Banshee

Zaczęty przez SiS, 2010 12 04, 23:13:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gofer

Właśnie właśnie Ragnall wieszaj na ekipie wogry :)

a pro po - czy przy używaniu przez banschii danej szkoły magii ona wzrasta?
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

fenri

Aha!

Tu jest pies pogrzebany! Kurcze, nie od razu to widać, ale faktycznie. Każde obrażenia przerwyają cast. Czyli fiolet w banshee i szarża. To imo niemal całkowicie rozwiązuje problem pvp. Niemal, bo dalej uważam, że banshee powinno coś tracić na zgonie.

Ale mam jeszcze pytanie do pvm. Rozumiem, że banshee legalnie może podejść pod exo i zapuścić mana vampire w loopie? Wiem, że może dostać masówką, ale nie widzę też problemu, żeby ospkryptować taką ewentualność. (if #hp < #maxhp). Pewnie raz na 10 razy takie coś się nie uda i banshee padnie, ale wtedy po prostu wraca do stojącej kawałek dalej ekipy po wskrzeszenie i nowy worek zawierający 300 regów. Ten sposób odmaniania to 96 za mechanike czy mechanika banshee?

McDevil

Cytat: Licho
Czy nie jesteśmy wspaniali?   ;D

Dowalę offtopem, ale co tam. Jak jeszcze dacie paczkę na świeta, to chyba walne sobie dziare <3 Licho na klacie ;<

BeLikeBird

Czy nie jesteśmy wspaniali?   ;D
A ja tylko doczytałem newsa do miejsca:
CytatNie może posiadać następujących umiejętności: ........ muzykalność.
I dalej już nie czytałem  :-\

licho

Cytat: McDevil w 2010 12 05, 10:02:00
Czy nie jesteśmy wspaniali?   ;D

Dowalę offtopem, ale co tam. Jak jeszcze dacie paczkę na świeta, to chyba walne sobie dziare <3 Licho na klacie ;<

Szukaj dobrego salonu  ;D

Cytat: Ragnall w 2010 12 05, 01:43:50
Pomijając udziwnioną mechanikę ... Dlaczego banshee/wróżka ?
Nie mógł to być Pure Mag/Arcymag/Czarodziej/Czarnoksiężnik/Wiedźma/Czarodziejka/etc. skoro ma możliwość łączenia kilku szkół magicznych i zerowaną bojówkę ?

Fajnie, że DM wprowadza nowe klasy ale proces ten przyjął charakter masowy i mam wrażenie, że cierpi na tym jakość finalnego produktu.

Dobrze że już się przyzwyczaiłem do tego że wiecznie marudzisz.
Nie mógł być, z jednego prostego powodu.
Osobą która wymyśliła pierwotny projekt był Ghg, Ja osobiście mam wielki szacunek do jego pracy fabularnej i chciałem by ten skill nazywał się tak jak on tego chciał.
Z kilkunastu jego projektów klas wybrałem jeden który uznałem za ciekawy, gracze w opracowaniach go urozmaicili, ja go trochę zmodyfikowałem i mimo dodania później wróżki by jasna strona mocy też ładnie wyglądała nadal chciałem by nazywał się tak jak chciał tego Ghg.

Klas na razie starczy i tu chwilowo zamykamy temat.
Teraz jeśli tylko skryptowe umiejętności wystarczą idziemy na podbój terenów które na DM są nie podbite.
Zakładajcie sztormiaki.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Ragnall

Snibril: Żółtą Spirytystą coś nadrobisz, a fioletową Szamanem już niestety nie.
licho: Banshee bo projekt Ghg. Wrożka bo dobra strona mocy. OK. Jednak co z potencjałem solo poszczególnych szkół magicznych ? Wejdzie jakiś odpowiednik Fireballa/Lightninga dla każdej z nich ? Czy przyjmujecie, że Szaman wspiera swoje pety z Oswajania, podobnie Demonlog z demonami itd. więc nie wejdzie nic?
Zamrożony.

DragoN

a Ja robiłem krzyki na podforum 'opracowania' i mnie nie wpisali ;(

DM roxa !! Ekipa roxa !!

Niedługo pokończą się Wam pomysły na klasy :D i na inne zmiany :D

Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

licho

DragoN przepraszam, już to naprawiam.
Nie martw sie, pomysłów jest dużo.

Ze skilli na tapecie jest berek i psio, póki gracze sobie dyskutują to poczekamy co tam się wykluje a my mamy nowy plan.

Ragnall nie wiem o co ci chodzi.
Jest tak jak jest, u szamana pewnie dojdzie jeszcze jeden czar i to wszystko.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Papa Smerf

Cytat: Aion w 2010 12 05, 00:09:21
ot - moja dykgresja
plaga tez jest obszarowa a ma celownik..

Taka moja dygresja.
Plaga jest obszarówką celowana, wycia Banshee sa obszarówką WOKÓŁ Banshee. Dostrzegasz subtelną różnicę?
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Snibril666

Zólta u spirytysty jest do dupy, wiec nie mow ze cos nadrobie ;>

Aion

Cytat: fenri w 2010 12 05, 07:47:39
Aha!

Tu jest pies pogrzebany! Kurcze, nie od razu to widać, ale faktycznie. Każde obrażenia przerwyają cast. Czyli fiolet w banshee i szarża. To imo niemal całkowicie rozwiązuje problem pvp. Niemal, bo dalej uważam, że banshee powinno coś tracić na zgonie.

przeciez na castujacego banshee nie dzialaja obrazenia fizyczne tylko magiczne obszarowe..... wiec  fenri jak przerwiesz czar?
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

Rudus

dmuchawka skrytobojcy ?
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Rey

Czegos tu nie rozumiem... Co z ta akcja wyslijmy Aiona na wyspe? ;)

Ale dosc marudzenia.
Panowie brak mi slow. To jest niesamowite co z tych pikselkow potraficie wycisnac.
Dziekuje.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Spider

Czy na banshee działa przerywanie castu? Dla przykładu cios tarczą - dmg nie wchodzi, ale czy przerwie cast i zdejmie osłonę przed dmg?
I ponawiam pytanie o koszty klasy: co taka banshee traci przy zgonie oprócz regów? Nie zauważyłem nigdzie wcześniej odpowiedzi na to pytanie.

fenri

Dobre pytanie. To samo odnosnie .ciosów. DMG nie wchodzi, ale czy efekt wchodzi? Paraliż czy rozproszenie?

Aion: na banshee działają obszarówki. Fiolet to obszarówka, tak samo jak eksplozja. DMG przerywa czar, jesli masz 0 bojówki. Oczywiscie pewnosci nie mam, ale tak przypuszczam.