NOWE ZASADY: regulamin pvp..

Zaczęty przez wilq, 2010 12 07, 20:11:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ainn

Dodam jeszcze jedna istotna rzecz.

Uniemozliwienie zabijania na incognito. Niech rzucenie dowolnego ofensywnego czaru przez maga na inco automatycznie zdejmie mu inco.

growin

Ainn, czy Ci się sufit na łeb nie spadł? Głupota ;)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Zathaniel

A ja z incognito poszedłbym w drugą stronę: Przy zabiciu na incognito nie pojawia się okienko z pytaniem o morderce - zaznacza automatycznie ale i ofiara nie poznaje prawdziwego imienia. Jeśli pojawi się problem PK bez słowa na non-pvp to ekipa bez trudu sobie z tym poradzi. Wykluczy to spisywanie imion mechaniką i być może zapoczątkuje klimatyczne napady z odegraniem odpowiedniej scenki.
Cytat: Raaban w 2011 10 04, 18:06:16
Aion no i teraz wyszedłeś na idiote w sumie jak zawsze.

DzikiHL

Nie wiem co mnie napadło ale jestem za możliwością pk na peruce jeśli wymagałaby skryto i np 100% skilla dającego perukę. W innym wypadku zapewne byłoby super gdyby "incognito" momentalnie schodziło.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Pollack

To skryto magiem juz byc nie mozna wtedy? Jawna dyskryminacja!..:) A na powaznie - jaka zalete mialoby takie ograniczenie? Chyba nie ma roznicy wzgledem podejscia ekipy i regulaminu - niezaleznie czy jestes inco czy nie inco, right? To po co jeszcze jakies samoograniczenia?

chud

Bo tu każdy z automatu mówi dobrze, ale bla bla bla i propozycja robi się nie do grania, albo bardziej uciążliwa. Po co komu inco, skora ma być niegrywalne?

MORFI

Mnie denerwuje sytuacja podjeżdża gracz i teraz widzę ze jest redem i sprawa wygląda tak:
- albo rpguje i mnie zajebie bo powie ze chce regi/zbroje (nie. nie oddam stuffa)
- albo zacznę uciekając licząc ze się uda
W obu przypadkach pewnie leże i pójdę do gma to ten powie sorry miał powód nie chciałeś oddać rego/ uciekałeś ......
Serwer jest bardziej pod PvP i gracze PvP są faworyzowani takimi fajnymi zasadami bo "Zarpgował" to ma cie prawo zabić a cały czas gra PvP
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

Rudus

Cytat: MORFI w 2011 01 04, 19:09:49
Mnie denerwuje sytuacja podjeżdża gracz i teraz widzę ze jest redem i sprawa wygląda tak:
- albo rpguje i mnie zajebie bo powie ze chce regi/zbroje (nie. nie oddam stuffa)
W obu przypadkach pewnie leże i pójdę do gma to ten powie sorry miał powód nie chciałeś oddać rego/ uciekałeś ......
Serwer jest bardziej pod PvP i gracze PvP są faworyzowani takimi fajnymi zasadami bo "Zarpgował" to ma cie prawo zabić a cały czas gra PvP

^^
Wiec prosze powiedz mi co chcialbys zrobic?

Pojawia sie red i costam zaczyna rpgowac
- Ty nie chcesz oddac regow (uwazasz ze regi sa warte wiecej niz twoje zycie)
- Rozpatrujesz ucieczke ale on jest po prostu lepszy w ganianiu po lesie wiec pewnie kiedys Cie dopadnie.
- Pozatym red jest zly do szpiku kosci. Jest bandyta/rabusiem/gwalcicielem/ kij wie co

Jakie ty widzisz wyjscie ? Mowisz mu: "eeeee daj spokoj nie bij mnie bo nie lubie padac?"
nikt nie lubi padac... takie jest zycie.
No to inaczej, moze go zahipnotyzuj? Oszukaj ze zaplacisz mu za swoje zycie jak pusci Cie wolno...

Eh no nie wiem ... Jak po 200 rega jest cenniejsze niz zycie + po 200 rega + zbroja + bron + zarcie + 10 min wracania po uzdro + listy milosne ktore przypadkiem ze soba wzieles + twoja ulubiona toga z podpisem fajnej laski.... jesli to wszystko jest mniej warte niz 200 rega...

To wiej i licz ze Ci sie uda ...
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

growin

Cytat: MORFI w 2011 01 04, 19:09:49

uoam => panika i masz problem z głowy. To nie single player.
Ew. czekasz aż Cię zaatakuje, bo nuż to przyjazny red ;)
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

MORFI

To po co gatka Rudus jest Redem czyli bandyta czyli nie musi gadać oddawaj zioła i może zabijać  bez słowa.....
,,Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!"- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

^MK

Bo Radem to przekox z Vesper. To dlatego tak może  ::)

Rey

Zniesienie wymogu klimatu do pk jest rozwiazaniem klopotliwej sytuacji kto bardziej zawinil.
Tylko czy wtedy nie wszyscy musimy sie przerobic na skile pod stricte pvp. Co z rzemiosłem?
Zaplac za przezycie? Zaplac za ochrone... Ile?
By czasem nie okazalo sie, ze logujesz sie by ktos mogl miec fun z pvp.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

zethaiks

Nie musisz sie przerabiac pod skille pvp jak masz skille pod paroba to i tak w wiekszosci siedzisz w miescie. Nie masz skilli pvp to nawet teraz jak ktos bedzie chcial to i tak cie zabije. A zdjecie ograniczen rozwiazaloby wiele wiele problemow. kto kiedy za co czy mogl i dlaczego

Necro

Morfi i Rudus - wniosek jest prosty. Rzeczą wyraźnie potrzebną jest zwiększenie ceny życia. Tak, mam na myśli permanentną śmierć - wtedy gracz będzie błagał i oddawał wszystko po kolei, płaszcząc się i śliniąc byle tylko nie paść :>

A na poważnie - jest w porządku - to prawda, jeżeli ktoś się zaweźmie, to choćbyś się obkupił po same pachy, to gość Cię zgrabi. Jedna godzinka na ograch to od 20 do 40k z samych kamieni - dodajmy, że po drodze zabijesz trochę zwierząt, może jakiś gargulec - sprzedając skóry, kości etc. pewnie wyrobiłbyś nawet lepiej. Powiem więcej - może napatoczy się jakiś młodziak, to mu zabierzesz miecz, który pewnie opchniesz za 10k. Regi możesz zdobyć w godzinę, zwłaszcza, że można wyjść na coś bardziej opłacalnego niż ogry. Padanie jest elementem tej gry, tak jak jej elementem jest szybkie dorabianie się stuffu, dzięki czemu wychodzimy na zero - jeżeli nam coś zabiorą, to szybko to możemy odzyskać. Jeżeli częstotliwość padania spadnie, to należałoby podnieść czas produkcji ekwipunku - bo jak tego nie zrobimy, to w zasadzie możemy odblokować graczom komendę .createstack i po wszystkim.

Diabeł

Cytat: zethaiks w 2011 01 05, 07:22:17
Nie musisz sie przerabiac pod skille pvp jak masz skille pod paroba to i tak w wiekszosci siedzisz w miescie. Nie masz skilli pvp to nawet teraz jak ktos bedzie chcial to i tak cie zabije. A zdjecie ograniczen rozwiazaloby wiele wiele problemow. kto kiedy za co czy mogl i dlaczego

Nie wiem jakie to są skille pod paroba, ale zapewniam cię, że mając niektóre skille wykluczam się z pvp ale dalej świetnie sobie radzę w pvm. Szkoda tylko, że dla ciebie każdy gracz nie pvp to parob...