalsza rozmowę nie wchodzę bo sensu to nie ma.

licho

Straż powinna móc wynajmować cała świta miasta, czyli strażnicy itd.
Jeśli nie działa to powinno być poprawione.

MojoJojo

licho tak ale oprucz straznika.
Im wyzej w hierarchi, tym wiecej obowiazkow.
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Prorokpl

Czy można nowym dać wierzchowca i działa to na starych zasadach? Póki co to ta nowa straż jest słaba (ale to prywatna opinia :P)