Wejścia do miast

Zaczęty przez DzikiHL, 2010 12 31, 11:35:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzikiHL

Witam serdecznie
Przewertowałem dużą część forum jednak nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:

1. Jaki był powód wprowadzenia w większości miast na drzwiach teleportu do/od?
2. Czy miało to uniemożliwić ucieczkę obrońców do miasta pod straż?
3. Czy aktualnie, po wprowadzeniu nowego typu straży, taka sytuacja ma sens?
4. Czy były jakieś inne powody?

Aktualna straż jest innego typu i wątpię aby atakujący miasto mieli obawy przed podążeniem za obrońcą do środka.
Rozwiązanie to przeszkadza też czasem młodym lub/i nieskoksanym osobom które zaatakowane przez ropuchę nie dadzą rady uciec i giną pod samą bramą. Rozumiem takie rozwiązanie w lochach (choć śmiech mnie bierze kiedy moja główna postać jest roztrzęsiona z powodu szkieleta zwyczajnego...) aby nie robić mechaniki wchodzenia i wychodzenia.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

McDevil

Powstały dlatego, że wypłakał je chaos, bo order wybiegał i wbiegał do Moonglow pod straż a chaos nie mógł nikogo zatłuc. Powstała 1 bramka, a potem w kolejnych miasta, bo też chciały taką fanaberie. A pytanie czy mają obecnie istnieć ? Wydaje mi się że tak, bo straż nie zabija na 2 placki. Jeśli jakieś miasto je chce, to czemu nie ?

Prorokpl

Chodzi o takie bramki jak w moonglow? A w ilu miastach to jest? 2?

Ja kojarze tylkoesper i Moonglow.

drss

Vesper już chyba nie ma.
Jest w Dollenost i Moonglow.
dea:
   firewall ? to przegladarka internetowa ?

Groe:
   masz  "meszczyzne" w opisie
Somini:
   no i?

[00:05] <Shadow_of_Death> ale najfajniejsza frakcja
[00:05] <Shadow_of_Death> order

McDevil

W vesper nie działają, nie ma komu ich wyłączyć.

licho

Sam stawiałem je w dwóch przypadkach i w obu były na prośbę władców miast.
Więc mówienie że chaos je sobie wypłakał to gadanie głupot.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Antek

Dokładnie, takie bramki są tylko w doll- jeśli chodzi o użytkowane miasta, a skoro władca nie ma nic przeciwko, to chyba temat nie ma sensu.