Strażnicze truchła

Zaczęty przez Gofer, 2010 11 21, 21:31:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Prorokpl

Straż jest pokraczna jeśli chodzi o bieganie, gubi się i blokuje na prostej drodze.

Karcharot

z chwila wprowadzenia smiertelnej strazy powinno sie sciagnac ograniczenie na ilosc, lub limit ten znaczaco zwiekszyc.

kazdy postawi tyle na ile go stac na pensje i stuff.

a jak miasto bedzie mialo 5 straznikow i jeszcze bedzie musialo ich porozrzucac po roznych punktach, to w przypadku smiertelnych npcow to to bedzie zabawka a nie straz :)
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Jackob

nie da sie usunac nowego vendora

Hektor

mi czegos takiego brakowalo od bardzo dawna i ta zmiana mi sie bardzo podoba
wrescie sojusze, wojny beda mialy sens i uzasadnienie
system wojny jest tak zrobiony ze nawet gracze pvm beda mogli uczestniczyc w atakach na miasta
5 straznikow napewno starczy, byle nie bylo sytuacji ze koxajac magie w banku bede slyszal ze "to nieklimatyczne"

bardzo niskie uklony w strone licho i ducka
jestescie wielcy i dziekuje :)

Spider

Chyba niektórym się mylą pewne rzeczy. Straż z reguły nie jest śmiertelna, robi się taka jedynie w WYJĄTKOWEJ sytuacji wojny. Jeśli decydujecie się na ten krok, to znaczy, że potraficie obronić i siebie, i miasto. Ograniczenie powinno zostać po staremu.

Nath

Cytat: licho w 2010 11 22, 11:09:32
Strażnikowi powinniście także móc dać konia. (nie tak jak wczesniej kilkanaście biletów, tylko zwyczajnie mu go dać)

Konia w sensie konia, czy konia w sensie wierzchowca? bo jezeli to drugie to nie dziala.
Potrzebujesz pomocy?
#pomoc-dm - Zapraszam

Ksiestwo Skara Brae
#skara-brae

Fora Skara Brae i Trinsic
www.zdobywcydm2.fora.pl

Wilkolaki - Likantropy - dostep do nadforum
Podania: wilki.podanie@gmail.com  Lub PW

Prorokpl

Cytat: Nath w 2010 11 23, 07:04:16
Cytat: licho w 2010 11 22, 11:09:32
Strażnikowi powinniście także móc dać konia. (nie tak jak wczesniej kilkanaście biletów, tylko zwyczajnie mu go dać)

Konia w sensie konia, czy konia w sensie wierzchowca? bo jezeli to drugie to nie dziala.

Nie tylko drugie ale też i pierwsze *zwierze odmawia posłuszeństwa*, nie da się dać konia ;/

MojoJojo

Cytat: Spider w 2010 11 23, 06:44:32
Chyba niektórym się mylą pewne rzeczy. Straż z reguły nie jest śmiertelna, robi się taka jedynie w WYJĄTKOWEJ sytuacji wojny. Jeśli decydujecie się na ten krok, to znaczy, że potraficie obronić i siebie, i miasto. Ograniczenie powinno zostać po staremu.

Ha! trafil sie ktos rozumny :) Wlasnie  ta zmiana ma na celu zlikwidowanie teoretycznych wojen.
Poprawienie dyplomacji,wtrowadzenie czegos takiego jak lenno, trybut,okupy za brak atakow,wynajem najemnikow,i wreszcie uwaga! Zeby gracze odpowiadali za wlasne miasta a nie skrypt :)

Ci co nie maja wojen nie odczuja roznicy :) Ci co dawali wojny na prawo i lewo beda mogli atakowac ale i beda atakowani.....

Proste jak budowa cepa :) (podpowiedz... cep sklada sie z trzymadla i czesci roboczej ;) )
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Badalaman

Zakladajac ze stare wojny zostana zresetowane z kamieni to nie bedzie mialo znaczenia kto kiedys je dawal a kto nie ;)

Tak naprawde wazne jest jak teraz bedzie wygladac wypowiadanie i przyjmowanie wojen.

MojoJojo

jak juz mowilem gdy miasto A bije miasto B poniewaz maja marcheki i kapuste, a w miescie A rosnie tylko salata, i wypowiadaja salaciarze wojne . To ta wojna nie jest akceptowalna ....

Lecz gdy Miasto A chce marchewek i kapusty ,a miasto B chce salaty, i bija sie nawzajem, ale wojny nie akceptuje ktoras ze stron, wtedy wojna powinna byc nadana silowo.

Co do kwestji samych dotychczasowych sojuszy....

Licho pokasowal wojny na kamieniach i dal wam naprawde duuuuze fory by sie dogadac miedzy soba by wojen nie bylo.I tu mam pytanie czy choc raz ze soba rozmawialiscie?
Caly czas pracowaliscie na papierowe sojusze , i sztuczne wojny teraz wojny sa realne, moze pora zwrocic sie do sojusznikow lub.... zastanowic czy bylo warto wypowiadac wojny z byle powodu, bo kolega mowil ..... Darzono w miastach do wojen i sojuszy teraz widac czy bylo warto....
Wiem ze to boli , ale tak juz jest , jak macie byle problem lcicie na irca i forum, nie mozecie czegos zrobic w grze?
Podpowiem...
Dogadac sie, omowic problemy z mieszkancami, omowic warunki pokojowe z najezdzca?

Zorganizowac obrone? Zmienic wladze ? Wywalic z miasta osoby wszczynajace wkonflikty?
Jest pelen wachlarz mozliwosci , tylko trzeba go dojzec, a nie odrazu wygwizdac.

Badyl piszesz non stop i starasz sie cos usprawnic nie grajac wogole.... Dziwne zachowanie ale postaram sie je zrozumiec....
Shard LoA.
Yew + Minoc.

KAroln

Straz dalej reaguje na komenda "idzcie do"
<Fel> wyjebane mam w ten shard ;]
Ranking DM ->Najbardziej aktywni (Najdłuzszy czas online):Felixor Aigelo

MojoJojo

Cytat: Badalaman w 2010 11 23, 14:15:21
Zakladajac ze stare wojny zostana zresetowane z kamieni to nie bedzie mialo znaczenia kto kiedys je dawal a kto nie ;)

Tak naprawde wazne jest jak teraz bedzie wygladac wypowiadanie i przyjmowanie wojen.

Badyl zerknij na to z mojej perspektywy.Skoro miasto A i miasto B mialo wojne tydzien temu.I teraz w obu miastach wioda prym te same osoby/frakcje/gildie. W ktorych umyslach nawet nie ma takiej opcji jak porozmawiac wspolnie, o pokoju.  To te wojny beda powracac.

I glupota by bylo ze nagle jedna ze stron nie akceptuje bo dostanie lanie.Niech to rozwiaza jakos typu oddawanie lenna drugiemu miastu przez miesiac, trubut jednorazowy. zmiana wladz.
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Badalaman

Ale Ty nie jestes adminem ani nawet GMem, Twoja perspekltywa niema nic do rzeczy ;)
Wazne jest to na co zgodzi sie ekipa. To bedzie element zmiany ze straza.
Bo z perspektywy jednego z miast danwiej majacych wojne, teraz moze sie jej nie oplacac odnawiac - wlasnie ze wzgledow mechaniki strazy ;)

MojoJojo

Badyl gracze wszczynaja wojny, a nie gmowie , mechanika, skrypty.

Hmm skoro perspektywa gracza nie ma nic do rzeczy to poco wogole tu piszesz?

Po co wszyscy tu wogole piszemy?

Licho !!!! Asylum!! Will!!! Duck!!! Rudusie!!!  To prawda co pisze badylius?

Wiem... to byl jeden wielki spisek, my wpadamy na pomysly, ktore juz dawno wymyslila ekipa, a forum jest po to zeby sie z nas smiali!!Ze wpadamy na te pomysly tak pozno!

Do tego z pewnoscia Will nie kara za pk bezpodstawne, chyba ze kogos nie lubi!! Bo skoro pisza tu ludzie tak wiarygodni w imieniu graczy rpg ,ze tamci sa pekowani non stop! Bez slowa w bankach , w lasach, w jaskiniach,na morzu, na ladzie, w grze poza gra! Podczas snu, w pracy, i wogole. To ty will sie nam tu poprostu obijasz, i nic nie robisz, twoja swita porzadkowych chyba rowniez. ;d

Do tego co najgorsze!! Ludzie nie grajacy obecnie wiedza co sie zmienilo , co nalezy poprawic , a co najwazniejsze , ze mimo braku udzialu w pvp/pk/pvm wiedza ze ich klasa jest nie grywalna! A jak!

Pewnie Tinerot podpowiada co jest grywalne a co nie ! Ty Tin zawsze cos zepsujesz! Tak to moze by sie logowali,i sprawdzali co jest grywalne a co nie.....

No i nie moge pominac tutaj oczywiscie tego.... Jakim cudem przeinacza sie to co sie dzieje.....
Skoro teraz sa ostre walki pvp, jest masowe pk , czemu wypowiadaja sie ludzie w 90% z walczacych frakcji? Ktorych nagle bije sie w miastach? Dlaczego nikt nie powie ze taka Lindi Paluszek dalej chodzi i nikt jej nie zaczepia?Taki Bystronosy Malkolm? Bo to nie gracze pvp/pk zabijajac takiego masz Kare stosowna do wykroczenia. A widzac osoby aktywne w 100% pvp/pk ktore narzekaja ze straz nie chroni juz "rpgowcow", to nic innego jak reakcja na to ze ich zabito w miescie, a nie graczy ktorzy nie biora udzialu w walce....

Shard LoA.
Yew + Minoc.

Karcharot

MojoJojo

wygraj w wyborach na wladce w jakims miescie i w imie klimatu powypowiadaj wtedy wojny komu nalezy itd.

NIC, absolutnie NIC Ci do tego, komu ja np wypowiem wojny a komu nie wypowiem/odmówię przyjęcia.

bedziesz wladca, bedziesz mogl robic co chcesz.  aktualni wladcy tez moga to robic... przyjmowac, wysylac, odmawiać.
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D