Azyl

Zaczęty przez Jasmine, 2011 01 11, 23:51:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jasmine

czy da radę:

1. Sprawdzić gdzie się ma azyl?
2. Nie przyjąć przydzielonego azylu?
3. Samodzielnie pozbyć się azylu?

DzikiHL

1. Dostajesz list do plecaka w momencie dodania
2. Nie
3. Porozmawiać z władzami miasta lub GMem

Co nie zmienia faktu, że punkt 2 powinien brzmieć "tak". Z chęcią dodałbym pare osób do miasta na azyl aby płacili za to, że tam są ;]. I niech się staraja abym ich wywalił ;]
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Sadi666

Jasmine, padłeś ofiarą niecnego spisku, a raczej testu. Sprawdzałem właśnie tą opcję. Bez sensu... Można wpisać całą listę azylów i dopóki ktoś się nie upomni, aby mu zdjąć, to automatycznie ciągnie mu z konta kasę? Tak jak mówi Dziki, punkt 2 powinien brzmieć Tak, bo to bug moim zdaniem.

A jak taki władca się uprze i nie zdejmie? To gracz musi latać do GMa, a to może trochę trwać i ładną sumkę można odciągnąć z konta takiego delikwenta.

BTW: dobry sposób na walkę ekonomiczna ze swoimi wrogami :D.

Jasmine

Cytat: Sadi666 w 2011 01 12, 00:37:37
Jasmine, padłeś ofiarą niecnego spisku, a raczej testu. Sprawdzałem właśnie tą opcję. Bez sensu... Można wpisać całą listę azylów i dopóki ktoś się nie upomni, aby mu zdjąć, to automatycznie ciągnie mu z konta kasę? Tak jak mówi Dziki, punkt 2 powinien brzmieć Tak, bo to bug moim zdaniem.

A jak taki władca się uprze i nie zdejmie? To gracz musi latać do GMa, a to może trochę trwać i ładną sumkę można odciągnąć z konta takiego delikwenta.

BTW: dobry sposób na walkę ekonomiczna ze swoimi wrogami :D.

Masz PK. xD

a tak serio to można by to zrobić żeby działało jak należy ;] czyli jak nie chce to nie mam azylu i nie muszę nikomu dupy zawracać żeby się go pozbyć. sprawdzanie swoich azylów też by się przydało.

McDevil

Swego czasu ktoś, chyba z delucji nadawał azyli osobom z banem. Dzięki temu mieli kupę kasy na kamieniu a ludzie dalej nie mogli wejść. Ktoś to zgłosił, i chyba ten ktoś miał pewne nieprzyjemności za wykorzystywanie mechaniki. Jak to nie było w delicji, to niech ktoś mnie poprawi, ale taka sytuacja na 100% miała miejsce ;]

Badalaman

Gracz powinien miec dostep do informacji o tym gdzie ma azyl i powinien moc z niego zrezygnowac.

Lindi

Oj jak najbardziej za jakąś komendą do sprawdzania i rezygnowania z azyli. Sama miałam problem z rezygnacją i sprawdzaniem czy mogę do tego miasta wejść czy może nie?
"Dobry elf, to martwy elf" -Marszałek Milan Raupenneck

"-To nie gracz ma latać za GMem... To GM ma sprawić żeby gracze nie chcieli koxac/lać się po mordach a zechcieli pobawić się w klimat." Thiass

Snibril666

Wyrzucic wszystkich z miasta, walnac podatek 100k i nadac azyle wrogom!

pr0 ;>

Rey

Opcja jak z "odejsc z tego miasta" niech bedzie "rezygnacja z azylu".
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Prorokpl

Cytat: Snibril666 w 2011 01 12, 18:02:51

pr0 ;>

Nie da się, maksymalny podatek wynosi 500 gp

Dragart

pr0 ;>

A moze by tak przez miesiac grac normalnie , bez kombinowania ?

Jasmine

Cytat: Dragart w 2011 01 12, 20:18:26

pr0 ;>

A moze by tak przez miesiac grac normalnie , bez kombinowania ?

nie w tym kraju ;]

Agraeld

przesadzacie, jak wladca niezechce sciagnac azylu to przeciez w miescie mozna robic co sie chce.

Rey

A jak CHCE sie nie placic? :P
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Sadi666

Cytat: Prorokpl w 2011 01 12, 20:07:53

pr0 ;>

Nie da się, maksymalny podatek wynosi 500 gp

Nie prawda. Ja na początku dałem 1k, potem 750gp i dopiero teraz wynosi 500gp.