Zmiany w Szamanie

Zaczęty przez DragoN, 2010 11 25, 13:14:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zathaniel

Czemu zabrano taniego in lora?

Czemu Gniew nie działa na graczy? zmniejszałoby choć nieznacznie - 5-10%
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

szaman

Cytat: Agrival w 2010 11 26, 12:48:26
Dlatego właśnie s! który należy do nekromantów proponuje zmiany u szamana i jego argumenty na zmianę są wg mnie nieszczere.
To nie wiem, może nie manę ale dla mnie bez sensu jest to, że spirytysta i szaman mają 2 identyczne czary o takim samym, dosłownie identycznym działaniu tylko o innej nazwie.

To może w imię balansu zróbmy tak:

Zbierzemy do kupy czary szamana/nekro i wampa włóżmy je do jednej księgi zaklęć i dajmy im tylko różne "klimatyczne" nazwy stosowne dla każdej klasy. Wtedy nikt nie będzie miał monopolu na fajne czary;)

Idąc Twoim tokiem rozumowania to ja poproszę o błog. natury w wersji dla nekro. Dajmy mu klimatyczną mroczną nazwę, zmieńmy grafikę i dźwięk i składniki. Bo szaman ma monopol na błog natury... Nie no proszę Cię... Tak można by długo wymieniać...

spocik

Cytat: Lindi w 2010 11 26, 13:13:59
Kochana naturo pomóż mi zabić tego gościa bo ma fajną zbroję!

No kurcze szaman nie powinien być robiony pod pvp tylko pvm -_-

Nie chce Ci brzydko odpisac, bo nawet Cie lubie, ale dlaczego Lindi uwazasz, ze szaman ma byc postacia stricte pvm? A psionik? A demonolog?

Kazdy mag, kazdy woj, kazda klasa na dm2 jest zarazem pvp jak i pvm.

Wnioskuje, ze ekipa jeszcze nie zajela sie Twoja ukochana klasa, dlatego probujesz sil w szyderze w tym topicu.  ;)

---------

Drogi s!

Dlaczego jestes az tak bardzo przeciw zrownaniu zdradzieckiego ciala i burzy szamana? Mozesz po prostu zmienic klase na szamana, skoro uwazasz, ze nagle staje sie on taki fajny. Padl juz w tym topicu argument. Co prawda zalosny, ale...

Popieram wypowiedzi Agrivala w tym topicu, nie mam nic wiecej do dodania, podpisuje sie pod jego slowami.

Dzieki rowniez dla ekipy, bo zdecydowano sie ruszyc pare zaklec szamana, ktore byly po prostu strata regow i many.

szaman

Jestem ogólnie przeciwny klonowaniu czarów. Był moment, że szaman, wamp i spirytysta mieli zrównane całkowicie 4 czary ofensywne. Takie działanie zabija różnorodność klas.

Sadi666

Popieram s!. Taki pseudo balans jest bez sensu... Coś za coś, niech czary będą podobne, ale nie identyczne. Niech różnią się małym szczególikiem, unikalnym efektem. Tak jak kiedyś było z bojówkami, każda miała swoje wady i zalety :). To były piękne czasy :).

Sul

Zdradzieckie ciało różni się efektami graficznymi od Śnieżnej burzy, więc różnorodność jest. Zejdźcie proszę z tego tematu, chyba, że macie zamiar rozpatrywać wszystkie zmiany w obu szkołach magii pod kątem tego jednego czaru. Jeśli to drugie to napiszcie od razu, nie będę tracił życia na przewijanie tego tematu.

Ainn

Ok to poprosimy w ramach chwytajacych korzeni o jakas forme spowoleniania moze byc chociazby dluzsza a o slabszej mocy.

Sadi666

Nie no.. mówię tylko, że popieram... Nie umniejsza to jednak Waszej pracy :D. Tak jest o niebo lepiej niż kiedyś :). Oby tak dalej :).

yacu

Cytat: mae w 2010 11 26, 01:12:17
Ja mam propozycje na poprawe burzy dla szamana:
czar castuje sie tyle samo co corpa i tyle samo zjada many; pojawia sie celownik i wskazana istota zostaje raniona jak corpem... ale tak troszke mocniej i zjada tez 30 many; dodatkowo czar przechodzi przez lustro i mamy 5% szansy, ze mobek najzwyczajniej taktownie sobie umrze :) Acha, zapomnialem dodac, ze czar nie przerzuca na nas moba.
Chciales byc dowcipny?
A wracajac do temtu, to zaproponowalem spowolnienie jako efekt dodatkowy burzy. Ale mozna by je uzyskac tak, jak zaproponowal Ainn.

Gofer

MOWA O PURE SZAMANIE

Znalazłem błąd logiczny w zmianach w szamanie. Po zmianie regów i wywaleniu gniewu natury (wcześniejszy corp) szaman nie posiada ofensywnego czaru z ogólniedostępnych składników (już nie mówię tanich). Fala wymaga cytrynów, pszczołami można ubić moba, ale to chyba nie tędy droga.

życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

DragoN

PURE SZAMAN nie musi być postacią ofensywną, w tej chwili ma bardzo przydatne zaklęcia do osłabiania.

Ubiegając twój argument, że pure szaman ma gorzej niż inni bo nie ma corpa.
Pure szaman to 3 skille. Możesz dobrać do nich coś co Ci zastąpi corpa ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

fenri

DragoN: pure szaman to 4 skille, tak samo jak pure mag. Nie rozpatrujemy na dm'ce klas bez bojówki. Ten argument Gofera ma akurat sens. Ja tylko uważam, że klasy nie powinny być identyczne, albo prawie identyczne. Dużo fajniej wygląda taki demonolog czy psionik niż szaman w wersji maga z podemienionymi grafikami i dwoma dodatkowymi czarami. Te zmiany IMO są całościowo bardzo fajne, ale wydaje mi się, że nie powinno się na tym poprzestawać. Dalej można z szamana usunąć bless (bo są ogólnodostępne miksy), przywołanie enta, uzdrowienie.
Zamiast tego dać ten czar który spowalnia, albo przykładowo aurę, która zabiera manę lub staminę jeżeli ktoś zada nam obrażenia fizyczne. Enta można podmienić na przywołańca, który się nie rusza ale gra pieśń barda (tą co regeneruje hp).

Gofer

Dragon grałem wcześniej pure szamanem ponad rok. Ta zmiana powoduje, że pure szaman musi być tamerem.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Fozomat

Miejsce gniewu zajęły węże, nie wymagają one już łusek co czyniło je drogim czarem.

DragoN

To ja powiem może inaczej.
Jak dla mnie zmiany są genialne, i jakiekolwiek zmienianie obecnych spelli na rzecz corpa z inną grafiką będzie krokiem wstecz.

Nie mówię tutaj, że nie upupia to pure szamana, bo napewno utrudnia grę ;)

Ja osobiście bym zmienił jedną rzecz. Coś z entem. Dobra propozycja padła z 'leczeniem stacjonarnym' ;)
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.