Banshee

Zaczęty przez SiS, 2010 12 04, 23:13:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aion

Cytat: fenri w 2010 12 04, 23:51:27
Albo ja czegoś nie rozumiem, albo ta klasa to jest jakieś darmowe pvp. Po pierwsze dostaje kombo w postaci czar, okrzyk paralizujący, czar. Po drugie w zasadzie na przemianie nie nosi przy sobie nic poza workiem z kilkoma składnikami.

czyli zgon kosztuje Cie - 1 k :P
a woja przewaznie 150-200k :D

ryzyko zgonu - duze
ryzyko straty - zadne

ryzyko zysku - ogromne ;D
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

SiS

Czytajcie dokładnie.

Ograniczenie do 10 czarów bądz 15.

Brak bojówki.

Brak zbroi, blesy i prot zależny jedynie od skilla.

Banshee dostaje 7 okrzyków. Użycie jednego blokuje użycie pozostałych na określony czas (w minutach, uzależniony od umiejętności banshee). Każdy krzyk wymaga odpowiedniej ilości wyjców lub esencji (wyjce - banshee, esencja - wróżki).

EDIT

No tak Aion. ..

Wypowiadasz sie, nie znając zaadnych wartosci blesow etc.

Papa Smerf

Cytat: Aion w 2010 12 04, 23:44:56
czy okrzyk dziala jak czar z celownikiem czy rzucany jest po zakonczewniu "castowania|?

Aionku jakże fajnie by było, gdybys przed wyslaniem posta sam spróbował odpowiedzieć sobie na swoje pytania, po UWAŻNYM przeczytaniu newsa.

Skoro okrzyki działaja obszarowo (czyt. WOKÓŁ banshee) to po co celownik??
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Dragart

N o, ale jak ktos na przemianie wbiegnie w grupe wrogow i zacznie castowac masowke, to nie mozna mu jej wybic bo jest niewrazliwy na ataki. No i ma okrzyk paralizujacy.

Will

Właśnie... Chętnie też się dowiem jaki to stuff banshee potrzebuje na PvP oprócz worka regów...
Cytat: LindiJak gracze rpg muszą żyć z pk to niech gracze pvp żyją z rpg.

Aion

Cytat: Corv w 2010 12 04, 23:58:49
Cytat: Aion w 2010 12 04, 23:44:56
czy okrzyk dziala jak czar z celownikiem czy rzucany jest po zakonczewniu "castowania|?

Aionku jakże fajnie by było, gdybys przed wyslaniem posta sam spróbował odpowiedzieć sobie na swoje pytania, po UWAŻNYM przeczytaniu newsa.

Skoro okrzyki działaja obszarowo (czyt. WOKÓŁ banshee) to po co celownik??

pozwolilem sobie zmodyfikowac i prosba o odpowiedzenie na moje pytanie :

Banda PVMowcow robi grube pvm.
Czatuje na nick Bunshee z ukrywaniem i zakradaniem.

RZUCA globaal paraliz.

Moze zyskac wiele
nic nie straci...

to taki hmmm mass skrytobojca hehe :)

ot - moja dykgresja
plaga tez jest obszarowa a ma celownik..

No wiec - klasa bunshee jest klasa darmowa wrecz na pvp :)

skoro i tak nie moze nosic zbroi wiec ma 0
skoro moze sie ukrywac i zakradac moze ladnie kampic pod zwolakmi przeciwnika etc.

kontrowersyjne
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

licho

Aionn załóż okulary, klasa to Banshee/Wróżka a nie Bunshee.
Bushido będzie na dzień Górnika  ;D
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Will

A ile trwa cooldown między przemianami?

Ja idee klasy rozumiem, ale w obecnej formie wydaje mi się lekko przegięte, że nie muszę mieć na sobie nic, mam jakiegoś dziwnego invula, blassa na int, siłę, prędkość konia, dodatek do resa czego już w ogóle nie czaje. Przepraszam, ale gdzie ta klasa ma minusy?

Prosiłbym o ich wskazanie, bo na pewno ktoś przy opracowywaniu musiał o nich myśleć.

licho

Will, poczekaj na pierwsze osoby które to zrobią.
Skryto też był masta przegięty na papierze, Psio też.

Osoba z ogromnym doświadczeniem będzie dobra, ale zapewniam że każdy przeciętny gracz za którego gra easy znudzi się bardzo szybko w pvp bo będzie padał od każdego w chwilę, i mało osób wyda cały skillcap i parę baniek po to by być jednostrzałowym poddenerwowywaczem na mass pvp.

Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Will

Skryto nie rzuca plagi mając invula i po chwili poprawiając wszystkim okrzykiem na paraliż -_- ...

Sul

No to tak. Banshee wpada z okrzykiem i paraliżuje wszystkich. - Koncepcja fajna, ale skoro nie sprawdzaliście tego, to nie wiecie czy efekt okrzyku jest instant czy może jakieś ułomy to opracowujące i piszące wpadły na to, żeby efekt nie był instant?

Dwa, widzisz banshee rzucającą masówkę? Odsuń poza zasięg, albo bądź kozak i zacznij rzucać swoją, na to banshee invula nie ma. Widzisz biegnącą na ciebie banshee? Zacznij rzucać masówkę, jeśli ona też zacznie, twoja masówka wejdzie pierwsze i rozproszy jej, bo banshee ma 0 bojówki.

Ja rozumiem wasze zainteresowanie tematem, ale nikt jeszcze z was nie sprawdził co i jak działa, ale już każdy widzi tutaj masakratora w każdej dziedzinie.

Co do nieśmiertelności na pvm też o dziwo to sprawdzaliśmy i nawet dobre makro w euo nie da nieśmiertelności.

Thazir

Ok to teraz ja:
Czy mając druida mogę się nauczyć nekro? Który skill będzie zablokowany wówczas podczas bycia ludziem? Nekro czy dru? Czy obydwa?

Sul

Cytat: Thazir w 2010 12 05, 00:52:31
Ok to teraz ja:
Czy mając druida mogę się nauczyć nekro? Który skill będzie zablokowany wówczas podczas bycia ludziem? Nekro czy dru? Czy obydwa?

Tak jak już pisałem kilka razy, jak masz dru i nekro, to rzucając czary dru ucina ci powoli nekro i w drugą stronę to samo. Mając np demonologa i dru, nie rzucisz czarów demonologa.

Ragnall

Pomijając udziwnioną mechanikę ... Dlaczego banshee/wróżka ?
Nie mógł to być Pure Mag/Arcymag/Czarodziej/Czarnoksiężnik/Wiedźma/Czarodziejka/etc. skoro ma możliwość łączenia kilku szkół magicznych i zerowaną bojówkę ?

Fajnie, że DM wprowadza nowe klasy ale proces ten przyjął charakter masowy i mam wrażenie, że cierpi na tym jakość finalnego produktu.

CytatOd dnia dzisiejszego żadna szkoła magii nie wymaga znajomości podstawowej magii. Tak więc można zostać "czystym" nekromantą czy demonologiem.

Zakładam że Szamanem też tylko, że Ekipa pozbawiła go przystępnych zaklęć ofensywnych do gry solo.
Zamrożony.

Snibril666

A necro nie ma jak sie leczyc do gry solo, jakis problem?;>