NOWE ZASADY: regulamin pvp..

Zaczęty przez wilq, 2010 12 07, 20:11:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diabeł

Cytat: timon w 2010 12 07, 23:28:17
zakaz pk na peruce, incognito oraz inncyh sposobach na ukrycie imienia. I nie obchodzi mnie ze to klimatyczne ze skrytobojca ma peruke, bo jak wiadomo pk jak i pvp z klimatem ma niewiele wspolnego max 3 bindy.
Więc automatycznie zakaz na pvp dla wilków? :>

timon

Cytat: Diabeł w 2010 12 07, 23:31:35
Cytat: timon w 2010 12 07, 23:28:17
zakaz pk na peruce, incognito oraz inncyh sposobach na ukrycie imienia. I nie obchodzi mnie ze to klimatyczne ze skrytobojca ma peruke, bo jak wiadomo pk jak i pvp z klimatem ma niewiele wspolnego max 3 bindy.
Więc automatycznie zakaz na pvp dla wilków? :>

wilki to inna inkszosc maja zawsze to samo nocne imie
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

Spider

Wilki jako grupa fabularna ma chyba zakaz udzielania się w pvp, a behemoty mają swoje dzienne imię, więc jaki problem?

KusKus

Cytat: Will w 2010 12 07, 20:34:51
- uciekanie na sam widok agresora pozwala na PK wobec niego.

BUAHAHAHA dobre!
Nie spodziewalem sie tego tekstu od Ciebie :D

Nanuki

Jako gracz PvM: Dac mozliwosc bicia każdego, z minimalnym powodem.

Jako były gracz PvP: PvP jest nudne. dlatego w nie nie gram

mirqxx

1) większe kary za łamanie regulaminu skoro już jest :) 2 "ostrzeżenia" 96h i 7 dni powinny rozwiać wątpliwości co wolno a czego nie, za 3cim razem perm.
2) za "żal klimatyczne pk" typu "patrole delucji" przy bramie britt kary większe niż za pk bez słowa.
3) a najlepiej to za maelui. coś na zasadzie flag i skończą się problemy i regulaminy.

zolta

Cytat: Zathaniel w 2010 12 07, 20:47:48
Karanie użycia .wiezienie jak za mechanike.

a prosze o podstawy czegos takiego ?
Czemu jako komorzy miasta nie moge uzyc wiezienia na jego agresorach ?

Jak wspomniane bylo to wczesniej, wynaczyc strefy freepvp, z zonowaniem, komunikatem o wkroczeniu na teren pvp gdzie gracze beda sie mogli mordowac bezkarnie bez slowa i klimatu, poza tym terenem zasady jak dotychczas....

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Agraeld

oddac pvpowcom troche greenu ! zrobic im wypas polane i niech sie biją.

Wol

danie greena nie ludziom pvp  nic nie zmieni zrozumcie to. nie ma ronicy czy bija sie na greene czy pod britt. pvp to cos innego niz szukanie fraga;] i w tym szukaniu fraga jest problem. moze jakis skrytp informujacy ze osoba z flaga pvp wlasnie zaatakowala kogos?;p [bez flagi ofc]

DzikiHL

To jest temat o zasady a nie temat o propozycjach do wprowadzenia dla graczy pvp.
Był temat w propozycjach o battlegroundach, obszerny, poszukajcie.
O free zonach też był, na szczęście nie przeszedł. To głupota
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Lindi

-surowsze kary dla tych co łamią regulamin
-nieco więcej współczucia dla ofiar [nie grających pvp] od strony GMów a nie.. "mógł cię pknąć bo puścił emote"  

Kiedyś byłam spkowana za czerwony beret! i było uznane że tak można.. no litości...

-najbardziej mi się podoba propozycja lui.. oflagować wszystkich i pilnować.
-zakazać pkować na zasadzie "dawaj stuff!" "wyskakuj ze zbroi"
-zakaz bicia się w miastach/miejscach zaludnionych  [zazwyczaj ginie ktoś kto się w ogóle nie bił]

-no i na koniec.. niezbyt to pvp ale proszę o uregulowanie sprawy pkowania przez ścianę magią [zarówno ludzi jak i mobków]
Do tej pory jak zgłaszałam pkowanie moich mobków w zagrodzie słyszałam że tak można.. a chyba 3 dni temu powiedziano mi że pkować mobki w domu można.. tylko tych w zagrodzie nie. Może by tak jedna wersja?
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

DzikiHL

To może inaczej:
Zacznijmy od ustalenia jasnej definicji:
- gracza PvP
- gracza PvM

Mało kto z Was zauważa, że na tym shardzie są osoby które nie zajmują się czynnym PvP ale z racji swojej koncepcji i postaci jaką odgrywają mają prawo klimatycznie kogoś zaatakować i zabić. Nazwałbym je RP-PvP.
Mało kto też pamięta, że osoby takie jak właściciele i strażnicy miast często są zmuszani do wtrącenia się w sprawy innych osób. Mówię tu o atakach graczy pvp na graczy pvp w mieście jakiejś osoby. Taka osoba powinna mieć prawo działać. Nie jest ona jednak graczem PvP. Mało kto też pamięta, że są takie osoby jak złodzieje, i też trzeba ich karać za swoje postępowanie. Niestety nie da się takiej osoby zatrzymać i wyrwać jej rękę, karą jest zazwyczaj śmierć.
Niektórzy z nas, jak Lindi, uważa chyba że zabicie kogoś za coś to już pvp... To nie jest muminkowo ludzie.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Zathaniel

Cytat: zolta w 2010 12 08, 09:03:30
Cytat: Zathaniel w 2010 12 07, 20:47:48
Karanie użycia .wiezienie jak za mechanike.

a prosze o podstawy czegos takiego ?
Czemu jako komorzy miasta nie moge uzyc wiezienia na jego agresorach ?

zolta nie grasz pvp więc to na pewno nie o tobie. Druga sprawa że władze miast ( choćby vesper ) potrafią dać binda ".wiezienie Atak na miasto" tuż przed zgonem bo wiedzą że bez tego stracą staff. Użycie takich przywilejów w PvP powinno być uznane za mechanikę.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

zolta

Cytat: Zathaniel w 2010 12 08, 09:51:40
zolta nie grasz pvp więc to na pewno nie o tobie. Druga sprawa że władze miast ( choćby vesper ) potrafią dać binda ".wiezienie Atak na miasto" tuż przed zgonem bo wiedzą że bez tego stracą staff. Użycie takich przywilejów w PvP powinno być uznane za mechanikę.

aaa to wiezianie siebie ... albo ziomow zeby nie padli.. to to fakt.. to mechanika i jak najbardziej zasluguje na 96 :D

IN STEEL WE TRUST

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
[/i

Walczacy pod straza

-brak obowiązku przynależnosci do gildii pvp, osoby majace przypiętą łatke pvp i tak doskonale wiedzą kogo mogą bić a kogo nie powinny (osobiscie mam w dupie wasze kamienie fragów, bylem im przeciwny i nie mam zamiaru sie w nie bawić)
-surowo karać zgłaszanie i nabijanie reda przez osoby mające przypietą łatke pvp.
-możliwość bicia osob pvm, bawiacych sie w rpg z UZASADNIENIEM ( osoby te czesto czują sie bezkarnie wiedzac ze nikt nie jest w stanie ich ruszyć)
-surowe karanie uzycia .jail przez osobe pvp (pozdro thiass).