Zmiany w Szamanie

Zaczęty przez DragoN, 2010 11 25, 13:14:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

spocik

Taki mana drain bedzie bezuzyteczny - za malo wysysa, za dlugi cast, szkoda czasu, bo mozna rzucic cos ofensywnego, co przyda sie bardziej.

szaman

Może ciekawszym rozwiązaniem by było jakby np. to "zdradzieckie ciało" w wersji dla szamana zjadało na tej samej zasadzie manę lub staminę. Też z delayem, też wszystkim i tez 50% castującemu jeśli znajdzie się w obszarze działania.

DragoN

o to co s! pisał ;)
spocik jak twierdzisz, że za słabe to nie o sile mana drain a o sile mana vampire ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

Agrival

Ja jako szaman jestem bardzo zadowolony z nowego działania burzy. Nie wierze w szczere intencje osób, które mówią że to nieciekawie że działa podobnie do zdradzieckiego ciała i proponują w zamian jakieś beznadziejne właściwości. Dla mnie ktoś chce mieć monopol (niekoniecznie dla siebie ale dla swojej grupy w której jest lub będzie demonolog) na ten ciekawy czar, który można użyć do naprawdę fajnych akcji.
Proponowanie by burza zamiast zabieranie życia to zabierała staminę czy manę to po prostu chęć upupienia szamana ledwo w chwilę po daniu mu czegoś fajnego.

Jeśli komuś przeszkadza podobne działanie czaru szamana do czaru demonologa to może zaproponujcie zmianę w czarze demonologa, ale wątpię ze tak chętnie to zrobicie.

Czar jest po prostu świetnym pomysłem, zupełną nowością nieznaną dotąd w historii dma i bardzo fajnie że i szaman ma możliwość korzystania z niego.

DragoN

Agrival.  Kłócić się nie będę, pomimo, że dla mnie nie bardzo wiesz o czym mówisz ;) choćby demonolog o którym mówisz jest nekromantą ;)

Dodatkowo masowe zabieranie many jest słabe :D ?

No ale mniejsza ;) jeśli ktoś chce masówke to ma in vas pora i tak i tak niezależnie od tego co będzie z burzą ;)

Dla mnie jako dla postaci nie PvP spell jest średni [ ale nie zly !! ];) i ciekawszy by był ( chociaż może przepakowany ) gdyby można było rzucić go na mooba i dopiero jak dostaje dmg to atakuje nas za to ;) na zasadzie rzucenie nie prowokuje, lecz efekt już tak

Agrival

Ok pomyliłem nekromantę z demonologiem ale tym samym mój post ma nadal sens - wg mnie to grupa/grupy mające nekromantów chcą monopolu na ten czar. Mam tu na myśli graczy PVP i właśnie o zastosowaniu tego czaru w PVP myślę.
Dlatego właśnie s! który należy do nekromantów proponuje zmiany u szamana i jego argumenty na zmianę są wg mnie nieszczere.

Jak zabieranie many zamiast hp w takim czarze jest takie super to absolutnie nie mam nic przeciwko by to czar nekromanty miał taką właściwość. Jeśli tylko zechcą.

Jeśli porównujesz trzęsienie ziemi do nowej burzy to znaczy że to tobie zabrakło wyobraźni w zastosowaniu burzy w pvp. Obecnie są to absolutnie dwa różne czary o całkowicie innym zastosowaniu.

Aiwass

Agrival ale o jakim monopolu mowisz... kazda frakcja pvp ma nekromante to raz... a dwa... ze zawsze moze ktos skoxac sobie nekrusa .. to nie jest zabronione....

ps. czy czary demonologa i psionica tez daja krima tak jak nekro ?(tak samo toga)? bo szamana to wiem ze nie daja...

DragoN

Cytat: DragoN w 2010 11 26, 12:26:22
Dla mnie jako dla postaci nie PvP spell jest średni [ ale nie zly !! ]

Cytat: Agrival w 2010 11 26, 12:48:26
Jeśli porównujesz trzęsienie ziemi do nowej burzy to znaczy że to tobie zabrakło wyobraźni w zastosowaniu burzy w pvp.

brakuje mi wyobraźni pvp bo nie gram PvP i się nie znam na PvP. Ja piszę tylko o PvM i pod względem PvM taki czar w manęprzydał by mi siębardziej niż w dmg ;)

Ale niech będzie jak jest. Zmiany w szamanie i tak są jak dla mnie wypasione ;)

Lindi

Kochana naturo pomóż mi zabić tego gościa bo ma fajną zbroję!

No kurcze szaman nie powinien być robiony pod pvp tylko pvm -_-
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

DragoN

PvPowcy wybaczcie jej acz nie wie co mówi :F

Borry

Cytat: Lindi w 2010 11 26, 13:13:59
Kochana naturo pomóż mi zabić tego gościa bo ma fajną zbroję!

No kurcze szaman nie powinien być robiony pod pvp tylko pvm -_-

Kochana naturo pomóż mi zabić tego smoka bo ma fajny loot!

Faktycznie, brzmi dużo lepiej.

licho

Borry mistrz ciętej riposty  ;D
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Ainn

Chwytajacy korzen - ten czar powinien spowalniac moba. Tylko jednego. Moze lekko ale na dluzej, lub na krotko ale mocno, w kazdym razie inaczej niz necro. Pomoze to szamanowi w walce z silnymi i bardzo szybkimi mobami. Nie kazdego rajcuje puszczanie przywolancow/petow/puszek przodem.

Brakuje mi u szamana 1 czaru do solo PVM :) Zastanowcie sie nad tym. Skoro psionik i demonolog szybciej odmaniaja - na rozne sposoby, to szaman i spirytysta moglby na rozne sposoby spowalniac.

DragoN

Za pomysłem Ainna z korzeniem ;) niech spowalnia na jeden ze sposobów ;)

Sadi666