NOWE ZASADY: regulamin pvp..

Zaczęty przez wilq, 2010 12 07, 20:11:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Spider

Zlecenie niczego nie ogranicza. Nie trzeba tam wymyślnie uzasadniać swojego zlecenia, więc skończyłoby się na tym, że wrzucamy zlecenia na graczy pvm i wesoło możemy już ich dojeżdżać na pvm mówiąc tylko, że mamy zlecenie, więc to nie PK.

DzikiHL

Nie znam niestety aktualnego zdania ekipy na temat tego kamienia. Wiem jednak, że osoba potraktowana kamieniem ogłoszeń po swojej śmierci już się o tym dowiaduje. Rzuciłbym sam osobiście nad jej zwłokami kilka zdań i mógł odejść w spokoju. Jest to zatem PK jednak uzasadnione. Ktoś dał zlecenie, ktoś je wykonał. W pewnym sensie mechaniczny klimat odbywa się przy kamieniu zleceń.
Zatem biorąc pod uwagę, że osoby chcące sobie "poszaleć" będą korzystać z tego kamienia, można odpowiednio ustawić regulamin. Dokładnie chodzi mi o nadal utrzymanie zasady klimacenia jeśli chodzi o zwyczajne osoby. To jest shard rpg i tego się trzymajmy. Ani gracze pvp, ani gracze normalni nie mają w tym stanie pełni swobody.

Jest tu już 12 stron, głównie bezsensownych dyskusji. Może pora aby ktoś miły zebrał to do kupy?
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Diabeł

O ile pamiętam, to sam fakt znajdowania się na kamieniu nie oznacza że można kogoś spekować bez słowa. Na tej zasadzie ekipy miały by kogoś kto by stał przy kamieniu i dopisywał ludzi którzy zostaną spotkani ;)

yacu

Cytat: Pollack w 2010 12 10, 11:13:24
Z dawnych czasow w takiej sytuacji, kiedy to ja bylem "odwiedzonym", robilem wszystko zeby sie pozbyc moba z siebie - w razie gdybym zostal zaatakowany - teraz widze ze instynkt samozachowawczy juz tego nawet nie podpowiada.

Stad tez propozycja Licho odnosnie 'nowego' dzialania bardowskiej prowokacji byla by idealna. Ot napuscic moba na nieproszonego goscia i hmm... pozamiatane?
Taki odwiedzajacy pwmowcow podczas ciezkiej pracy musial by sie z tym liczyc.

Spider

A ekipa pvm musiałaby się później liczyć z tym, że będą często mieli urozmaicenie na pvm w postaci mass wipe'a ;)

Vlad_R

Cytat: Dameis w 2010 12 10, 11:48:00
Vlad, też jestem z czasów gdzie koxałem górnika z Palca. Ok. spoko. Nie ma to nic do pvp, ale nie rozumiem twojej wypowiedzi.

Tu nie chodziło mi o to, że ktoś nie umie i się poddaje, tylko zwyczajnie nie chce, podobno możemy wybrać dowolną ścieżkę podobno życia postaci. Rozumiem jakieś klimaciarskie napady na takie osoby, ale nie pk bez słowa ;]

jak nie chcesz pvp , to nie wychodz z miasta - proste - wy byscie chcieli nie grac pvp i korzystac z pelni swiata bez tej opcji, ale jak juz wiele osob to powtarza to nie ta gra, cos sie wam zdeka musialo %^$^% zeby tak traktowac UO

- chcesz grac pvm? - musisz podjac ryzyko ze ktos ci wpadnie
a jak wyglada czesto wpad na pvm? - nikt z tych ludzi nie ucieka, stoja i patrza bo "zaraz dam gm page bo pk bez slowa" albo "nie zaklimacil , dal tylko bindy - gm page"
widzisz wpadajaca ekipe na pvm? - albo padasz albo starasz sie uciec i spierd****sz jak najlepiej umiesz, nie umiesz - postaraj sie nauczyc, zeby jednak uciec - to nie jest az takie trudne, tylko wystarczy pomyslec czasami

- chcesz grac pvp? - biegasz, szukasz, prowokujesz

^MK

Vlad, ja cie rozumiem, i nie chce się kłócić. No ale musisz jednak zrozumieć, że to nie jest shard tylko pvp. Wiem, że trzeba się uczyć, ale jak ktoś nie sprawia żadnego problemu, jest np bardem klimaciarzem, który ma w nosie sprzeczki frakcyjne, mieszka w neutralnym mieście itd, ma prawo być wkurzony / obrażony gdy ktoś go pknie.

Wol

vlad chcesz grac pvp idz na shard pvp. grasz na dm wiec musisz sie liczyc  z tym ze nie mozesz biegac i pkowac bo masz taki kaprys

Vlad_R

Cytat: WolAn w 2010 12 10, 19:11:17
vlad chcesz grac pvp idz na shard pvp. grasz na dm wiec musisz sie liczyc  z tym ze nie mozesz biegac i pkowac bo masz taki kaprys
odezwal sie ten co gral pvp i mu niezbyt szlo i nagle sie przestawil na pvm?? - przestac bo az zal sie ciebie slucha

poza tym nie wiem co to jest shard pvp czy shard pvm - ja traktuje UO jako gre w calosci zlozona z 3 elementow : pvm, pvp i rpg (chociaz na to ostatnie raczej nie mam ochoty jak widze trendy dma). Prawie moge porownac do ying i yang, 2 nierozlacznych elementow ktore stanowia calosc ( element rpg jest 3 na sile dodawany przez graczy ktorym totalnie nie wychodzi gra pvp, prawdopodobnie z braku umiejetnosci)

ja tez sie nie chce klocic, zal mi tylko ze w takim kierunku ida gry open pvp , jedne z ostatnich takich i dlatego sie wkurwiam

czy ja komukolwiek zabraniam grac pvm, czy rpg? - ktos chce to bedzie to robil niezaleznie od tego czy go ktos pknie czy nie

poza tym przez to klimacenie na sile, UO traci swoj urok, swoje prawdziwe ja

ja nie gram praktycznie pvp teraz, wiec zejdzcie ze mnie i nie mowcie ze jestem zly PK

poza tym kazdy w miare czasu spedzonego na koxie i coraz starszej postaci sie bogaci, ci co graja tylko pvm powinni miec tyle bogact ze nie zalezaloby im na jedbym secie itemow- dlatego was nie rozumiem, macie w plecakach po 10 beczulek, artefaktow i odkladacie , blokujecie i ich nie uzywacie
ale jak padniecie to wielkie placze - a macie przeciez ich 1000 wiecej

co do mlodych... padnie 1, padnie 2, padnie 74, ale w koncu sie nauczy, podrosnie, skoxa i bedzie wiedzial co i jak

ja nie mowie ze gra ma polegac tylko na lataniu i bezmyslnym pk non stop, chociaz nie znam osoby ktora dlugo by tak polatala, w koncu przeciez sie zbierze ekipa i go pknie, czyz nie?

czasami poprostu nachodzi ochota jebnac kogos, bez tlumaczenia sie dlaczego, przychodzi ochota go zabic, zgwalcic (lub w odwrotnej kolejnosci), zrabowac i spalic - i to tez dla mnie moze byc traktowane jako element rpg - ktorego wy nie akceptujecie

wampiry czy drowy rodem z niziolkowa (bez ujmy dla nikogo) graja klimacac jako rasa czysto PVP udajac nieskazitelny klimat - dla mnie to az smieszne, albo placza ze klasa jest niedopracowana

Wol

spoko vlad nie unos sie. jak amsz ochote zcasami to mozesz isc 1v1 na pewno sie ktos znajdzie. jak chcesz moge za kazdym arzem wyjsc z toba jak dasz mi znac.

Vlad_R

Cytat: WolAn w 2010 12 10, 19:35:25
spoko vlad nie unos sie. jak amsz ochote zcasami to mozesz isc 1v1 na pewno sie ktos znajdzie. jak chcesz moge za kazdym arzem wyjsc z toba jak dasz mi znac.

nie unosze sie, tylko wysmiewam, z toba temat skonczylem juz dawno, a to nie jest miejsce to wyciagania tego ponownie.

a te ustawki to juz w ogole bez komentarza

Bonne

czegoś tu nie rozumiem...

Źle że ktoś ucieka jak widzi gracza pvp, a wyżej przeczytałam, że jak wpadnie ekipa mi na pvm to mam spieprzać? eee?

Vlad_R

jak widze stojacego to zabijam za glupote, a ten co ucieka , niech se ucieka ;d

Pollack

Jak w zyciu, Bonne, jak w zyciu...:) Ten demonizowany "gracz pvp" to nie jest jakas istota wyzsza wypelniajaca swoim jestestwem avatary - ktore dzialaja wedlug jednego klucza. W skrocie chyba raczej to jaka bedzie reakcja na Twoje zachowanie - zalezy od tego kogo spotkasz. Jak spotkasz potem drugi raz - to juz bedziesz wiedzial..:)

Bonne

Kolejne przyszyte jajka do kolekcji ;)

Chodzi mi o to, że jest krzyk, że rpgowiec/pvm ucieka na sam widok pvp i nie ma możliwości by doszło do jakiejś interakcji - na pierwszych chyba stronach tego tematu, gracze pvp powiedzieli, że nie lubią jak ktoś tylko ich zobaczy i zwiewa.

Na tej stronie natomiast jest odwrotnie...

A ja powtórzę słowka Wampirzycy, że jak każdy będzie szanował każdego to wszystkim milo będzie się grało.

Ja uszanuje gracza pvp, jeżeli ten okaże mi szacunek i na odwrót :)