Statek

Zaczęty przez Mglisty, 2010 12 12, 00:38:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

skorzak

W mojej opinii zmiana zupełnie nie przemyślana.

Najbardziej na tym ucierpią młodzi koxający rybaka, bo przecież na brzegu zabije ich aligator a na morzu inny gracz... dodatkowo straca stuff i łajbe.... po jednej takiej akcji odechce się grać.

Na pvm - zazwyczaj brało się łodzie żeby przechowywać stuff w razie zgonu. Teraz... zgon będzie oznaczał powrót do miasta. O ile w przypadku maga jest to w miare szybka sprawa to w przypadku woja... powodzenia... no i kox na wyspach tez juz utrudniony... eh...

Odnosnie dział... miałem nadzieje, że nigdy się na dm nie pojawią(takie były przynajmniej zapewnienia)... teraz tylko wyczekiwać na inną broń palną. A potem kto wie Ak-47...  
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

Thrasos

Cytat: skorzak w 2010 12 12, 21:20:24
A potem kto wie Ak-47...  

Niedługo zostanie wprowadzone "oblężenie domku".
Podciągnie się działa i będzie się niszczyć domki graczy, i wtedy nawet domek nie będzie miejscem do log outu ;)

"I nic już nie będzie" ;)

licho

Wy tak z jednego komputera sobie dziubaski przytakujecie czy przez stół?  ;D

A o tych młodych się tak nie bójcie, do rybakowania zupełnie wystarczy najmniejsza łódka.
A ja z góry dobrze widzę jak sobie radzą, ale rzeczywiście nie będzie im się teraz opłacało siedzieć 2 tygodnie na łódce bez zawijania do portu
dopiero w momencie gdy ładownia jest przepełniona perłami.

A przepisy PK się nie zmieniły, na razie...
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Mglisty

Cytat: Sul w 2010 12 12, 21:16:56
Już działa będą pojawiać się na łodziach, trzeba je jeszcze raz rozłożyć. Działo to taka kupka kul w jednym miejscu :)
No fajnie są kulki z tym że "You cant see that" (Przy bocznych działach)  :o
Działa jedynie to działo na dziobie, pojawia się "Kapitanie porazka nie mamy kul".

Thrasos

Cytat: licho w 2010 12 12, 21:41:37
Wy tak z jednego komputera sobie dziubaski przytakujecie czy przez stół?  ;D
ani to ani to ;)

Ghg

widzisz licho? zrob im prezent i cofnij stan serwera do tego "sprzed roku". ;) jak pograja na sofnietym serwerze tydzien to wreszcie zaczna szanowac czyjas prace. ale tylko skorzakowi i droidzie. chociaz czekaj, przeciez oni nie graja juz podobno... ::)
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Thrasos

Cytat: Ghg w 2010 12 12, 23:22:49
widzisz licho? zrob im prezent i cofnij stan serwera do tego "sprzed roku". ;) jak pograja na sofnietym serwerze tydzien to wreszcie zaczna szanowac czyjas prace. ale tylko skorzakowi i droidzie. chociaz czekaj, przeciez oni nie graja juz podobno... ::)

Ghg: gramy i w sumie..fajny pomysł (jak dla mnie);)
fajnie że się serwer rozwija, są wprowadzane nowe rzeczy, ale chyba każdy ma prawo napisać że coś się podoba a coś nie?
mi się nowy system łodzi nie podoba..wybaczcie..

Papa Smerf

Idźmy dalej. Cofka o 5 lat! Proszę...proszę...
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

fenri

Jeżeli jeszcze masz licho chwilkę, to dodaj proszę licznik hp do gumpa sternika.

licho

Ja nie skryptuje, ja pracuje tylko koncepcyjnie (niektórzy nazywają to pracą inni obijaniem :) )
ale poproszę Sula.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

^MK

Właśnie tak to jest odbierane, jak się pochwali i dziękuje, jest miło. Ale odrobinę krytyki czy niezadowolenia z czyjejś strony nie raczy nikt wysłuchać.

Mi osobiście to wisi. I tak z tego korzystać nie  będzie mi się chciało. Jedynie to co napisał skorz. Proszę o mniej broni palnej na dm. Armaty na łodziach i lądowe wystarczą. Bo jak wejdą pistolety na proch, to się załamię...

licho

Możliwe że jeszcze kiedyś wejdą katapulty,
nie wychodzimy poza ramy Ultimy.

wr

Mnie się nie podoba tylko możliwość rozwalenia łodzi jak na niej nikogo nie ma,  bo wylogowywanie się na łodzi to była dogodna rzecz, a teraz wracać gdzieś do brzegu to upierdliwa rzecz.
Druga rzecz to uszkodzenia przy zderzeniach, tutaj też nic to nie wnosi poza upierdliwością, a jak ktoś ma lagi to w ogóle może sobie odpuścić pływanie łodzią...
Reszta fajna. :)

Raaban

Demonizujecie te armaty jakby to było coś niesamowitego :X
Armata nie czyni świata Fantasy uboższym, pistolety wiadomo to już jest hardcore i pewnie nikt się nie zdecyduje na wprowadzanie broni aż tak palnej.
Bardziej nieklimatyczne od nich są na pewno Gargulce ze Styggian Abys.
A ja ze swojej strony chciałem pogratulować kroku milowego ekipy że zrobiła wojny na morzu, to na prawdę ciekawe i dające wiele wiele możliwości fabularnych.
A to że łódki się niszczą to bardzo dobrze! Wreszcie trzeba uważać na swoje rzeczy tym bardziej łódź. Co jest za łatwe szybko się nudzi :(
Dlatego ja jestem zachwycony tą zmianą :)
Pozdrrrrrooo!

Trawa

Cytat: Raaban w 2010 12 13, 11:35:01
...Armata nie czyni świata Fantasy uboższym, pistolety wiadomo to już jest hardcore i pewnie nikt się nie zdecyduje na wprowadzanie broni aż tak palnej...
Nie byłbym tego taki pewny... Armat też podobno miało nie być...
Cytat: EnkilTak, są i takie perełki. Radzę uważać na napisy z frazą ,,wyjątkowej jakości", to działa jak gówno na muchy.