NOWE ZASADY: regulamin pvp..

Zaczęty przez wilq, 2010 12 07, 20:11:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

KusKus

Cytat: Maelui w 2010 12 09, 18:37:55
ciekawe co by bylo jakby tacy rpgowcy sie skoxali i zaczeli was jechac do słabej ;)

Dawaj, czekamy O_o

Tania prowokacja...

Pollack

To tez juz przerabialem. Nie pamietam zebym wysylal wtedy GMpage..:)

Ragnall

Trzeba wrócić do tych czasów. Niech PKerzy mają ciepło w mieście :P
Zamrożony.

Maelui

Spider

Ja chętnie wrócę. Zapominasz, że straż wtedy spała, a całe miasto siedziało z zegarkiem w ręku schowane pod BMem ;]

KusKus

Hmmm i berka ktory bral cala straz na klate i biegal pod miastem!

pozdrawiam w tym miejscu Toshiro :P

Vlad_R

Cytat: Dameis w 2010 12 09, 15:26:54
Vlad głupoty piszesz. Nie każdy chce zajmować się pvp na DM.
Taki z ciebie cwaniaczek, bo masz doświadczenie. Mniej cwaniakowania, więcej obiektywizmu.

sory ale to ty teraz piszesz glupoty

wrocilem na dm po hmm 7 latach chyba jakos tak, i zaczynalem grac od zera, uczylem sie wszystkiego na nowo
kiedys nie bylo skryptow, autotargeterow, czarowania w biegu etc wiec duuuuuzo sie zmienilo od wtedy kiedy ja pamietam - kiedys robilo sie wszystko "z palca"

tutaj wszystkiego uczylem sie od zera na nowo, tak samo pvp - spytajcie gorgiana on mnie jako pierwszy pacnal kilka razy i nie plakalem z tego wzgledu, ale pewnie dlatego ze pamietalem co do dobre stare pvp ( a i mialem staty ala 5/5/5 )

teraz tez praktycznie nie gram i moje pvp 1h raz na kilka dni pozostawia WIELE do zyczenia
ale spytajcie dysana czy innych jak sie uczylem grac pvp z nimi jak czesto padalem? naprawde niewiele w porownaniu do tych co grali sporo dluzej

nie cwaniakuje, bo w pvp jest ze mnie sredniawy kolezka, ale jak widze to muminkowo na dm rodem z wowa to mnie sie serce kraja

trzeba poprostu myslec i uczyc sie a nie plakac i poddawac sie

McDevil

Jak już gadamy o "starych dobrych czasach" to moje początki na pk wyglądały tak, że latałem z kijkiem od vendora w czarnych zbrojach, miałem zbindowane 2 czary, a in mani rzucałem sobie stojąc z boku klikając na ikonkę czaru. :] Nie każdy jest od razu mega pr0 pekerem, tak jak nie każdy umie po 2h nauki zagrać na gitarze itd.

mirqxx

Cytat: Skalaboss w 2010 12 09, 09:28:34
To, ze pseudoredy takie jak robhary i inne zabijaja dla stuffu to nic nowego. Wytlumacz mi po co mam kogokolwiek zabić z kim nie mam zatargów dla stuffu skoro mam z 500 różnych setów i mam sprzętu do końca świata. Chaos neutrali po prostu nie rusza. Nie jeden raz interweniowałem na vt, ze neutrali sie nie bije. Co innego jak klimacisz, a jakis gbur ci mówi żebyś wypierdalał bo MY sobie bijemy smoka i przeszkadzasz. Wtedy jedynym rozwiązaniem pozostaje sprowadzić kolesia do parteru i wpisać .zniszcz.
BRAWO.
Cytat: zethaiks w 2010 12 09, 09:35:30
Dla satysfakcji. Dla rywalizacji sprawdzenia sie. Dla usmiechu na twarzy. Dla adrenaliny ze sam mozesz pasc i stracic. Dla pokazania kim jest chaos na swiecie .
dlatego warto zabic jezeli nie masz z kims zatargow nawet.
Od zalania dziejow mordercy nigdy z nikim nie rozmawiali nie dyskutowali poprostu zabijali !
gratuluję satysfakcji, poczucia rywalizacji i sprawdzenia się podczas zabijania rybaka z wędką czy postaci nonpvp z buildem skilli do pvm i brakiem skryptów do PVP. tylko, że od zarania dziejów morderców w stosunku do obywateli było 0,0..01% a nie x0%... i jak taki morderca raz zdechł to ten 0,0.01 mocno spadał. tutaj nawet jeżeli jakimś cudem ten rybak cię zatłucze to potem padnie 100 razy.
Cytat: zethaiks w 2010 12 09, 08:21:35
Ja swoje powiedzialem i juz nic nie dopisuje ;)
OBIECAŁEŚ!

zethaiks

Cytat
gratuluję satysfakcji, poczucia rywalizacji i sprawdzenia się podczas zabijania rybaka z wędką czy postaci nonpvp z buildem skilli do pvm i brakiem skryptów do PVP. tylko, że od zarania dziejów morderców w stosunku do obywateli było 0,0..01% a nie x0%... i jak taki morderca raz zdechł to ten 0,0.01 mocno spadał. tutaj nawet jeżeli jakimś cudem ten rybak cię zatłucze to potem padnie 100 razy.

cos cie sie tak tych rybakow czepili :p nie chodzi o zabijanie rybakow tylko postaci pvm'owych ktore woza sie w plytach i sa bezkarni z tekstami bo powiem bogom raczej nie bede mial satysfakcji z zabijania slabszych ... lecz silniejszych. A silniejszych trzeba z zaskoczenia a nie z ustawki

Cytat
Ja swoje powiedzialem i juz nic nie dopisuje ;)
OBIECAŁEŚ!

jak ktos do mnie pisze to opisuje albo o mnie...
Nie dopisuje nic nowego poprostu

mirqxx

Cytat: Pollack w 2010 12 09, 12:31:18
A co do odciagniecia tych zlych graczy pvp od tego tabuna biednych owieczek ktore nie potrafia sie klimatycznie wybronic przed zgonem (moze odwrocmy role - moze to wlasnie ta strona powinna klimatycznie uzasadnic potrzeba zostawienia jej w spokoju?) - to bylo kilka tematow o tym jak uczynic tego rodzaju walki ciekawszymi.
tego chcą gracze nonpvp. próbować wyklimacić brak zgonu. jeżeli natomiast sprawa wygląda na zasadzie zgon, o0o0o0o0 podczas grabienia i odjazd ze stuffem to kiedy był tu czas*** na "próbę klimatycznego uzasadnienia zostawienia nas w spokoju?":)

***pomijam nekromantów, którzy na pewno podczas grabienia dadzą dice (o ile to jeszcze istnieje) :p

zethaiks, tak samo wy dajcie spokój z tym "nie możesz mnie zabić bo powiem bogom". wtedy bij i grab. dam ci nawet bramę do miasta jakby wołał kolegów albo bogów :)

Pollack

No i tu sie zgadzam - jesli to oczywiscie dotyczy postaci rzeczywiscie neutralnej. Z cala opowiedzialnoscia stwierdzam ze nalezy dac sie jej najpierw wygadac - a dopiero potem zabic..:))

A tak na powaznie - kwestie te dotycza obu stron. Jasne ze ciezko sie odezwac z trutka nad glowa - ale tak samo zle sie pisze kiedy trzeba za kims biec przez las. Chociaz i tak z dwojga zlego wole kiedy ktos od razu bierze nogi za pas niz sytuacje w stylu - wpadam gdzies w polu / instancie na ludzi ktorzy nie widzieli mnie nigdy na oczy - i jakby nigdy nic dalej sobie bija moby, jakby mnie tam nie bylo. Z dawnych czasow w takiej sytuacji, kiedy to ja bylem "odwiedzonym", robilem wszystko zeby sie pozbyc moba z siebie - w razie gdybym zostal zaatakowany - teraz widze ze instynkt samozachowawczy juz tego nawet nie podpowiada. Nie wiem z czego to wynika - ze ja tu pvm robie i mnie nie mozna ot tak?

To zawsze beda dwie strony medalu - dlatego wlasnie jak na moj gust regulamin powinien okreslac tylko sytuacje wyjatkowe, powtarzajace sie - a nie byc stosowany do pojedynczych zajsc. Tylko tyle i az tyle.

Rey

Nu tyz prawda ale czasam na pvm wpada tyle nowych osob o tylu rasach i profesjach ze kazda kolejna postac nie zwraca zbytniej uwagi.
Ale na mniejszym pvm ja zwykle przerywam co robie bo a nuz sie dolaczy albo zechce nawiazac inny kontakt niz: "czy widziales tu loa? etc
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

^MK

Vlad, też jestem z czasów gdzie koxałem górnika z Palca. Ok. spoko. Nie ma to nic do pvp, ale nie rozumiem twojej wypowiedzi.

Tu nie chodziło mi o to, że ktoś nie umie i się poddaje, tylko zwyczajnie nie chce, podobno możemy wybrać dowolną ścieżkę podobno życia postaci. Rozumiem jakieś klimaciarskie napady na takie osoby, ale nie pk bez słowa ;]

DzikiHL

Panie i panowie, pamiętajcie o możliwości używania kamienia zleceń. Wtedy klimat też trzeba zachować ale można go ograniczyć do minimum (wg mnie). Poza tym po chwili zabicia dana ofiara też odkryje, że było na nią zlecenie. Ekipa też jest w stanie sprawdzić czy był powód czy nie.
To, że tego kamienia nie używacie, to wasz problem
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM